Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

IT resursi Latvijā

 
Reitings 75
Reģ: 25.04.2016
Sveiki!
Man pēdējā laikā ir radusies interese par IT lietām. Darbs citā sfērā it kā ir, nezinu, vai pāriešu uz IT un ar to pelnīšu naudu, bet interese ir.
Cik es esmu meklējusi, Latvijā pašvaki var atrast resursus priekš IT cilvēkiem. Forumi, YouTube kanāli, Instagram/Telegram, kaut kādi žurnāli..? Lai zinātu, kas Latvijā vispār notiek, piemērem, kurās jomās vieglāk atrast darbu bez pieredzes, kuras programmēšanas valodas šobrīd Latvijā vairāk prasa, kuras mazāk, veiksmes stāsti no cilvēkiem pēc 30, labi/slikti kursi...
Es nerunāju par apmācību, ar to problēmu nav - krieviski runāju brīvi, angliski - pietiekami labi, izglītojošus materiālus lasu/klausos regulāri, bet ko man dod video, kur cilvēki runā par aktuālo svešā valstī? Es gribu zināt, kas notiek savā.
Sanāk, ja nesmu augstskolā pabeigusi IT fakultāti un man nav draugu no studiju laikiem, kas ir labos amatos IT, es pat nekur nevaru ievākt ziņas - kas IT sfērā ir aktuals?
21.12.2022 18:40 |
 
Reitings 272
Reģ: 17.05.2022
Atradu šo: https://www.codelex.io/podcasts/tehniskais-evangelists-programmesana-vai-religija-termini-un-profesijas-programmesana-saruna-ar-aigaru-macinu
Bet tur ir daudz citi video, varbūt būs noderīgi.
21.12.2022 18:54 |
 
Reitings 88
Reģ: 06.04.2020
Ej uz darba sludinājumu portāliem (visus kurus zini LV) atlasi visas IT vakances un tad skaties un salīdzini kas tiek meklēti - pēc prasmju līmeņa, valodas/tehniskās zināšanas, cik liela pieredze un kas pieejams bez pieredzes un kāds ir algu potenciāls u.c. Dabūsi aptuvenu priekšstatu par to kas ir pieprasīti IT speciālisti LV un kuras jomas ļauj nākt ar mazu pieredzi un kuri ir reti sastopami darba tirgū (augsts atalgojums un ļoti maz sludinājumi, parasti senior vai pieredzējis vidējais kādā nepopulārā valodā kur primāri ir legacy kods). Attiecībā uz darba tirgus trendiem (kuras profesijas būs pieprasītas arī pēc 5 un 10 gadiem no IT jomas) skaties pasaules griezumā jo no vecās Eiropas un ASV nākošie darba tirgus trendi IT jomā LV parasti aktualizējas ar pāris gadu nobīdi.
21.12.2022 21:00 |
 
Reitings 13
Reģ: 31.01.2023
Seko līdzi Riga TechGirls Facebook lapai, kā arī pašai https://www.rigatechgirls.com/ mājaslapai, bieži tiek organizēti pasākumi gan online, gan klātienē, kur runā par aktuālo IT jomā.
Piesakies pasākumiem, runājies ar dalībniecēm, jautā online, bez informācijas nepaliksi.
Šobrīd nākotnes profesija noteikti ir mākslīgais intelekts un dati, bet jāskatās, kas iet tuvāk pie sirds un par ko ir dabiska interese.
Java izstrādātāju vienmēr trūkst, Python, PHP, C# noteikti ir pieprasīti. Problemātiskāk jau ir ar to, ka daudz kur prasa pieredzi, pat junior līmeņa programmētājiem ir jābūt labai bāzei.
21.02.2023 22:24 |
 
Reitings 1809
Reģ: 17.03.2022
Kādi ir atalgojumi IT nozarē bez augstākās izglītības? Pa ausu galam dzirdējusi esmu,ka ar bootcampiem vien nepietiekot, jo līmenis par zemu.
22.02.2023 16:05 |
 
Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Hermia @ 22.02.2023 16:05
Kādi ir atalgojumi IT nozarē bez augstākās izglītības? Pa ausu galam dzirdējusi esmu,ka ar bootcampiem vien nepietiekot, jo līmenis par zemu.

Tādi paši, kā ar augstāko. Atalgojumu nedod par papīru, bet par to, kādu darbu un kā izdari. Un jā, bootcampos līmenis ir zems.
23.02.2023 10:08 |
 
Reitings 13
Reģ: 31.01.2023
Hermia @ 22.02.2023 16:05
Kādi ir atalgojumi IT nozarē bez augstākās izglītības? Pa ausu galam dzirdējusi esmu,ka ar bootcampiem vien nepietiekot, jo līmenis par zemu.

Ar "pliku" bootcamp līmeni noteikti nepietiek, pati izgāju vienu bootcamp (par maksu), bet tālāk izsitās tie, kam jau bija solīdas priekšzināšanas programmēšanā vai daudz brīvā laika pašmācībai. Tie, kam nebija lielu priekšzināšanu, pēc tam aktīvi vismaz pusgadu mācījās pašmācības ceļā (esot bezdarbniekos), sāka strādāt par junior deviem un mazmazītiņām izsitās.
Bootcamp strādā, ja pirms tam esi samācījies vismaz kaut kādus pamatus, esi aktīvs un ātri "pielec", kā arī pēc bootcamp regulāri un intensīvi mācies. Tas pats Accenture organizē bootcampus, paņem labākos cilvēkus, bet tad viņi turpina mācīties arī uzsākot darbu.
Algas ziņā noteikti nav starpības, vai ir, vai nav augstākā izglītība. Augstāko prasa tikai valsts iestādes, bet tās tāpat nemaksā ļoti daudz, ja salīdzina ar ārzemju uzņēmumiem.
25.02.2023 13:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits