Man tas nāca ar laiku. Agrāk arī par visu stresoju, gribēju izdarīt visu maksimāli labi, ātri, paliku ilgāk utt. Jāsaprot, ka darbs nav visa dzīve. Tas ir tikai naudas avots. Un jā, šī apziņa nāca ar laiku. Es pat teiktu ar gadiem. Vispār pieaugot pārliecinātībai par sevi, savu vērtību kā labam un profesionālam darbiniekam, attiecīgi samazinājās arī mana vēlme kaut kur skriet, kaut ko pierādīt citiem, cik labs darbinieks esmu un cik daudz varu izdarīt. Tas rezultējās ar stresa samazināšanos kopumā, mierīgu situāciju pieņemšanu.
Piemēram, ja darba apjoms liels. Agrāk es noteikti paliktu ilgāk (lai arī par to nemaksā), lai tikai visu izdarītu, būtu labai priekšniecības acīs, tas nekas, ka rezultātā man ir mazāk laika sev un ģimenei. Tagad, pat ja darba apjoms tik pat liels, mierīgi izvirzu prioritātes (manā gadījumā tas ir tas, kas tiešā veidā ietekmē tirdzniecību), noskaidroju no vadības, kas viņiem vajadzīgs primāri un uzreiz arī informēju, ka tas un tas būs izdarīts tad un tad. Viss. Strādāju savā tempā. Es saprotu, ka mana darba kvalitāte un temps objektīvi ir gana labs, ilgāk par darba laiku vairs arī neaizkavējos. Aizejot no darba par to nedomāju.
Cik ilgi tu esi šajā darbā? Vai jūties vērtīga kā darbinieks? Vai ir kāds konkrēts pienākums, kas tevi dzen stresā?