Izpalīdzēšana

Reitings 58
Reģ: 23.11.2022
Sveikas.
Lieta sekojoša. Strādāju darbā, kas atrodas aptuveni stundas gājienā no mājām. Darbs sākas ļoti agri - sešos no rīta. Pa cik vel neesmu sakrājusi naudu savam auto, es pārsvarā uz darbu braucu ar kolēģiem, kuri tepat arī dzīvo. Dotajā brīdī ir Ziemassvētku laiks un kolēģi, kuriem ir bērni, paņēmuši atvaļinājuma dienas. Pa cik manam partnerim ir auto, vakar minēju, ka vajadzētu mani izručīt uz divām dienām, jo nav kas aizved. Turklāt zinu, ka tās divas dienas viņam nav darba dienas, jo tad viņš uz darbu ceļas vēlāk nekā es un neprasītu. Uz ko sekoja atbilde - " Kapēc man vajadzētu celties piecos no rīta un vest tevi uz darbu?" Es paliku mazliet apmulsusi un dusmās noteicu "Jo cilvēki attiecībās viens otram palīdz. Bet pa cik man nepatīk kādam justies parādā, es pati aiziešu."
Minēšu, ka mums nav bijuši ne strīdi vai kādi aizvainojumi, lai viņš kaut kādā veidā censtos man atriebt vai kā tamlīdzīgi. Esam kopā 3 gadus. Sarunai nebija turpinājuma, gāju gulēt, jo šodien darba diena. Bet pie sevis nodomāju "Un kāda velna pēc man šodien savā brīvdienā bija jāgatavo viņam ēst, jo viņš paprasija? Turklāt vel jāieliek līdzņemšanai uz darbu?" Laikam cilvēki esot kopīgās attiecībās vienkārši tā dara.
Vai arī es esmu tā, kura īsti kaut ko neizprot?
Kā jūs rīkotos?
Kā jums tas izskatās no malas?
22.12.2022 04:19 |

Reitings 90
Man arī ir tā- vīrietis visur aizved. Citreiz pat darbā ņem brīvas stundas, lai mani kaut kur aizvestu kur vajag.
Rēķinus maksā viņš, ēdienu pērk viņš un visus veselības, apģērbu izdevumus sedz viņš.
Bet mājas uzkopšana gan ir uz manis, jo es pati tā vēlos un man tas patīk.
22.12.2022 11:39 |

Reitings 58
Hanah @ 22.12.2022 11:22
Turklāt Tu saki, ka darbs ir stundas gājiena attālumā. Es eju vidēji 6 km/h (neiesvīstot, bet normāls temps staigāšanai). Tas sanāktu 10-15 min ar automašīnu? Pareizi saprotu?

Aptuveni tā, jā.
22.12.2022 12:24 |

Reitings 58
Lai būtu skaidrs, dalīti izdevumi man nav nekāda problēma. Es tā jūtos ērtāk nekā kopīgā budžetā. Taču mani izved šādi it kā sīkumi. Šorīt uzrakstija, ka aizvedīs mani lai nav jādomā kas ved. Pats, nekāda iepriekšēja saruna nav bijusi. Bet man tāds rūgtums iekšā, ka nu jau vairs nevajag. Nav man vajadzības pēc tam justies parādā.
22.12.2022 12:28 |

Reitings 25892
Reģ: 18.08.2022
Piedod,bet šo lasot man sagribējās aiziet pie savējā un pateikties par visu ko vinš dara manā labā!
Man draugam parasti piekdienas brīvas ,darbu beidz ceturdienās tikai pusnaktī ,bet ar no rīta celas un piedāvā vest mani uz darbu 5:30 am ,lai gan man pašai sava mašīna un ikdienā braucu pati,bet vinš tāpat grib mani aizvest ,lai gan teorētiski taču varëtu gulēt !
Sorry,bet ar tādu cilvēku Tev jāizvērtē kārtīgi nākotne!
Tad ,kad būs bērni ar nepalīdzēs ,teiks ka vinš taču iet uz darbu un lai Tu pati tiec ar visu galā,jo “sēdi mājās”
22.12.2022 14:43 |

Reitings 560
Reģ: 29.03.2021
Ja tās ir tikai divas dienas, man nebūtu problēmu aizvest nevienu, vienalga, vai mans vīrs, draudzene vai kaimiņš.
22.12.2022 15:10 |

10 gadi
Reitings 241
Reģ: 27.06.2014
Miuce @ 22.12.2022 11:26
Tu esi tik neglīta, ka jādzīvo ar vīrieti, pie kura jāmaksā puse rēķinu, jāveic mājas darbi un vēl pilnai laimei uz darbu (!!!) nevar aizvest?
Salīdzinājumam - mūsmājās rēķinus maksā/pirkumus veic vīrietis, es maksāju tikai savu telefonu, nopērku kaut kādu sīkumu pēc iedvesmas, vispār savu naudu izmantoju, kā gribu. Gatavojam abi, bet, ja neviens nepagatavo, tad mierīgi var ēst sviestmaizes vai da jebko gatavu. Un, neraugoties uz sabiedriskā transporta pieejamību visu diennakti, vajadzības gadījumā tieku aizvesta/atvesta, kur man vajag, un tā vajadzība nav darbs, bet gan visbiežāk kaut kādi pasākumi/izbraucieni, kur esmu devusies viena.
Labi iekārtojies, sekss, kalpone un dzīvesvieta uz pusi lētāka. Kam Tev tas vajadzīgs? Dzīvokli var īrēt divatā arī ar kādu kolēģi/draudzeni, kamēr satiek normālu vīrieti.

Omg, parakstos zem katra vārda! Meitenes, nu novērtējiet taču sevi!
22.12.2022 17:46 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022
Guncha01 @ 22.12.2022 12:28
Lai būtu skaidrs, dalīti izdevumi man nav nekāda problēma. Es tā jūtos ērtāk nekā kopīgā budžetā. Taču mani izved šādi it kā sīkumi. Šorīt uzrakstija, ka aizvedīs mani lai nav jādomā kas ved. Pats, nekāda iepriekšēja saruna nav bijusi. Bet man tāds rūgtums iekšā, ka nu jau vairs nevajag. Nav man vajadzības pēc tam justies parādā.

Dalītie izdevumi nenozīmē puses apmaksāšanu un vēl apkalpošanu. Mums ir katram savs maks un katram savas bankas kartes, taču tas nenozīmē, ka man būtu jāmaksā puse rēķinu, restorānu un ceļojumu, to dara vīrs. Es, protams, saprotu, ka ir cilvēki ar mazām algām un tad sieviete arī piedalās maksājumos, nu bet - dalīšana uz pusēm, sorry, bernudārzs, lupata ne vecis. Ja abi esat studenti vai virs 20 nedaudz, iespējams, tur vēl kaut kas var mainīties. Taču ja vecuma grupa tuvu vai pāri 30, bēdz, kamēr nav bērnu.
Par to nevēlēšanos vest uz darbu vispār nekomentēšu, man nebūtu nemaz jāprasa, pats piedāvātu, pat, ja es brauktu dzert vīnu ar draudzenēm ne uz darbu.
22.12.2022 18:32 |

Reitings 10736
Reģ: 22.12.2022
Nē tu visu saprati pareizi. Viņš ir cūka, sivēns, vienkārši neiejūtīgs cilvēks.
Kā jūs rīkotos?
Es pasaku, ko domāju visu 100%. Jo aizvainojums sēž iekšā un aug kamēr nepasaka. Pateiktu-tas nav normāli, ka tu nevari piecelties, man veltīt 30minūtes un tad varēsi gulēt tālāk. Ir ziema galu galā, meitenēm nav vienām jāstaigā naktī.
Kā jums tas izskatās no malas? No malas tas izskatās-ja viņam tas liekas normāli tad bēdz. Jo ja tev, piemēram, būs bērns, viņš turpinās tādā pašā garā. Pati vienreiz dzirdēju kā sieviete bērnu slimnīcā lūdzās bērna tēvam, lai atbrauc pakaļ divos naktī un viņš neatbrauca. Arī bija kkas pa 15minūtēm. Atteicās iedot naudu taksim. Beigās atbrauca pakaļ viņas tēvs. Viņai bija zīdainis, sākumā teica ka aizies ar kājām un daktere atbildēja, ka nekādā gadījumā nelaidīs ārā, ja viņa ies ar kājām. Vot tādi zelta tēviņi...
22.12.2022 22:02 |

Reitings 1796
Reģ: 08.02.2022
Berry5 @ 22.12.2022 22:02
Nē tu visu saprati pareizi. Viņš ir cūka, sivēns, vienkārši neiejūtīgs cilvēks.
Kā jūs rīkotos?
Es pasaku, ko domāju visu 100%. Jo aizvainojums sēž iekšā un aug kamēr nepasaka. Pateiktu-tas nav normāli, ka tu nevari piecelties, man veltīt 30minūtes un tad varēsi gulēt tālāk. Ir ziema galu galā, meitenēm nav vienām jāstaigā naktī.
Kā jums tas izskatās no malas? No malas tas izskatās-ja viņam tas liekas normāli tad bēdz. Jo ja tev, piemēram, būs bērns, viņš turpinās tādā pašā garā. Pati vienreiz dzirdēju kā sieviete bērnu slimnīcā lūdzās bērna tēvam, lai atbrauc pakaļ divos naktī un viņš neatbrauca. Arī bija kkas pa 15minūtēm. Atteicās iedot naudu taksim. Beigās atbrauca pakaļ viņas tēvs. Viņai bija zīdainis, sākumā teica ka aizies ar kājām un daktere atbildēja, ka nekādā gadījumā nelaidīs ārā, ja viņa ies ar kājām. Vot tādi zelta tēviņi...
Drausmas! Pilnīgi neticās!
22.12.2022 22:35 |

10 gadi
Reitings 3710
Reģ: 29.01.2009
Vinam, pirms vēl vispār ko lūdzi, vajadzēja pasam piedāvāt aizvest.
23.12.2022 00:22 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Es personīgi aizvestu, bet nebūtu īpaši laimīgs celties piecos no rīta, it īpaši, ja šo faktu nomestu priekšā tieši pirms brīvdienām. Man nav tas labākais miegs un viennozīmīgi esmu pūce. Bet tādā formātā savu neapmierinātību noteikti neizteiktu. Varbūt viņš vienkārši neredz un neapzinās tavu ieguldījumu jūsu attiecībās. Un no otras puses arī tev būtu vērts apzināties vai tu pienācīgi novērtē viņa ieguldījumu. Var būt arī citi iemesli šādai skarbai replikai, piemēram, jūsu abu vīzijas par to, kādām būtu jābūt attiecībām un ko būtu jāsniedz partnerim vienam otram, atšķiras un, beidzoties rozā briļļu periodam, tas nāk gaismā.
Ieteiktu jums izrunāties savā starpā.
23.12.2022 00:28 |

10 gadi
Reitings 5067
Reģ: 25.05.2009
Lasot šo diskusiju man sāk likties, ka es esmu labi iekārtojusies un manam vīrietim vajadzētu bēgt no manis 😁:
- jau iepriekšējā komentārā minēju, ka celtos 5 no rīta un vest vīrieti uz darbu, tikai tad, ja tiešām nebūtu variantu;
- rēķinus, ceļojumus un vakariņas maksājam uz pusēm (mums ir kopīgs bankas konts, kurā ieskaitam mēneša summu, ko tad tērējam šādām izklaidēm)
- mans vīrietis gatavo vakariņas, arī savās brīvdienās un uztaisa vēl ēdienu man un sev līdzņemšanai
Vēl man tikai vajadzētu tikt vaļā no mājas kārtošanas pienākuma, lai varētu pilnvērtīgi apgalvot, ka es esmu izdevīgi iekārtojusies un viņš ir mana kalpone, kas ir dranķīgās attiecībās ar mani😁
23.12.2022 00:32 |

Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Kadēļ tu nevari aizbraukt ar sabiedrisko transportu uz darbu? Tavam partnerim ari varēja nebūt mašinas.
23.12.2022 00:40 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Varu iedomāties, cik īsa būtu diskusija, ja šeit būtu Nellija
23.12.2022 00:46 |

Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Miuce @ 22.12.2022 11:26
Tu esi tik neglīta, ka jādzīvo ar vīrieti, pie kura jāmaksā puse rēķinu, jāveic mājas darbi un vēl pilnai laimei uz darbu (!!!) nevar aizvest?
Salīdzinājumam - mūsmājās rēķinus maksā/pirkumus veic vīrietis, es maksāju tikai savu telefonu, nopērku kaut kādu sīkumu pēc iedvesmas, vispār savu naudu izmantoju, kā gribu. Gatavojam abi, bet, ja neviens nepagatavo, tad mierīgi var ēst sviestmaizes vai da jebko gatavu. Un, neraugoties uz sabiedriskā transporta pieejamību visu diennakti, vajadzības gadījumā tieku aizvesta/atvesta, kur man vajag, un tā vajadzība nav darbs, bet gan visbiežāk kaut kādi pasākumi/izbraucieni, kur esmu devusies viena.
Labi iekārtojies, sekss, kalpone un dzīvesvieta uz pusi lētāka. Kam Tev tas vajadzīgs? Dzīvokli var īrēt divatā arī ar kādu kolēģi/draudzeni, kamēr satiek normālu vīrieti.

Tu esi tik neglīta, ka tavs vecis atsakās maksāt tavu telefona rēķinu? 😬Atceries, ka visam pienāk reiz beigas, un var gadīties, ka pašai jasāk visi izdevumi maksāt. ☺Acīmredzot neesi pietiekami skaista. Lai apmaksātu tavu telefona izdevumus.
23.12.2022 00:50 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Wordrobe666 @ 23.12.2022 00:50

Tu esi tik neglīta, ka tavs vecis atsakās maksāt tavu telefona rēķinu? ?Atceries, ka visam pienāk reiz beigas, un var gadīties, ka pašai jasāk visi izdevumi maksāt. ☺Acīmredzot neesi pietiekami skaista. Lai apmaksātu tavu telefona izdevumus.

Jā, tas komentārs par neglītumu bija labs 😅 neglītenes pašas maksā par dzīvokli, smukās ne. 😀 Bāc, nu cilvēkiem jāmācās iejūtīgāk runāt
23.12.2022 01:11 |

Patīk
Reitings 11059
Piekūns @ 23.12.2022 00:28
Es personīgi aizvestu, bet nebūtu īpaši laimīgs celties piecos no rīta, it īpaši, ja šo faktu nomestu priekšā tieši pirms brīvdienām. Man nav tas labākais miegs un viennozīmīgi esmu pūce. Bet tādā formātā savu neapmierinātību noteikti neizteiktu. Varbūt viņš vienkārši neredz un neapzinās tavu ieguldījumu jūsu attiecībās. Un no otras puses arī tev būtu vērts apzināties vai tu pienācīgi novērtē viņa ieguldījumu. Var būt arī citi iemesli šādai skarbai replikai, piemēram, jūsu abu vīzijas par to, kādām būtu jābūt attiecībām un ko būtu jāsniedz partnerim vienam otram, atšķiras un, beidzoties rozā briļļu periodam, tas nāk gaismā.
Ieteiktu jums izrunāties savā starpā.

Pilnīgi piekrītu. Katrās attiecībās ir citas normas. Tas, ka šeit lielākajai daļai meiteņu liekas pašsaprotami, ka vīrietis viņas uztur un sponsorē nenozīmē, ka tā jābūt visās attiecībās, katram savs. Par to ir jārunā ar savu partneri, ko viens no otra sagaidat, ko dodat.
Varbūt tajā brīdī jau bijāt par kaut ko sastrīdējušies? Protams, arī ja esat sastrīdējušies, uzskatu, ka savu cilvēku tāpat būtu “jāizručī”. Bet cik nav redzēts, ka kāds no abiem ir par kaut ko dusmīgs un tad pats meklē un rada situāciju par kuru apvainoties.
Ja viss bija ok, normāli pajautāji un viņš šādi atteica tad stulbi, jā. Bet normālas sarunas laikā tu varētu saprast vai viņam sava labsajūta ir prioritāte un viss, vai tur kaut kas cits apakšā.
23.12.2022 01:17 |

Patīk
Reitings 11059
cory @ 23.12.2022 00:32
Lasot šo diskusiju man sāk likties, ka es esmu labi iekārtojusies un manam vīrietim vajadzētu bēgt no manis ?:
- jau iepriekšējā komentārā minēju, ka celtos 5 no rīta un vest vīrieti uz darbu, tikai tad, ja tiešām nebūtu variantu;
- rēķinus, ceļojumus un vakariņas maksājam uz pusēm (mums ir kopīgs bankas konts, kurā ieskaitam mēneša summu, ko tad tērējam šādām izklaidēm)
- mans vīrietis gatavo vakariņas, arī savās brīvdienās un uztaisa vēl ēdienu man un sev līdzņemšanai
Vēl man tikai vajadzētu tikt vaļā no mājas kārtošanas pienākuma, lai varētu pilnvērtīgi apgalvot, ka es esmu izdevīgi iekārtojusies un viņš ir mana kalpone, kas ir dranķīgās attiecībās ar mani?

Dod pieci, man līdzīgi 😀😀 Ēst gan gatavojam abi, bet bieži vien sanāk tā, ka viņš biežāk nekā es. 😅
Piecos es celtos tad, ja taksis nebūtu opcija. Un viņam arī lūgtu mani vest tad ja citādi būtu baigais čakars.
Viens otram ikdienā palīdzam visādi, bet miegs ir svēts un to mēs abi respektējam. 😀
Tomēr, ja būtu svarīga tā aizvešana tad tiktu izdarīts bez ierunām.
23.12.2022 01:21 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
No vienas puses es arī nosodu vīrieti, bet no otras...
Ok, autore strādā, vajag tikt uz darbu, sabiedriskais nekursē. Bet no otras puses vīrietim arī vajag atpūsties, lai pēc tam normāli strādātu. Saprotu viņu. Es arī nebūtu laimīga, ja vajadzētu celties 05:30 savā brīvdienā. Protams, ja nebūtu citu iespēju, tad to darītu. Bet taksis nav TIK dārgs, ka ar to nevar izbraukāt pāris dienas. Nav jau nedēļa vai vairāk. Ja vīrietim šīs brīvās dienas ir reizi nedēļā, tad saprotu viņu. Nesmuki pateica, bet tā ir. Vismaz es gribētu, lai otrs cilvēks normāli atpūšas.
23.12.2022 01:28 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
TimeToDream @ 23.12.2022 01:28
No vienas puses es arī nosodu vīrieti, bet no otras...
Ok, autore strādā, vajag tikt uz darbu, sabiedriskais nekursē. Bet no otras puses vīrietim arī vajag atpūsties, lai pēc tam normāli strādātu. Saprotu viņu. Es arī nebūtu laimīga, ja vajadzētu celties 05:30 savā brīvdienā. Protams, ja nebūtu citu iespēju, tad to darītu. Bet taksis nav TIK dārgs, ka ar to nevar izbraukāt pāris dienas. Nav jau nedēļa vai vairāk. Ja vīrietim šīs brīvās dienas ir reizi nedēļā, tad saprotu viņu. Nesmuki pateica, bet tā ir. Vismaz es gribētu, lai otrs cilvēks normāli atpūšas.

Taksis varbūt nav dārgs Rīga (un pat Rīgā viņš ir dārgs, 15 min brauciens caur centru 12 eiro nemaz nerunājot par ceļu no Juglas līdz centram), bet ja meitene strādā un dzīvo ārpus lielas pilsētas?
23.12.2022 05:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)