Mušpapīrs @ 01.01.2023 16:02Tiešām jau tagad zini, ka Tev būs maksas studijas?
Minelūše @ 01.01.2023 17:23Nu daudzās augstskolās pastāv arī budžeta vietas, kur studijas tavā vietā apmaksā valsts. Vai paveiksies tur iekļūt, ir cits jautājums.
ļoti aplama doma. Varbūt vienu semestri netiksi budžetā, bet citā tiksi. Vidusskola un augstskola nav salīdzināmas lietas. Vidusskola ir fufelis salīdzinājumā ar augstskolu. Sākumā iestājies un tad jau redzēsi jo arī uz haļavu vari tikt budžetā jau 2.semestrīMetaforaas @ 01.01.2023 17:24
Nu to es zinu, bet nav man tik augstas atzīmes dažos priekšmetos, lai uz to pretendētu.
Debestiņa @ 01.01.2023 19:29ļoti aplama doma. Varbūt vienu semestri netiksi budžetā, bet citā tiksi. Vidusskola un augstskola nav salīdzināmas lietas. Vidusskola ir fufelis salīdzinājumā ar augstskolu. Sākumā iestājies un tad jau redzēsi jo arī uz haļavu vari tikt budžetā jau 2.semestrī
Lucida @ 01.01.2023 17:42Tad varbūt jāapdomā iespēja par kādiem kursiem/kvalifikācijām nevis augstskolu, ja zini, ka ir sliktas atzīmes priekšmetos, kuri ir tieši saistīti ar izvēlēto studiju jomu, ja jau nevarēsi iekļūt budžetā.
Nav jau visiem jābūt ar augstāko izglītību, īpaši tie, kas studē par maksu, bieži atbirst un nepabeidz augstskolu, jo nevar pavilkt.
Cita runa būtu, ja interesētu kāda programma, kura ir maksas studiju vērta, piemēram, SSE vai kas tāds.
nu piemēram varbūt Tu netiksi budžetā pirmajā semestrī, bet tiksi nākamajā, ja studijās veiksies. Katru semestri budžeta vietas rotē un beigu beigās vari lielāko daļu studiju laika nomācīties budžetā un samaksāt vien par dažiem semestriem.Metaforaas @ 01.01.2023 20:28
Ja ? Es kautkur lasīju, ka nevar būt zemak par 7 visos priekšmetos , lai tiktu budžetā.
Metaforaas @ 01.01.2023 20:28
Ja ? Es kautkur lasīju, ka nevar būt zemak par 7 visos priekšmetos , lai tiktu budžetā.
Tigeriene @ 28.02.2023 09:21Tāpēc es mācos tikai tur, kur ir bez maksas ?. Nav daudz tādu vietu, bet tās, kas ir, es droši vien visas izmantošu.
Manigais @ 27.02.2023 16:11Par iespejam studet bez maksas nekad nevari but drosa, bet uz to jatiecas. Kas attiecas par kredita iespejam noteikti jaskatas kreditu devejs pie kura tiek piedavats kredits no 18 gadiem un bez darba vietas. Nekur nav teikts ka banka akceptes tev to studiju kreditu, tapec jaskatas noteikti ir plasak. Tagad jau visu var atrast ja grib un mekle. Parocies un pamekle kur bus labakais kredits interneta lai vari saprast ko darit talak. Domaju ka tev viss izdosies, tikai roc. Gan jau ari sencisiem vari paprasit, ja galigi neka, bet patstaviba ta noteikti ir laba ipasiba. Tiesam - novelu izdosanos.
Ruellle @ 28.02.2023 10:52
Šis ir aplami, jo studiju kredīts ir valsts galvots un tā mērķauditorija ir tieši nestrādājoši, tikko vidusskolu beiguši topošie studenti. Protams, šo iespēju var izmantot jau strādājošs un vecāks cilvēks, kas domā studēt.
Manos laikos bija nepieciešams galvinieks, bet arī tur nekādas lielās izskatīšanas procedūras nebija, galvenais, ka ir minimālie ienākumi.
Tā kā esmu ņēmusi un tagad atmaksāju šo kredītu, varu teikt, ka ņemtu atkal, tas nav nekas traks, to atmaksu nemaz nejūt, jo ir ap 25 EUR mēnesī un neko citu man tas neietekmē. Uz šo kredītu visi skatās normāli, nav taču nekāds ātrais kredīts.
Protams, var atmaksāt ātrāk ar lielākām summām, lai nejustu emocionāli to kredīta slogu. Ja sāc studēt kaut kur atkal, tad kredīts tiek nobremzēts un tev pa to laiku tas nav jāmaksā. Ja piedzemdē cik tur tos bērnus un vēl citos gadījumos, kredīta daļa dzēšas.
Tas noteikti ir labāk nekā speciāli meklēt darbu un maksāt studējot. Ja tev jau ir līdzekļi pašai (uzsāc studijas vecākā vecumā, vecāki apmaksā vai tamlīdzīgi), tad citādāk, protams, tad es droši vien maksātu uzreiz. Bet studēt un strādāt, lai gan mūsu sabiedrībā tas šķiet norma, tā tam nevajadzētu būt pie pilna laika studijām pa dienu un pilnu laika darbu. Viens no tiem cieš. Protams, atkal, ja studijas ir tikai divas reizes nedēļā vai tamlīdzīgi, tad cita lieta, lai gan es tāpat ieteiktu izbaudīt studiju gadus.