Minelūše @ 24.10.2022 19:57Nestrādāju, jo darbs ar fiziskiem priekšmetiem, turklāt vērtīgiem. Ja es savu darbu paņemtu uz mājām, mani laikam cietumā ieliktu?
amoreamore @ 25.10.2022 09:29mums uzņēmumā nav obligāti vispār jebkad parādīties uz vietas, tāpēc ik pa laikam dzīvojos pa siltajām zemēm un no turienes arī strādāju. kad esmu lv, ar lielāko prieku aizeju uz biroju kaut vai paskatīties uz cilvēkiem :D
amoreamore @ 25.10.2022 09:29mums uzņēmumā nav obligāti vispār jebkad parādīties uz vietas, tāpēc ik pa laikam dzīvojos pa siltajām zemēm un no turienes arī strādāju. kad esmu lv, ar lielāko prieku aizeju uz biroju kaut vai paskatīties uz cilvēkiem :D
cory @ 25.10.2022 21:42
Mani vairāk interesē, cik ilgi tu uzturies šajās siltajās zemēs un kā un kur šādā gadījumā tava darbavieta, kas (es pieņemu) ir Latvijas uzņēmums, par tevi maksā nodokļus. Vai tu vienkārši strādā "pa kluso" no siltajām zemēm?
Pie mana darba devēja ir iespējams strādāt attālināti, parādos vienu vai divas dienas nedēļā ofisā atkarībā no vajadzības un kā sarunājam ar savas komandas kolēģiem, bet gadījumā, ja es plānotu ilgāku laika posmu atrasties ārzemēs un strādāt no ārzemēm, man tas ir jāsakaņo ar savu darba devēju, jo pēc konkrēta dienu skaita, kas tiek avadīts ārzemēs, manam darba devējam teorētiski būtu jāsāk maksāt par mani nodokļi, valstī, kurā es atrodos. Protams, var aizšaut "pa kluso" un neteikt, ka strādā no Bali vai Francijas, bet tad jau tur ir cits stāsts.