Man arī bez visiem līgumiem bija laba pieredze 2x Rīgas Dzemdību namā, tā kā, manuprāt, būtiski ir sevi negatīvi nenoskaņot, ņemt līdzi cilvēku atbalstam un privāto palātu.
Nekādus krēmus bērnam sākumā nevajadzēs, bērniem, manā pieredzē, vajadzēja tikai autiņbiksītes, vienreizējos autiņus, ziepes, drēbītes, autobeņķi un man noderēja knupis, dvieļi ir uz vietas, man ar tiem pietika. Vari arī, ja gribi paņemt bērnam sedziņu, ja negribēsi izmantot to, kas uz vietas. Ja vajadzēs maisījumu, to tev iedos, ja kas, tad uz vietas ir aptiekas. (Dz.n. tā gan strādā tikai darba dienās, cik atceros)
Ar krūšu galu sāpēm ir jārēķinās, tās būs sākumā un no tā neaizbēgt, galvenais, saprast, ka tas pāriet. Krūšu galiem man nekādas smēres īsti nepalīdzēja, bet ir šāda metode, kas lieliski strādāja - izspiest nedaudz piena, iesmērēt krūšu galos un nevilkt krūšturi, bet lielu, brīvu t-kreklu, lai gaiss piekļūst.
Par halātu te jau minēja, bet tas ir kā kurai - halāts ir laba opcija tām, kurām ir šuves un ir grūti pēc dzemdībām pieliekties, saliekties.
No lietām, kas bez drēbēm un apaviem pašai noderēja:
Pamperi un lielās paketes (arī vairākas apakšbikses);
Ūdens pudele (Dzemdību namā var uzpildīt);
Šampūns, balzams matiem, dušas želeja, sejas kopšanas līdzekļi, intīmās higiēnas mazg.līdz. - visu ņēmu travel size;
Lielais rezerves dvielis;
Dokumenti;
Kkādas lietas ar ko sevi izklaidēt - portatīvais, telefons, grāmatas utt.
Ja ir vēlēšanās - kosmētika, matu lokotājs/taisnotājs, lai gan es pēc dzemdībām neizmantoju, bet uz izrakstīšanos gribējās sapucēties.