Jautājums tām, kas strādā standarta 8h ofisa darbu. Vai jūsu darbavieta jums atļauj pāriet uz pusslodzes darbu, 60%, 80% slodzes darbu, vai atļauj izvēlēties noteiktu slodzi? Es strādāju standarta 8h 5 dienas nedēļā, bet man pašai liekas, ka tas man ir par daudz, ideālā variantā strādātu 60-80% slodzes.
Varbūt risinājums ir pienākumu pārdale? Varbūt kāds cits kolēģis tik dzer kafiju vai vienkārši visam kolektīvam par lielu slodze? Šādi jautājumi ir jārunā ar vadību.
Ja esi labs darbinieks - noteikti sarunāsi! Man tā bija studiju laikā - pēdējā kursā obligāti vajadzēja vienu dienu brīvu. Sarunājām un uz pilno slodzi neesmu atgreizusies. Tā vietā brīvajā dienā paņemu easy haltūriņas
Es arī vēlētos strādāt daļēju slodzi (ideālā variantā 3-4 nedēļas strādātu, 1 brīva). Man bail to jautāt, ja arī atļaus, tad tas tāpat nepatiks, bail, ka noņems visas piemaksas, prēmijas. Es ceru, ka notiks brīnums un kādreiz būs 4 dienu darba nedēļa, ja ne visiem, tad vismaz paredzēt šādu iespēju piešķirt pēc darbinieka vēlēšanās.
Mana darba specifika paredz, ka jābūt vienmēr uz vietas darbavietā, savādāk nekas nevar notikt. Ja tev ir savādāk, tad izsaki lūgumu kādā veidā mainīt ierasto grafiku.
Nu bet pie attiecīgas slodzes samazināšanas, visticamāk, samazinātos arī alga. Vai tam esat gatavas?
Protams, alga ir pietiekami augsta, lai varētu dzīvot arī ar 70% algas. Vienkārši dažādas situācijas dzīvē var būt cilvēkiem, kad pilna slodze par daudz, piemēram, studijas, bērni, veselība. Bet nav tik traki, lai pavisam nestrādātu.