Darba meklējumos ar bērnu 2 gadnieku

10 gadi
Reitings 104
Reģ: 12.05.2013
Sveiki! Es 2 gadnieka mamma, kura vēlas atrast darbu. Esmu sūtijusi daudz CV uz dažādām vakancēm Rīgā. Protams nevaru strādāt garās stundas vai brīvdienas, jo man nav kam pieskatīt bērnu esam ar vīru divi vien viņai šajā pilsētā. Vīrs mani var atbalstīt tikai darbdienās, kad var izņemt bērnu no PII. Brīvdienas bieži vien pats strādā. Esmu izmisumā, jo ir jau 2 mēneši kā nopietni meklēju sev atbilstošu darbu, bet pēc intervijas man nocērt, ka vai nu, ja kas zvanīs vai kkas jāgaida no vadības. Rauj dusmas🙄. Kas es vairs neesmu cilvēks, ja man mazs bērns? Es nekad nevienu darba vietu neesmu pievīlusi, bet sanāca 2 gadu pauze.😑 Vai man jāmelo par ģimeni, lai tiktu pie darba? Saprotu, ka neviens negrib ņemties ar tādiem darbiniekiem, jo bērns mazs bieži slimo un nebūs kam strādāt. Bet man jau rokas nolaižas.
03.02.2023 02:19 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Jā, grūti iedomāties kaut ko vēl muļķīgāku kā negribēt darbiniekus, kas tev regulāri tajā pašā dienā metīs tekstus ''šodien un vēl kādu nedēļu nestrādāšu, dariet ko gribat'' :D Tad visu laiku jābūt overstaffed. Kas attiecīgi nozīmē, ka algas visiem būs pazeminātas. Lai gan vispār tas arī notiek sfērās, kur dominē sievietes - mazāk darba stundu, vairāk darbinieku, zemākas algas.
03.02.2023 17:03 |

Reitings 720
Reģ: 23.03.2020
Pirms ej uz interviju noņem laulības gredzenu,mana draudzene tā dara,lai nerastos lieki jautājumi. Ja jautā par bērnu,tad atbildi ,ka Tev nav pienākums atbildēt uz šo jautājumu,ja reiz atbildi,ka Tev ir bērns un jautā par slimošanu,tad saki,ka bērnam ir 2 vecāki un tēvs arī var ņemt lapu,uzskatu,ka vismaz pārbaudes laikā vīram jāņem lapu,ja saki,ka viņš negrib ņemt.
03.02.2023 17:43 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
Pelnrukšķīte @ 03.02.2023 16:27

Piedod, bet nu sūdīgs vīrs. Vai arī, ir pēdējais laiks dot tam cilvēkam iespēju būt TĒTIM, nevis svešam onkulim. Bērnu radīt māk, bet paņemt slimības lapu nevar?! Vai pati esi iesprūdusi nedaudz mammošanā un nevēlies nemaz atlaist grožus?
Tici man. Tēti spēj gan bizes uzpīt, gan dupsi nomazgāt, gan putru uzvārīt.
Kas ir sliktākais, kas var notikt?! Nespēju neko iedomāties.
Lasu visas atrunas, jā atrunas, un nav ko ieteikt.

Tu esi stulba? Tam vīrietim jāpadirš labi apmaksāts darbs, lai slaucītu dibenu bērnam? Ko tad ģimene ēdīs? Abi smaidīs un mainīs pamperus, skatoties uz sociālos doto pārtikas paku. Vai varbūt autore viena pati uzturēs 3 cilvēkus ar pārdevējas vai restorāna darbinieces algu?
03.02.2023 17:50 |

Reitings 753
Pašvaldības policija tagad meklē darbiniekus, tur vajag tikai vidusskolas izglītību, radu skuķis nesen aizgāja, apmācības ofisa darba laikā, pēc tam var sarunāt ofisa darbalaiku, ja ir bērni, un slimības lapas var ņemt uz nebēdu. Protams, ja ir fiziskais un veselība. Ja par pārdevēju, jāmeklē bode, kur pa dienu darbalaiks, shoping centri nederēs, bet arī, ja sāksies slimības lapas, atkratīsies no tāda darbinieka. Valsts darbs Tev der, kur neprasa augstāko.
03.02.2023 17:54 |

Reitings 753
Bet, protams, var te klausīt dažas viedās padomdevējas, ka jāslēpj bērna esamība. Tad nu var sastāstīt par tiem 2 gadiem, ka volontierēji ārzemēs, glābi putnus vai pingvīnus. Tikai ko vēlāk darīt ar bērna slimības lapām, tur gan - nav ne jausmas.
03.02.2023 17:56 |

Reitings 752
Miuce @ 03.02.2023 17:50

Tu esi stulba? Tam vīrietim jāpadirš labi apmaksāts darbs, lai slaucītu dibenu bērnam? Ko tad ģimene ēdīs? Abi smaidīs un mainīs pamperus, skatoties uz sociālos doto pārtikas paku. Vai varbūt autore viena pati uzturēs 3 cilvēkus ar pārdevējas vai restorāna darbinieces algu?

Šis man arī šķiet jocīgi. Vīrietim labi apmaksātā amatā jāņem slimības lapas, respektīvi, jāmaksā naudu, lai sieviete var strādāt hobijdarbu veikalā par kasieri? Jo feminisms 4ever? Tas nekas, ka mēneša beigās vīram zaudējums algā būs lielāks par sievas sapelnīto algu? Lmao. Autore pilnīgi pareizi dara, ka darba devējam nemelo, un tādējādi nenostāda sevi un visu ģimeni sūdīgā situācijā, ar kuru pēc tam pati netiks galā. Un tas, ka veikalos darbu nevar dabūt, var būt laba motivācija tikt no tās sfēras ārā un piespiest sevi meklēt kaut ko citu.
03.02.2023 17:58 |

Reitings 752
Iesaku skatīties, piemēram, konsultantu vakances: https://cv.lv/lv/vacancy/945766/luminor-bank-as-latvijas-filiale/klientu-risinajumu-konsultants Bieži ir attālināts darbs, algas tīri labas sākumam. Tādās vietās var tikt arī bez saistītas iepriekšējās pieredzes, ja intervijā sevi labi parādi kā diplomātisku, mierīgu cilvēku, kuram ir labas komunikācijas prasmes un ar tevi veidojas patīkama saskarsme. Savos iepriekšējos darbos gan jau esi tādas lietas daudz maz iemācījusies. Par pārējām prasmēm saki - ļoti gribu šo darbu, esmu gatava iemācīties visu, ko vajadzēs. Te ir kaut kas arī jāpārdod, bet bieži šādās konsultantu vakancēs nav šīs pārdošanas puses.
Vispār te pareizākais piegājiens laikam būtu cv.lv atfiltrēt tikai pēc lokācijas, un tad iet pilnīgi visiem sludinājumiem cauri - kurš der, kurš nē. Ja vienīgais, ko zinām, ir restorāns un veikals.
03.02.2023 18:28 |

10 gadi
Reitings 5069
Reģ: 25.05.2009
Autore, kāda tev ir izglītība? Lielās, starptautiskās kompānijas (kā piem. Accenture, TietoEvry utt) ir gatavas ņemt un apmācīt darbiniekus no nulles caur praksēm vai bootcamp'iem. Tikai jārēķinās, ka tas būs laikietilpīgs process līdz sāksi saņemt normālu algu un varēsi darboties sev un bērnam ērtā darba laikā, jo sāksi no pašas apakšas. Un nav tā, ka šīs kompānijas meklē un apmāca tikai ITišņikus un programmētājus, bieži vien šajās kompānijās meklē arī projektu vadītājus, kas administrē un palīdz virzīt projektus.
03.02.2023 20:15 |

10 gadi
Reitings 5069
Reģ: 25.05.2009
Miuce @ 03.02.2023 17:50

Es domāju šeit iet runa par to, ka vīrietis savā labi apamaksātajā darbā ir jau bijis diez gan ilgu laiku, lai būtu nostiprinājis savu autoritāti, kā labs darbinieks un līdz ar to viņam būtu "vieglāk" paņemt to slimības lapu, nekā autorei, kura vēlas atgriezties darba tirgū un kurai sevi darba devējam vēl ir jāpierāda. Bērns tomēr ir abu vecāku atbildība un ja posta autore vēlas atgriezties darba tirgū, tad ģimenes otrai pusei būtu jābūt saprotošai un bišķīt jāpielāgojas jaunajam ģimenes modelim, īpaši ņemot vērā to, ka posta autorei nācās aiziet no savas iepriekšējās darba vietas, kamēr vīrietis turpināja attīstīt savu karjeru.
03.02.2023 20:35 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
man pazina strada skola,bernam ari nesen palika 2 gadi.Berns slimo ik pa 2 nedelam,sakuma skatija ome,tagad omei slikti ar veselbu,jaskata pasai.Un pat skola jau sak izteikt,ka viniem nav izdevigi vinu turet,kaut skolotaji trukst.Ta ka diemzel realitate ir cita,ka daziem te liekas.Un ja nav omes,kas var paskatit,tad gruti dabut darbu,kas nak preti.Draudzenei ir darba vieta,kur par slimibas lapam liek soda naudas.
03.02.2023 20:50 |

Reitings 720
Reģ: 23.03.2020
Draudzenei ir darba vieta,kur par slimibas lapam liek soda naudas.

Kā oficiāli var uzlikt soda naudu par slimības lapu ņemšanu? Izklausās pēc šizo darba vietas..
03.02.2023 21:29 |

Reitings 195
Reģ: 22.02.2022
Kā ar tiem evo gaming vai kā vińus tur sauc
03.02.2023 21:33 |

Reitings 3520
Reģ: 23.01.2022
cory @ 03.02.2023 20:35

Es domāju šeit iet runa par to, ka vīrietis savā labi apamaksātajā darbā ir jau bijis diez gan ilgu laiku, lai būtu nostiprinājis savu autoritāti, kā labs darbinieks un līdz ar to viņam būtu "vieglāk" paņemt to slimības lapu, nekā autorei, kura vēlas atgriezties darba tirgū un kurai sevi darba devējam vēl ir jāpierāda. Bērns tomēr ir abu vecāku atbildība un ja posta autore vēlas atgriezties darba tirgū, tad ģimenes otrai pusei būtu jābūt saprotošai un bišķīt jāpielāgojas jaunajam ģimenes modelim, īpaši ņemot vērā to, ka posta autorei nācās aiziet no savas iepriekšējās darba vietas, kamēr vīrietis turpināja attīstīt savu karjeru.

Paldies! Vismaz kāds prātīgs cilvēks, kurš saprata manu domu.
Tas ir absurdi, ka vīrietis sevi realizē kā grib, bet sieviete sevi upurē, jo "es takš māte". Un te pat nav stāsts par feminismu, bet par elimentāru nodrošinājumu.
Lieliskais vīrs izdomās aiziet pie citas un tad sieviete rakstīs AMF - ko lai dara, nevaru sevi nodrošināt, jo upurēju sevi vīra karjerai un bērna slimošanām.
Un, ja vīrs pelna tik lieliski (ka slimības lapas nevar paņemt), tad varbūt ir jāstājas universitātē vai koledžā un jāmācās. Tad, kad beigsies mācības, būs beigusies arī bērna slimošana.
03.02.2023 21:59 |

Reitings 337
Reģ: 29.07.2020
Esmu izmisumā, jo ir jau 2 mēneši kā nopietni meklēju sev atbilstošu darbu

2 mēneši bez darba nav ilgi. Man pazīstamie bez bērniem vēl ilgāk meklēja jaunu darbu ,kamēr atrada.
03.02.2023 22:41 |

Reitings 752
Lieliskais vīrs izdomās aiziet pie citas un tad sieviete rakstīs AMF - ko lai dara, nevaru sevi nodrošināt, jo upurēju sevi vīra karjerai un bērna slimošanām.

Šajā forumā nav iespējams uzrakstīt, ka ģimeni nodrošina vīrs, lai tūlīt nebūtu pretī komentāri - EJ STRĀDĀT VIŅŠ TEVI PAMETĪS!!!!11 Varu noticēt, ka 1920ajos mājās sēdētājas tāpat kliedza uz strādātājām - PIEDZEMDĒ ASTOTO PIRMS VIŅŠ AIZIET PIE ĪSTAS SIEVIETES!!!!!1111
03.02.2023 22:53 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Minciite, kā tev ar darba meklējumiem? Atradi?
16.02.2023 13:40 |

Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Pastav vel onlyfans ar brivu darba rezimu.
Ja runa par berniem, nenoslepsi no darbadeveja acs. Nodoklu gramata figures ka apgadajamais. Ja vecais pers kods, tatad vecums zinams, ja jaunais personas kods tatad vecums lidz 4 gadi.
16.02.2023 19:44 |

Reitings 405
Reģ: 10.03.2022
Inna86 @ 03.02.2023 08:35
Ja nav nekādas izglītības vari pat bērna bd iet par auklīti, cik zinu, tad darbs ir no 8:00-17:00. Tur taču ņem katru.
Arī tur ir konkurence,pati šobrīd eju šim cauri.Tieši pēc dekrēta aizgāju no darba,jo savienot nevarēju,tīri no tā viedokļa ka esmu mainījusi dzīvi no Rīgas uz mazāku pilsētu dārziņi šeit ir diezgan,esmu bijusi 4 jau uz pārrunām,un viņiem bez mana CV ir vēl paprāva kaudzīte 30-40 CV,tad nu tā ir tik minimāla cerība ka nu.Un piemetināšu ka atrodoties BKA izgāju bērnu aprūpes kursus,ar to domu,ka ta jau darbiņu 100% dabūšu,bet nekā,un jau 4mēnesis
16.02.2023 22:46 |

Reitings 33
Reģ: 07.03.2015
Funny teksts @ 16.02.2023 19:44[/quote Noteikti, onlyfans..
18.02.2023 10:27 |

Reitings 5947
Reģ: 29.03.2022
Es arī ieteiktu meklēt bankās klientu konsultanta vakances, jo viņiem ir attālināts darbs un darba laiks arī sakarīgs. Tikai jāsagatavojas intervijai labi un noteikti jāiepazīstas ar bankas piedāvātajiem produktiem, tas atstās labu iespaidu. Tagad taču daudzas starptautiskas kompānijas piedàvà attālinātu darbu, tikai vajag sūtīt non stop cv uz visām vietàm, pat uz nereāli iegūstamām vakancēm.
CV noformējumam arī ir nozīme, ieteiktu vislabāk izmantot Europass.
Ļoti žēl, ka jums ir tāds ģimenes modelis, ka vīrs nevar vai negrib ņemt slimības lapas uz bērnu. Jūs tomēr esat abi vecāki, ieteiktu izrunāt ar vīru šo, varbūt varat rast kādu kompromisu.
18.02.2023 10:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits