Izpalīdzēšana

Reitings 58
Reģ: 23.11.2022
Sveikas.
Lieta sekojoša. Strādāju darbā, kas atrodas aptuveni stundas gājienā no mājām. Darbs sākas ļoti agri - sešos no rīta. Pa cik vel neesmu sakrājusi naudu savam auto, es pārsvarā uz darbu braucu ar kolēģiem, kuri tepat arī dzīvo. Dotajā brīdī ir Ziemassvētku laiks un kolēģi, kuriem ir bērni, paņēmuši atvaļinājuma dienas. Pa cik manam partnerim ir auto, vakar minēju, ka vajadzētu mani izručīt uz divām dienām, jo nav kas aizved. Turklāt zinu, ka tās divas dienas viņam nav darba dienas, jo tad viņš uz darbu ceļas vēlāk nekā es un neprasītu. Uz ko sekoja atbilde - " Kapēc man vajadzētu celties piecos no rīta un vest tevi uz darbu?" Es paliku mazliet apmulsusi un dusmās noteicu "Jo cilvēki attiecībās viens otram palīdz. Bet pa cik man nepatīk kādam justies parādā, es pati aiziešu."
Minēšu, ka mums nav bijuši ne strīdi vai kādi aizvainojumi, lai viņš kaut kādā veidā censtos man atriebt vai kā tamlīdzīgi. Esam kopā 3 gadus. Sarunai nebija turpinājuma, gāju gulēt, jo šodien darba diena. Bet pie sevis nodomāju "Un kāda velna pēc man šodien savā brīvdienā bija jāgatavo viņam ēst, jo viņš paprasija? Turklāt vel jāieliek līdzņemšanai uz darbu?" Laikam cilvēki esot kopīgās attiecībās vienkārši tā dara.
Vai arī es esmu tā, kura īsti kaut ko neizprot?
Kā jūs rīkotos?
Kā jums tas izskatās no malas?
22.12.2022 04:19 |

Reitings 508
Reģ: 25.10.2012
Wordrobe666 @ 24.12.2022 07:27

Naksies samierinaties ar savu veci, jo veči tajā ziņā nemainās, ja ie egosits, tad paliks, neatkarīgi no tā kāda sieviete blakus.,ja varbūt ari kadu laiku viņs notēlos gadīgu, un rūpesies, bet agri vai vělu nāks gaismā egoisms.un šo nesmukumu autore pacietīs, lai būtu izdevīgi padzīvot kopā, un dabūt kadus labumus. Ah, autorei, neveicās ar tiem sponsoriem.☹

Un kāpēc gan lai viņš nebūtu egoists un daudz iepringtu uz kaut kādu kaimiņieni ar ko tikai dala īres maksu, un ar ko ik pa laikam var nodr@zties? Vismaz tā pēc autores izteikumiem tas izskatās. Nebūs viņa, būs cita. Turklāt egoisti šeit ir abi, dēļ materiālā labuma pati autore nav diži labāka, tikai viņai tomēr kaut kur iekšā sēž, ka bez materiālā vajag arī ko sirdij tuvāku un iekšēji tas grauž, ka nevar nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu.
24.12.2022 09:45 |

Reitings 95
Reģ: 05.11.2022
Guncha01 @ 24.12.2022 09:40

Es vispār sākumā uz to tā neskatijos. Tad ar laiku palēnām sapratu, ka viņš ir ļoti tendēts uz sevi un finansiālo izaugsmi tad es atradu veido kā to īstenot pati savā dzīvē un ko darīt, lai gūtu labumu pati. Tikai lieta ir tajā, ka man joprojām gribas arī tās nepraktiskās lietas, kuras viņā vienkārši nav.
Viņš var neapsveikt kopīgā gadadienā, dzimšanas dienā, haltūrēt mēnesi no vietas un nākt mājās 12tos naktī, jo tā vienkārši viņam vajag. Viņā nav tādas cilvēciskas lietas, tapēc minēju par to praktiskumu. Viņš nav slikts cilvēks, vienkārši pats sev ir prioritāte, visi pārējie ir kaut kur tur tālu migliņā, paša ģimeni ieskaitot bieži vien.

Man tavos komentāros daudz kas nelīmējas kopā, ieskaitot to, kā tev var būt ''labi apmaksāts darbs'', ja par īri mazpilsētā būtu jāatdod puse algas? Tas ir minimālās vai gandrīz minimālās algas darbs, ja šāda situācija. Nu labi, ir arī dažādas mazpilsētas, kur dzīvo tikai upper-middle class un ir attiecīgas cenas, bet tā kā vēl arī raksti, ka ne tajā labākajā rajonā dzīvojat, tad jau laikam tā tomēr nav?
Katram cilvēkam savs raksturs. Jā, ir ļoti mīļi, jauki vīrieši, bet nereti izrādās arī slinki vai bez ambīcijām, vai lidinās mākoņos ar savu mākslinieka darbu. Vai arī skraida pakaļ citām arī precēti, jo ļoti patīk sievietes. Es īpaši neticu online stāstiem, cik tie citu sieviešu vīrieši ir ideāli, jo no paziņas esmu redzējusi jau nu tik idealizētus tekstus, bet realitātē - pēc dažiem gadiem šķirtene un vientuļā māte. Katram pašam jāsaprot, vai esi gatava kaut ko otrā pieciest, kaut kur viņa dēļ iziet uz kompromisiem (un viņam būtu jādara tas pats), un veidot to ģimeni, ko gribi, nevis 30 gados dzīvot ar vīrieti tikai naudas dēļ, kamēr paralēli taisi tēmas par depresiju, jo gribi bērnus. Ja viņš ir uzticīgs un ir gatavs nodrošināt ģimeni, manuprāt, nav nemaz tik slikti. Kaut kur tu arī pati varētu paiet pretī un pirms gadadienas pajautāt, vai tajā un tajā datumā viņš negrib aiziet kopā uz kādu restorānu utt.
24.12.2022 11:26 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
Wordrobe666 @ 24.12.2022 01:16

Padoms - Nevajag dzīvot pagātnē, tavā gadijumā - PSRS, tad arī sāks. Dzīve uzlaboties uz labo pusi tev. ?Redzams, ka cilvēks ir iestrēdzis vienā laika posmā un netiek ārā. Visas sievietes jau nav tadas mikstmieses, kas nespēj pa tumsu aiziet pāris, km. Aizmirsi pieminēt, ka pa ceļam ejot var tak kāds manjaks vel izvarot. ?

Tu esi stulba vai izliecies? Aiziet var arī 20 vai 30 km ja vajag. Var arī pa “getto” rajonu aiziet vai pa mežu aizbrist, ja vajag un ja nav variantu. Te mājās krāc vesels, pieaudzis vīrietis, kuram ir auto, kamēr šī ies kājām naktī?
Bet pēc taviem komentāriem spriežot, tu pati neko labāku dzīvē redzējusi neesi, ja tev totāla necieņa un vienaldzība no veča puses ir norma. Tev ir norma staigāt kājām, kad mājās ir auto, tev ir norma būt galvenajai pelnītājai, tev ir norma apkalpot veci un ja vecis tev ievilks pa muti, tev arī tā būs norma, tev viss ir norma, jo tu esi grīdaslupata vīrietim. Autore vismaz analizē un saprot, ka nav situācija ok, bet tu gan esi norakstāma, vīriešu kājslauķe,
24.12.2022 11:41 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
ilze01 @ 24.12.2022 11:26

Man tavos komentāros daudz kas nelīmējas kopā, ieskaitot to, kā tev var būt ''labi apmaksāts darbs'', ja par īri mazpilsētā būtu jāatdod puse algas? Tas ir minimālās vai gandrīz minimālās algas darbs, ja šāda situācija. Nu labi, ir arī dažādas mazpilsētas, kur dzīvo tikai upper-middle class un ir attiecīgas cenas, bet tā kā vēl arī raksti, ka ne tajā labākajā rajonā dzīvojat, tad jau laikam tā tomēr nav?
Katram cilvēkam savs raksturs. Jā, ir ļoti mīļi, jauki vīrieši, bet nereti izrādās arī slinki vai bez ambīcijām, vai lidinās mākoņos ar savu mākslinieka darbu. Vai arī skraida pakaļ citām arī precēti, jo ļoti patīk sievietes. Es īpaši neticu online stāstiem, cik tie citu sieviešu vīrieši ir ideāli, jo no paziņas esmu redzējusi jau nu tik idealizētus tekstus, bet realitātē - pēc dažiem gadiem šķirtene un vientuļā māte. Katram pašam jāsaprot, vai esi gatava kaut ko otrā pieciest, kaut kur viņa dēļ iziet uz kompromisiem (un viņam būtu jādara tas pats), un veidot to ģimeni, ko gribi, nevis 30 gados dzīvot ar vīrieti tikai naudas dēļ, kamēr paralēli taisi tēmas par depresiju, jo gribi bērnus. Ja viņš ir uzticīgs un ir gatavs nodrošināt ģimeni, manuprāt, nav nemaz tik slikti. Kaut kur tu arī pati varētu paiet pretī un pirms gadadienas pajautāt, vai tajā un tajā datumā viņš negrib aiziet kopā uz kādu restorānu utt.

Viņas alga priekš Latvijas visdrīzāk ir laba ne priekš UK. Kā arī visdrīzāk strādā noliktavā/fabrikā un krāj sava LV dzīvokļa remontam. Rajons nav tas labākais un tā iešana noteikti nebūtu pa labi apgaismotu galveno ielu pie intensīvas gājēju/auto kustības. Vecums abiem drīzāk tuvāk 20 ne 30, čalītis ne viņu mīl, ne tur ko, vnk dzīvo kopā. Dzīvokļa biedri, kam ir sekss nevis normāls pāris.
Autore, sakrāj savam mērķim un tinies prom no viņa vai JAU paralēli meklē citu, ja nav labāku īres/darba variantu, protams, nav nekur uz sitienu jāskrien. Tur nav nekā pozitīva. Ja tāds darbarūķis un praktiķis, kurš gadadienas aizmirst, tad viņam būtu vēlme nodrošināt lielāko daļu vai visus maksājumus, te vispār nekā nav, ne romantikas, ne naudas.
24.12.2022 11:50 |

Reitings 95
Miuce @ 24.12.2022 11:50

Viņas alga priekš Latvijas visdrīzāk ir laba ne priekš UK. Kā arī visdrīzāk strādā noliktavā/fabrikā un krāj sava LV dzīvokļa remontam. Rajons nav tas labākais un tā iešana noteikti nebūtu pa labi apgaismotu galveno ielu pie intensīvas gājēju/auto kustības. Vecums abiem drīzāk tuvāk 20 ne 30, čalītis ne viņu mīl, ne tur ko, vnk dzīvo kopā. Dzīvokļa biedri, kam ir sekss nevis normāls pāris.
Autore, sakrāj savam mērķim un tinies prom no viņa vai JAU paralēli meklē citu, ja nav labāku īres/darba variantu, protams, nav nekur uz sitienu jāskrien. Tur nav nekā pozitīva. Ja tāds darbarūķis un praktiķis, kurš gadadienas aizmirst, tad viņam būtu vēlme nodrošināt lielāko daļu vai visus maksājumus, te vispār nekā nav, ne romantikas, ne naudas.

Citā tēmā rakstīja, ka drīz 30, tā ka pēdējais laiks bērniem, jo īpaši ja grib vairāk kā vienu vienīgo.
tad viņam būtu vēlme nodrošināt lielāko daļu vai visus maksājumus

Tas ir arī no sievietes atkarīgs, jo daudzām patīk ietiepties, ka ir "stipras, neatkarīgas" sievietes un grib maksāt pašas. Vīrietis jau neies strīdēties. Iepriekš arī viņa rakstīja, ka viņai ir ērti maksāt pašai, lai gan nezinu kāda tur var būt ērtība maksāt par to, ko vari dabūt bez maksas. Man vienalga, kas viņiem ko tur maksā, bet ja autore šaubās par attiecībām tad arī nebūtu godīgi no vīrieša kaut ko prasīt, un varbūt sirdsapziņas dēļ viņa arī izdomā šādus attaisnojumus.
Par algas apmēru - varbūt arī tā ir, ka alga ir laba tikai priekš Latvijas. Un autore sapelnīs dzīvokļa remontam, bet gadiem mētājoties pa ārzemēm, pie attiecībām un ģimenes tā arī netiks. Lai gan ja pārdomā tās izmaksas, arī īsti nav skaidrs, vai tiešām remontam ir jāpelna gadiem ilgi, "labi apmaksātā darbā". Tā māja ir grausts? Tad jau izdevīgāk atbrīvoties no tāda dzīvokļa.
24.12.2022 12:03 |

Reitings 508
Reģ: 25.10.2012
Tur tiešām daudz kas neiet kopā. Tie finansālie mērķi visticamāk ir tas dzīvokļa remonts. Tik nav īsti skaidrs, ja jau autore tajās ārzemēs atrodas noprotams jau labu laiku, bet vēl vairāki gadi vajadzīgi, it kā esot labi atmaksāts darbs, izklausās ka nekur lieki netērējas, pat uz dzīvesvietas īri sametusies ar “štuceri” kopā, cik tad to naudu vajag? Visam dzîvoklim lai izremontētu nu 30 štukas vajag, 40? Ja to ārzemēs entos gadus to vien darot kā pašījot “labā apmaksātā darbā” nevar joprojām sapelnīt, nu tad priekš kam, brauc mājās un strādā tepat par autores noniecināto “vidējo algu”.
24.12.2022 12:34 |

Reitings 58
Aleksandrs @ 24.12.2022 12:34
Tur tiešām daudz kas neiet kopā. Tie finansālie mērķi visticamāk ir tas dzīvokļa remonts. Tik nav īsti skaidrs, ja jau autore tajās ārzemēs atrodas noprotams jau labu laiku, bet vēl vairāki gadi vajadzīgi, it kā esot labi atmaksāts darbs, izklausās ka nekur lieki netērējas, pat uz dzīvesvietas īri sametusies ar “štuceri” kopā, cik tad to naudu vajag? Visam dzîvoklim lai izremontētu nu 30 štukas vajag, 40? Ja to ārzemēs entos gadus to vien darot kā pašījot “labā apmaksātā darbā” nevar joprojām sapelnīt, nu tad priekš kam, brauc mājās un strādā tepat par autores noniecināto “vidējo algu”.

Es ārzemēs arī esmu tos 3 gadus. Nesen nopirku dzīvokli, kuram sakrāju. Tagad krāju remontam, kas prasīs vel 10k max. Kas tur neloģisks?
24.12.2022 15:07 |

Reitings 58
Miuce @ 24.12.2022 11:50

Man rītdien jāpaliek 30 lai drīkstētu rakstīt, ka drīz 30? 28, ja tik ļoti gribas zināt un tas ko maina.
Taču jebkurā gadijumā paldies par ieteikumiem. ;)
24.12.2022 15:17 |

Reitings 58
Aleksandrs @ 24.12.2022 09:45

Un kāpēc gan lai viņš nebūtu egoists un daudz iepringtu uz kaut kādu kaimiņieni ar ko tikai dala īres maksu, un ar ko ik pa laikam var nodr@zties? Vismaz tā pēc autores izteikumiem tas izskatās. Nebūs viņa, būs cita. Turklāt egoisti šeit ir abi, dēļ materiālā labuma pati autore nav diži labāka, tikai viņai tomēr kaut kur iekšā sēž, ka bez materiālā vajag arī ko sirdij tuvāku un iekšēji tas grauž, ka nevar nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu.

Paga, tad sanāk ka drīkst būt tikai egoisti vai ģimenes cilvēki? Nevar būt tā, ja dala maksājumus, nedrāž otram prātu un vienlaicīgi ciena viens otru, kā normālās partnerattiecībās?
24.12.2022 15:23 |

Reitings 95
Neloģiski no malas izskatās tas, ka tev ne vien ir vīrietis, ar kuru it kā plānojat veidot ģimeni, bet jūs pat esat saderināti (tātad tu viņam neesi tikai īres segšanai, kā daži te izsakās), un tik un tā tu uzvedies tā, it kā tavs mērķis būtu būt vientuļajai mātei, kas ir visu sapirkusi un nodrošinājusi pati. Šobrīd faktiski tu strādā, lai nodrošinātu vīrietim dzīvokli, turklāt pati par saviem līdzekļiem to arī izremontēsi. Vīrietis taču tajā dzīvoklī ar tevi dzīvos, ne? Viņam tajā nav jāveic pilnīgi nekāds ieguldījums? Neesi minējusi, ka viņš to būtu darījis, bet var jau būt, ka ir. Ceru vismaz, ka viņš ir latvietis, un nesāksies problēmas ar to, ka vispār negrib Latvijā dzīvot. 10k var sakrāt gada laikā arī ne īpaši labi atalgotā darbā, bet pēc saderināšanās to mierīgi var piemest arī vīrietis, kurš pēc tevis pašas vārdiem ir daudz ko sasniedzis (vai arī maksāt visus rēķinus, lai tu vismaz vari atlikt visu algu dzīvoklim). Tātad jebkādā gadījumā tev nav vajadzības strādāt ilgāk par gadu, bet ja viņam ir - stāvoklī var palikt arī esot ārzemēs, tāpat līdz bērnudārza vecumam bērnu mierīgi var audzināt ārzemēs. Protams, cits jautājums, vai tu vispār gribi uzņemties šādas saistības ar viņu, kas brīžiem šajā tēmā velk uz nē, brīžiem uz jā. Man kaut kā šķiet, ka jūs abi neesat īpaši emocijas izrādoši cilvēki, un tāpēc jums līdz galam kaut kas neaziet, bet šādas lietas laika gaitā var vismaz kaut kādā mērā mainīt, ja ir vēlēšanās un lieliem vilcieniem esat saderīgi. Jautājums tikai vai to gribi, vai nav tā, ka tiešām tikai īres dēļ esi saderinājusies.
24.12.2022 17:00 |

Reitings 58
ilze01 @ 24.12.2022 17:00
Neloģiski no malas izskatās tas, ka tev ne vien ir vīrietis, ar kuru it kā plānojat veidot ģimeni, bet jūs pat esat saderināti (tātad tu viņam neesi tikai īres segšanai, kā daži te izsakās), un tik un tā tu uzvedies tā, it kā tavs mērķis būtu būt vientuļajai mātei, kas ir visu sapirkusi un nodrošinājusi pati. Šobrīd faktiski tu strādā, lai nodrošinātu vīrietim dzīvokli, turklāt pati par saviem līdzekļiem to arī izremontēsi. Vīrietis taču tajā dzīvoklī ar tevi dzīvos, ne? Viņam tajā nav jāveic pilnīgi nekāds ieguldījums? Neesi minējusi, ka viņš to būtu darījis, bet var jau būt, ka ir. Ceru vismaz, ka viņš ir latvietis, un nesāksies problēmas ar to, ka vispār negrib Latvijā dzīvot. 10k var sakrāt gada laikā arī ne īpaši labi atalgotā darbā, bet pēc saderināšanās to mierīgi var piemest arī vīrietis, kurš pēc tevis pašas vārdiem ir daudz ko sasniedzis (vai arī maksāt visus rēķinus, lai tu vismaz vari atlikt visu algu dzīvoklim). Tātad jebkādā gadījumā tev nav vajadzības strādāt ilgāk par gadu, bet ja viņam ir - stāvoklī var palikt arī esot ārzemēs, tāpat līdz bērnudārza vecumam bērnu mierīgi var audzināt ārzemēs. Protams, cits jautājums, vai tu vispār gribi uzņemties šādas saistības ar viņu, kas brīžiem šajā tēmā velk uz nē, brīžiem uz jā. Man kaut kā šķiet, ka jūs abi neesat īpaši emocijas izrādoši cilvēki, un tāpēc jums līdz galam kaut kas neaziet, bet šādas lietas laika gaitā var vismaz kaut kādā mērā mainīt, ja ir vēlēšanās un lieliem vilcieniem esat saderīgi. Jautājums tikai vai to gribi, vai nav tā, ka tiešām tikai īres dēļ esi saderinājusies.

Tas dzīvoklis ir man, nevis mums. Viņa mērķis ir krāt naudu un pirkt vel vienu īpašumu, kas ir mums kopējs. Pagaidām neskaidri ir tas, cik šis īpašums izmaksātu un cik ilgi vajadzētu tam krāt. Mans plāns ir izremontēt savu, mazliet vel iekrāt un tad doties uz LV. Bet es paredzu, ka viņa ideja par vel vienu īpašumu nozīmē būt ārzemēs ilgāk nekā es plānoju. Nav tā, ka es te baigi izbaudītu būšanu prom no Latvijas, tapēc arī prasās mājās un salikt visu pa plauktiem, lai ir skaidrs uz kāda laika posmu man jārēķinas. Partneris man latvietis, viņam arī ir plāns doties atpakaļ, bet pieļauju iespēju, ka viņš gribēs palikt ilgāk kā es. Ja tas nebūtu ilgs laika posms, es varētu piekāpties un palikt līdz ar viņu, iekrāt mazliet vairāk ko varu arī no savas puses ieguldīt kopīpašumā. Taču paralēli tam ir arī tā vilkme pēc ģimenes. Bēbi var dabūt ārzemēs, tas tiesa. Vienīgi man šķiet, ka bēbis nobuksēs mazliet to dzīvokļu padarīšanu, tapēc tas tiek atlikts uz to laiku, kad viss ar to būs nokārtots. 10k man sakrāsies gada laikā, tas tiesa. Vienīgi kā jau minēju, gribas iekrāt vel, kas manā galvā izskatās ka tie būs divi gadi.
24.12.2022 17:23 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022
Te arī esam, jau runas par bērnu un vilkmi pēc ģimenes. Kāda jēga tad bija tēmai? Un vecums galu galā pie 30? Ar to arī viss pateikts, vīrietis nemainīsies, ja apmierina ilgtermiņā vienaldzīga attieksme un visa dalīšana uz pusēm, tad, protams.
Jaukus Ziemassvētkus!
24.12.2022 18:21 |

Reitings 58
Sarma1986 @ 24.12.2022 18:21
Te arī esam, jau runas par bērnu un vilkmi pēc ģimenes. Kāda jēga tad bija tēmai? Un vecums galu galā pie 30? Ar to arī viss pateikts, vīrietis nemainīsies, ja apmierina ilgtermiņā vienaldzīga attieksme un visa dalīšana uz pusēm, tad, protams.
Jaukus Ziemassvētkus!

Stāvoklī es vel neesmu. Es varu runāt arī par to, ka gribu jaunu Lamborgini. Bet no runāšanas līdz darīšanai tāls ceļš ejams. Tas, ka gribu ģimeni un bērnus un pilnīgi normāla lieta. Vai tas būs esošais partneris, ar ko to lemšu darīt, tas ir cits jautājums. Tas, ka gribu ģimeni neatceļ kaut kādas basic prasības no manis kā pret sievieti. Tavuprāt man uzreiz tagad bija jāšķiras, ņemot vērā iepriekš rakstīto par plāniem un lietu virzību vai es vispār nedrīkstēju gribēt bērnus? Es saprotu, ka attiecībās ir kāda problēma, ienācu šeit un uzprasiju arī citu pušu viedokli ar domu, ka varbūt tas liks uz situāciju paraudzīties savādāk. Un nē, man nerada problēmas dalīt maksājumus, jo nevienam šajā dzīvē uz kakla netaisos sēdēt. Dalītie maksājumi vairāk bija partnera iniciatīva. Pa cik man bijusi iepriekš slikta pieredze ar kopēju budžetu, nesaskatiju neko sliktu, ja pamainu modeli un ļauju būt katram noteicējam par savām finansēm un tajā pat laikā katrs līdzvērtīgi ieguldas kopdzīvē finansiāli. Un par to attieksmi - par to arī ir šī diskusija.
24.12.2022 18:27 |

Reitings 95
pieļauju iespēju, ka viņš gribēs palikt ilgāk kā es. Ja tas nebūtu ilgs laika posms, es varētu piekāpties un palikt līdz ar viņu, iekrāt mazliet vairāk ko varu arī no savas puses ieguldīt kopīpašumā. Taču paralēli tam ir arī tā vilkme pēc ģimenes.

Viens gads pa virsu neko daudz nemainīs. Bet varianti tomēr ir dažādi, pat ja beigās jāpaliek tur nevis 1, bet 2 vai 3 gadi. Vai nav tā, ka strādājot papildus gadu tur un paliekot stāvoklī Latvijā, finansiāli tas neizvērtīsies īpaši atšķirīgi kā nestrādājot jau tur, un tad ātrāk sākot pelnīt Latvijā? Ir arī dzirdēts, ka Altum jaunajām ģimenēm esot izdevīgs.
Bet tā kā tuvākā gada laikā mainīt dzīvi neplāno un esi, kur esi, tad labākais, ko vari darīt, ir mēģināt attiecības uzlabot, īpaši par lietām nebesīties un aizvainojumu neturēt, bet mēģināt izrunāt (nezāģējot), un tā kā esi spēcīga neatkarīga sieviete, tad arī pati iniciēt kaut kādu romantiku un rūpes, kas attiecībās pietrūkst. Tad pēc tā gada arī izlemt vai kaut kas ir gājis uz labo pusi un ir tas viss tā vērts vai nav. Ja viņš saka, ka visu pieradis darīt pats, tad varbūt vienkārši nezina kā dzīvot citādi. Tā kā tu arī esi neatkarīga attiecībās, tad jums arī sanāk būt katram par sevi. Galu galā vīrietis taču pats pieteicās vest uz darbu, tātad kaut kādu savu vainu saprata pats un pilnīgi vienalga viņam nav.
Es saprotu, ka attiecībās ir kāda problēma, ienācu šeit un uzprasiju arī citu pušu viedokli ar domu, ka varbūt tas liks uz situāciju paraudzīties savādāk.

Nu, šajā forumā jārēķinās ar visdažādākajiem ģeniālajiem viedokļiem, arī ar to kā saderinātai sievietei esot attiecībās paralēli vajadzētu trīties gar citiem, lai nebūtu jāmaksā īre, kad ar šo izšķiries. Nav pirmā šāda tēma.
24.12.2022 20:32 |

Reitings 58
ilze01 @ 24.12.2022 20:32

Viens gads pa virsu neko daudz nemainīs. Bet varianti tomēr ir dažādi, pat ja beigās jāpaliek tur nevis 1, bet 2 vai 3 gadi. Vai nav tā, ka strādājot papildus gadu tur un paliekot stāvoklī Latvijā, finansiāli tas neizvērtīsies īpaši atšķirīgi kā nestrādājot jau tur, un tad ātrāk sākot pelnīt Latvijā? Ir arī dzirdēts, ka Altum jaunajām ģimenēm esot izdevīgs.
Bet tā kā tuvākā gada laikā mainīt dzīvi neplāno un esi, kur esi, tad labākais, ko vari darīt, ir mēģināt attiecības uzlabot, īpaši par lietām nebesīties un aizvainojumu neturēt, bet mēģināt izrunāt (nezāģējot), un tā kā esi spēcīga neatkarīga sieviete, tad arī pati iniciēt kaut kādu romantiku un rūpes, kas attiecībās pietrūkst. Tad pēc tā gada arī izlemt vai kaut kas ir gājis uz labo pusi un ir tas viss tā vērts vai nav. Ja viņš saka, ka visu pieradis darīt pats, tad varbūt vienkārši nezina kā dzīvot citādi. Tā kā tu arī esi neatkarīga attiecībās, tad jums arī sanāk būt katram par sevi. Galu galā vīrietis taču pats pieteicās vest uz darbu, tātad kaut kādu savu vainu saprata pats un pilnīgi vienalga viņam nav.
Nu, šajā forumā jārēķinās ar visdažādākajiem ģeniālajiem viedokļiem, arī ar to kā saderinātai sievietei esot attiecībās paralēli vajadzētu trīties gar citiem, lai nebūtu jāmaksā īre, kad ar šo izšķiries. Nav pirmā šāda tēma.

Paldies, viela ko apdomāt. Es ticu, ka varbūt arī es neizrādu pietiekami daudz iniciatīvas. Jebkurā gadijumā ir vērts sekot padomam un paskatīties, kā šī gada laikā situācija mainas līdz ar manas uztveres maiņu. Domāju ka savā ziņā šī te patstāvība katram par sevi arī mazliet darbojas kā smilšpapīrs vienam pret otru, jo ja viņam šķiet, ka viņš varētu mierīgi aiziet ar kājām uz darbu tad to pašu sagaida no manis. Un ja es varu atnākt mājās un uztaisīt sev līdzņemšanai uz darbu ēst, tad es to sagaidu arī no viņa attiecībā pret viņu pašu. Viennozīmīgi ļoti laba viela pārdomām un lai pārskatītu attiecību uztveri kā tādu.
Par to sponsora meklēšanu un to, ka esmu nīkule ja neprasu vīrietim sevi uzturēt es īpaši galvā neņemu. Dzīves un attiecību modeļi ir dažādi. Un es saprotu, ka bieži laikam cilvēkiem gribas zākāt par kaut kādām lupatām, lai gan patiesībā tur līdz tam ir diezgan tālu, ja neskatās tikai caur manu temata problēmas kontekstu. Es neteiktu, ka šajās attiecībās nav mīlestības no viņa. Piemēram nauda viņam ir ļoti slidens topiks un viņš ļoti apdomās kur to ieliek un kam ziedo. Un tad pilnīgi negaidīti seko gredzens, kas ir četros ciparos. Nedomāju, ka viņš kaut kādai, it kā, piegulētājai, ar ko dala dzīvesvietu dēļ lētāka rēķina pirmo reizi mūžā dotu gredzenu. Tā kā es saprotu, ka te tie viedokļi varētu būt asi un brīžiem nepatīkami, vienkārši cilvēki jau arī nezin citas šķautnes.
24.12.2022 21:37 |

Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Aleksandrs @ 24.12.2022 09:45

Precizi pateikts. ☺
24.12.2022 22:30 |

Reitings 1821
Guncha01 @ 24.12.2022 09:40

Es vispār sākumā uz to tā neskatijos. Tad ar laiku palēnām sapratu, ka viņš ir ļoti tendēts uz sevi un finansiālo izaugsmi tad es atradu veido kā to īstenot pati savā dzīvē un ko darīt, lai gūtu labumu pati. Tikai lieta ir tajā, ka man joprojām gribas arī tās nepraktiskās lietas, kuras viņā vienkārši nav.
Viņš var neapsveikt kopīgā gadadienā, dzimšanas dienā, haltūrēt mēnesi no vietas un nākt mājās 12tos naktī, jo tā vienkārši viņam vajag. Viņā nav tādas cilvēciskas lietas, tapēc minēju par to praktiskumu. Viņš nav slikts cilvēks, vienkārši pats sev ir prioritāte, visi pārējie ir kaut kur tur tālu migliņā, paša ģimeni ieskaitot bieži vien.

Veids ka to izstenot ir parazitēt uz otrs rekina, lai vareru nakotnē dzīvot, ar iekrajumiem., prieks sevis.
Nu tad izvelies paraxitesana uz otra, bez upuresanas tava laba, jeb iejutigs puisis, kas nenodrosinas tev parazitesanu.
24.12.2022 22:36 |

Reitings 58
Wordrobe666 @ 24.12.2022 22:36

Veids ka to izstenot ir parazitēt uz otrs rekina, lai vareru nakotnē dzīvot, ar iekrajumiem., prieks sevis.
Nu tad izvelies paraxitesana uz otra, bez upuresanas tava laba, jeb iejutigs puisis, kas nenodrosinas tev parazitesanu.

Mana izvēle ir nekur neparazitēt. Visu varu sasniegt arī bez tā.
24.12.2022 22:48 |

Reitings 1821
Guncha01 @ 24.12.2022 21:37

Paldies, viela ko apdomāt. Es ticu, ka varbūt arī es neizrādu pietiekami daudz iniciatīvas. Jebkurā gadijumā ir vērts sekot padomam un paskatīties, kā šī gada laikā situācija mainas līdz ar manas uztveres maiņu. Domāju ka savā ziņā šī te patstāvība katram par sevi arī mazliet darbojas kā smilšpapīrs vienam pret otru, jo ja viņam šķiet, ka viņš varētu mierīgi aiziet ar kājām uz darbu tad to pašu sagaida no manis. Un ja es varu atnākt mājās un uztaisīt sev līdzņemšanai uz darbu ēst, tad es to sagaidu arī no viņa attiecībā pret viņu pašu. Viennozīmīgi ļoti laba viela pārdomām un lai pārskatītu attiecību uztveri kā tādu.
Par to sponsora meklēšanu un to, ka esmu nīkule ja neprasu vīrietim sevi uzturēt es īpaši galvā neņemu. Dzīves un attiecību modeļi ir dažādi. Un es saprotu, ka bieži laikam cilvēkiem gribas zākāt par kaut kādām lupatām, lai gan patiesībā tur līdz tam ir diezgan tālu, ja neskatās tikai caur manu temata problēmas kontekstu. Es neteiktu, ka šajās attiecībās nav mīlestības no viņa. Piemēram nauda viņam ir ļoti slidens topiks un viņš ļoti apdomās kur to ieliek un kam ziedo. Un tad pilnīgi negaidīti seko gredzens, kas ir četros ciparos. Nedomāju, ka viņš kaut kādai, it kā, piegulētājai, ar ko dala dzīvesvietu dēļ lētāka rēķina pirmo reizi mūžā dotu gredzenu. Tā kā es saprotu, ka te tie viedokļi varētu būt asi un brīžiem nepatīkami, vienkārši cilvēki jau arī nezin citas šķautnes.

Ir diezgan stulbi gaidit gadu uz cilveku, lai vins mainitos. To var redzet pirmajos 3-4men.pajies 12 men. Un enkad nebus mainijies uz labo pusi rikai kartejo rwizi padirsts laiks ar nepiemerotu. 😀
24.12.2022 23:05 |

Reitings 58
Wordrobe666 @ 24.12.2022 23:05

Ir diezgan stulbi gaidit gadu uz cilveku, lai vins mainitos. To var redzet pirmajos 3-4men.pajies 12 men. Un enkad nebus mainijies uz labo pusi rikai kartejo rwizi padirsts laiks ar nepiemerotu. ?

Tu vispār lasi arī pārējos manus komentārus, vai izlasi pa diognāli, uzķer 3 vārdus un mauc savu viedokli? Es netupu blakus savam vīrietim tagad turpmāko gadu, lai redzētu, vai šis mainīsies vai nē. Es tupu, jo man ir savi mērķi, kas jārealizē, tur nav citu opciju. Un papildus tam arī piestrādāt pie attiecībām mainot arī savu uztveri, ne tikai rādot ar pirkstu uz otru.
24.12.2022 23:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!