Karš un Latvijas mediji

Reitings 83
Reģ: 26.10.2022
Sveikas meitenes.
Pieminot Krievijas izraisītā kara 365 dienas, vēlos pajautāt jūsu viedokli.
Skatoties jebkādu Latvijas mediju saturu esmu pamanījusi ka viss, un es domāju viss, saistās ar, par un ap Ukarinu. Protams par to ir jārunā, bet vai nav mazliet par daudz? Ziņās lielākā daļa ir par Ukrainu, filmas, seriāli un izklaides raidījumi ir tikai par karu. Labdarības akcijas, twitteris un viss, viss. Man sāk likties ka ja tu kaut mazliet ieminies publiskajā telpā ka tev ir par daudz, tevi noliek par pēdējo vatņiku, kas nebūt tā nav!
Esmu pamanījusi ka pati Jūtos kā nozombēta, jo mani tik ļoti ir notrulinājis šis nepārtrauktais informācijas vilnis. Es tiešām jūtu un atbalstu Ukrainu kā varu, bet ko darīt ka šķiet LV mediji nemaz vairs nerunā par LV, tikai par Ukrainu?
Kāds ir Jūsu viedoklis par šo?
21.02.2023 13:27 |

10 gadi
Reitings 4613
Reģ: 29.01.2009
Es vairāk sekoju tām visām ziņām, kas nāk no ārvalstīm, man liekas, ka Lavijas interneta žurnālistikas līmenis ir ārkārtīgi zems. Ļoti daudz visādu muļķīgu atgremojumu, izlasa vienu frāzi twitterī, uzliek skaļu virsrakstu. Par to viens teikums, tad seko - atgādinām, ka Krievija Ukrainā iebruka 20222. gada 24. februārī .... bla bla bla, 5 rindkopas copy paste katram rakstam. Kļūdas, neprecizitātes, sestdienu rītos vispār liekas, ka uz pohām raksta.
Tāpat arī visas pseido ekspertu, NATO atvaļināto ģenerāļu utt prognozes tracina un nesaista.
Par Ukrainu sirds sāp un asiņo, noteikti 24.02. piedalīšos mītiņā. Tomēr jau tiešām kopš kovidlaikiem, cenšos baigi sevi nepārslogot ar ziņām, jo ārpasaule pārāk sāk ietekmēt manu iekšējo pasauli.
21.02.2023 15:33 |

Reitings 107
Reģ: 04.01.2023
Tādos portālos kā Delfi, Lsm, Tvnet informācijas ir pat par maz. Ja sākumā bija salikti kopsavilkumi par notiekošo diezgan detalizēti, ka pat varēja neiet nekur citur papildus lasīt, tad pēc tam jau tikai lielos, vispārīgos vilcienos.
Saturs Tviterī, Facebook un citur ir no paša atkarīgs, kam piesekojies.
21.02.2023 15:36 |

Reitings 4240
Reģ: 01.03.2022
Ziņu kopsavilkums:
Neskaitāmi raksti par Ukrainu, un tad pašmāju ziņas par Elīnas Didrihsones zarnām un tualetes problēmām, trīs identiski raksti, kur Adriana Miglāne beidzot atklājusi patieso iemeslu kāpēc izšķīrusies no vīra, tad pa vidu pāris raksti par Magones nedienām Anglijā, un pāris raksti iestarpināti par nelaimes gadījumiem, kā kaut kāds tur ugunsgrēks, bet par to, protams, nav konkrētas informācijas, ne par iemeslu, ne par nelaimē cietušajiem. Vaitad mums Latvijā vispār ir citas problēmas? Tāpēc arī raksta par Ukrainu… un tad brīnās kāpēc cilvēki ir vienaldzīgi, vai zem rakstiem pilns ar naida un rupjiem komentāriem…
Kopumā nav vērts lasīt, ne rakstu, ne komentārus. Pietiek jau ar dramatisko virsrakstu
21.02.2023 15:44 |

Reitings 107
Kādus portālus jūs lasiet, kur nav ziņu par Latviju? Šobrīd ieejot Delfi.lv (no telefona) ir tieši 2 raksti par karu (Putina runa un vēl kaut kāds par Putinu) un visi pārējie par Latviju vai pasaules notikumiem. Par influenceriem nav. Ja paši ejat Izklaižu sadaļā, tad diez vai jābrīnās, ka Didrihsone tur priekšā..
21.02.2023 15:59 |

10 gadi
Reitings 5436
Latviešu ziņu portālus un medijus nelasu un neskatos kopš kovida sākuma vispār.
21.02.2023 16:05 |

Reitings 83
Protams tagad sakarā ar Putlera runu un to ka drīdz 24. februāris būs daudz rakstu ziņās, bet piemēram vakardien panorāmā 70% satura bija par Ukrainu, karu, un protams Baidena vizītī. Jā, svarīgi, bet citu valst ziņās to piemin, atkārto, uzsver, izrunā un viss. Specifiskos raidijumos par ārvalstu politiku piemin. Bet pie mums ļoti daudz par to maļ’, maļ visos raidījumos pēc kārtas. Šodien LR1 no rīta ziņas par Ukrainu, Krustpunktā par Ukrainu, brīvības būlvarī arī, katrā ziņu stundā un visās reklāmās par Balto kraukli, kara patiesā seja, šodienas jautājumā.. teju visā kas nav kautkāds ugunsgrēks ir tikai karš un tas cik mums, baltijā, viss slikti. Cik politiķi ir lieli putinisti un kā nabaga krieviem neļauj krieviski runāt. Bet citas ziņas par to kas notiek, piemēram, novados ir jāmeklē lokālajās avīzēs.
21.02.2023 16:14 |

Reitings 107
Vispār jau Latviju karš ietekmē daudz vairāk nekā daudzās ārvalstīs kā Anglijā, Vācijā utt. Mēs esam ģeogrāfiski daudz tuvāk, mums ir problēma ar to krievu daļu, kas atbalsta karu, no tā arī dažādas problēmas politikā, izglītībā un visur kur citur. Mūsu tirdzniecību tas ietekmē utt. Arī tas, ka uzņemam bēgļus tādā daudzumā Latvijai ir jauna pieredze, līdz ar to no tā dažādas problēmas un pieredzes.
Vai vari nosaukt kaut kādu konkrētu ziņu, kura nav lielākajos medijos, bet tev ir svarīga un tu to gribētu redzēt?
Tas ir skaidrs, ka līdz lielākajiem medijiem nonāk ziņas par Limbažiem vai Lielvārdi tikai tad, kad kāds skandāls, kaut kas īpaši negatīvs vai pozitīvs. Reģionālās ziņas vai specifiskas ziņas par tavu hobiju vai profesiju ir jāmeklē attiecīgos, tam paredzētos portālos.
21.02.2023 16:47 |

Reitings 107
Tas, ka šodien, vakar ziņās pastiprināti par Ukrainu - gads kopš kara sākuma nav katras dienas notikums. Gan Rīgā, gan reģionos 24.02. un 25.02. daudz vairāk pasākumu Ukrainas atbalstam un reklāmas par to.
21.02.2023 16:50 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Interesanti, kā kovids daļai no mums mainījis ziņu patērēšanas paradumus. Ja iepriekš skatījāmies katru dienu, lai redzētu, kas jauns un interesants, tad tagad pierasts to darīt piesardzīgāk, tādā veidā sargājot savu mentālo veselību.
21.02.2023 16:55 |

Reitings 107
"filmas, seriāli un izklaides raidījumi ir tikai par karu"
Es nezinu, kādus TV kanālus tu patērē. Par ziņām un politiskiem raidījumiem skaidrs. Ārpus tā ir, man šķiet, viens seriāls par karu.
Ieslēdz LTV un skaties Aizliegto paņēmienu šonedēļ par seksu, V.I.P., Gudrs, Te utt. Abonē go3, tet un skaties Neona pavasari, Upurgu, dažādus latviešu seriālus, Tunelis, Ugunsgrēks, 50 dolāru randiņš, Mamma vēl smaida, Mini pa 3, Viss norm utt utt. Aizej uz kino, noskaties Mātes pienu.
21.02.2023 16:57 |

Patīk
Reitings 2806
Reģ: 08.05.2022
Lula @ 21.02.2023 16:55
Interesanti, kā kovids daļai no mums mainījis ziņu patērēšanas paradumus. Ja iepriekš skatījāmies katru dienu, lai redzētu, kas jauns un interesants, tad tagad pierasts to darīt piesardzīgāk, tādā veidā sargājot savu mentālo veselību.

Es kopš Covid laika ziņas vairs vispār nelasu. Unfollow bija uzreiz Delfiem, Tvnet un vēl pāris portāliem, bet tā pat ik pa laikam kāds raksts izlec. Iespējams kādam vēl sekoju. 🤔
21.02.2023 18:54 |

10 gadi
Reitings 3711
Ne, nav par daudz Ukrainas un par maz Latvijas.
21.02.2023 19:14 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Neinteresējos, nelasu un līdzi nesekoju. Ziņas kā tādas vispār neskatos. Bet nešķiet vairs, ka viss iet tikai par un ap karu, vismaz ne fb, kur sākumā gan bija visur tikai karš un Ukraina. Ja skatītos ziņas, varbūt liktos savādāk.
21.02.2023 21:34 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
keegan @ 21.02.2023 15:05
Jā, es domāju līdzīgi autorei. Nezinu vai var tā izmērīt, ka runā par daudz vai par maz, tas katra paša uztverē ir individuāli, drīzāk KO un KĀDU saturu kara kontekstā publicē.
Tā ir vienmēr - notiek kas katastrofāls, pilni mediji, visur. Kāds pasaka, ka nogurdinoši lasīt to visu un uzreiz dabū pretī, ka ''tā ir vienaldzība, iedomājies kā ir to piedzīvot u.t.t.''.
Atsekoju pilnīgi visiem ziņu portāliem, kad sākās kurais tur kovid vilnis un bija neciešamo lasīt visu to drazu. Līdz pat šim brīdim ziņu portālus nelasu un varu godīgi pateikt, ka liekas, ka pasaulē ir par 90% mazāk problēmu. Kad notiek kaut kas svarīgs un uzmanības vērts, par to tāpatās uzzinu, jo kāds draugs ir dalījies ar informāciju soc.tīklos. Man arī viens paziņa reiz pārmetoši pateica, ka tas ir dzīvot kā strausam ar zemē iebāztu galvu, neinteresēties un uzlikt visam mīksto. Nezinu gan ko no manis cerēja sagaidīt, ka izglābšu pasauli, ja to visu katru dienu lasīšu?

Gluži manas domas. Var protams būt žēl utt, bet lai es lasītu un uztrauktos un runātu par to? Kam no tā labāk paliks? Tieši nevienam.
21.02.2023 21:38 |

10 gadi
Reitings 1481
Reģ: 13.02.2009
Personīgi man neliekas par daudz, es lasu ziņas lsm.lv, no rīta paskatos 900 sekundes. Manuprāt, pēdējās nedēļās medijos pat diezgan maz pieminēja karu Ukrainā, jo cita traģēdija - zemestrīce Turcijā, Sīrijā. Ukrainas kontekstā ziņas ir kā atskaite par notiekošo frontē un aktīvākajiem punktiem. Viss, ko gribas - kaut šāda veida ziņas pazustu, jo Ukraina uzvarētu karu! Visādi citādi, atrodamies pārāk tuvu, lai tas mūs neskartu un par to nerunātu, tādēļ kādam var likties par daudz varbūt.
21.02.2023 22:15 |

Reitings 3122
Reģ: 29.12.2022
Ir par daudz! Sakat ko gribat, saspiežat miljons dislike,bet ir par daudz! Esmu maksimāli pret krieviju, es to valsti ar lielo burtu nevaru uzrakstīt,es tā p*dlas vārdu nevaru uzrakstīt,kur nu vēl ar lielo burtu rakstītu! Es ienīstu krieviju un visus tos,kas atbalsta viņu darbību! Es novēlu visu to sliktāko katram!!! kurš atbalsta notiekošo Ukrainā! BET! Mūsu mediji pārspīlē un jau neatjēdz ko dara. Ziedot vajag, palīdzēt vajag, es to neapšaubu, bet. Kārtējais mans BET. ir tik daudz kam ziedot šeit-Latvijā. Tik daudziem vajag palīdzību, tik daudz kuriem katrs cents ir svarīgs,bet mūsu valdība nošpļaujas uz visiem un dara visu,lai tikai savu dirsu paspīdinātu citu valstu priekšā. Bāž visu,ko vien var un nevar,lai palīdzētu Ukrainai. Jā, viņiem vajag to, viņiem arī katrs cents ir svarīgs,katrs cilvēks,katrs auto, nu pilnīgi viss, bet tas ir iemesls,lai aizmirsu par tiem,kuriem solīji zelta kalnus kad bija vēlēšanas? Nē! Es uzskatu,ka ir jāpalīdz,bet ar mēru!
21.02.2023 22:58 |

Reitings 3122
gribuiemestkapeiku @ 21.02.2023 22:58
Ir par daudz! Sakat ko gribat, saspiežat miljons dislike,bet ir par daudz! Esmu maksimāli pret krieviju, es to valsti ar lielo burtu nevaru uzrakstīt,es tā p*dlas vārdu nevaru uzrakstīt,kur nu vēl ar lielo burtu rakstītu! Es ienīstu krieviju un visus tos,kas atbalsta viņu darbību! Es novēlu visu to sliktāko katram!!! kurš atbalsta notiekošo Ukrainā! BET! Mūsu mediji pārspīlē un jau neatjēdz ko dara. Ziedot vajag, palīdzēt vajag, es to neapšaubu, bet. Kārtējais mans BET. ir tik daudz kam ziedot šeit-Latvijā. Tik daudziem vajag palīdzību, tik daudz kuriem katrs cents ir svarīgs,bet mūsu valdība nošpļaujas uz visiem un dara visu,lai tikai savu dirsu paspīdinātu citu valstu priekšā. Bāž visu,ko vien var un nevar,lai palīdzētu Ukrainai. Jā, viņiem vajag to, viņiem arī katrs cents ir svarīgs,katrs cilvēks,katrs auto, nu pilnīgi viss, bet tas ir iemesls,lai aizmirsu par tiem,kuriem solīji zelta kalnus kad bija vēlēšanas? Nē! Es uzskatu,ka ir jāpalīdz,bet ar mēru!
piebilde- vai tajā brīdī kad ziedot miljoniem eiro kāds no viņiem iedomājās par tām mammām,kuras lūdz ziedot kaut pa eiro,lai tikai viņu bērnu aizvestu ārstēt,lai viņš izdzīvotu? Tas ir tikai viens piemērs,tādu ir tūkstošiem! Mūsu debīlā valdība ne ar ko neatšķiras no tā debīlā krievu idiota,jo maļ vienu un to pašu pa 100 reizēm,ka viss būs labi, mēs apsolam!
21.02.2023 23:02 |

Reitings 775
Reģ: 11.02.2023
gribuiemestkapeiku @ 21.02.2023 23:02
piebilde- vai tajā brīdī kad ziedot miljoniem eiro kāds no viņiem iedomājās par tām mammām,kuras lūdz ziedot kaut pa eiro,lai tikai viņu bērnu aizvestu ārstēt,lai viņš izdzīvotu? Tas ir tikai viens piemērs,tādu ir tūkstošiem! Mūsu debīlā valdība ne ar ko neatšķiras no tā debīlā krievu idiota,jo maļ vienu un to pašu pa 100 reizēm,ka viss būs labi, mēs apsolam!

Jāaaa, tā pat kā valdība parādīja cik viņiem svarīga ir sava valsts kad bija Jēkabpils plūdi, kad bija reāli draudi par dambja izturību, reāli viss tur turējās uz mata gala, bet valdība neko, viss taču kārtība, nav ārkārtas situācija. Un kas pēc tam palīdzēja Jēkabpilij? Iedzīvotājiem pašiem bija jaziedo, neviens no augstā gala pat nevarēja aizbraukt no Rīgas uz Jēkabpili.
21.02.2023 23:10 |

Reitings 83
gribuiemestkapeiku @ 21.02.2023 23:02

Paldies ka dailies ar to kā jūties ! Man tiešām reizēm ir tā pat. Īpašu kā redzu kā pazīstama nopūšas pēs sociālās palīdzības centra apciemošanas ar tekstu “mums šodien pamperi bija pašiem jāpērk jo naudas centrā bija piešķirtas citiem . Un vietējie visus ziedojumus sanesuši Ukrainas mazajiem “
Katrs ziedo savu naudu kā vēlās, bet ja mēs runātu arī par savas valsts nabadzīgajiem tik pat ļoti kā citu valstu, vai situācija būtu citāda?
21.02.2023 23:18 |

Reitings 3122
Lesleey @ 21.02.2023 23:10

Jāaaa, tā pat kā valdība parādīja cik viņiem svarīga ir sava valsts kad bija Jēkabpils plūdi, kad bija reāli draudi par dambja izturību, reāli viss tur turējās uz mata gala, bet valdība neko, viss taču kārtība, nav ārkārtas situācija. Un kas pēc tam palīdzēja Jēkabpilij? Iedzīvotājiem pašiem bija jaziedo, neviens no augstā gala pat nevarēja aizbraukt no Rīgas uz Jēkabpili.
nu ja! Kāpec gan pasludināt ārkārtas stāvokli,ja tad nāksies kādam maksāt par zaudējumiem? Vēlēšanas taču beigušās, vairs nevajag solīt tos zelta kalnus.
21.02.2023 23:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits