iiieviiite @ 01.09.2022 06:35Šobrīd (vasarā) par trīs istabām (divatā dzīvojot) ir 109 eiro RNP. Pagājušajā ziemā bija ap 200. Gan jau šogad 400-500 būs ar visu siltumenerģijas atbalstu (50% virs 68 eiro/MWh).
Ne pa tēmu (bet vispār arī par to). Par gāzi (manā gadījumā ēdiena pagatavošanai, ne apkurei). Lasījāt ziņās, ka Latvijas gāzes peļņa (tieši peļņa) palielinājās 15 reizes kopš pag.gada? Ar apgrozījumu 450 milj., peļņa bija ap 90 milj. Super, tad jau sanāk tas ir pateicoties nepamatotam cenu pieaugumam par viņu pakalpojumiem, jo peļņai taču nevajadzētu tā pieaugt, ja viņu izdevumi būtu auguši proporcionāli ienākumiem (pieaugtu apgrozījums, nevis peļņa 15x). Mums gāze no pag.gada 3 eirikiem mēnesī, tagad jau ir 15 eiri mēnesī. Un elektrība ar jau divas reizes celta. No 20 uz 40 eirikiem. Itkā summas nav tik lielas, bet nu kopā salasās. Ja agrāk par gāzi iemaksāji kontā dvačuku un uz gandrīz gadu aizmirsi par to, tad tagad dvačuks aiziet gandrīz mēneša laikā.
iiieviiite @ 01.09.2022 07:34Tā sanāk. Tagad gan būs ne pa tēmu, ja agrāk diezgan aktīvi interesējos par politiskajiem spēkiem, kampaņām (arī darbs bija saistīts ar to), tad tagad mēnesi pirms vēlēšanām es pat nezinu, par ko balsot. Uzticības līmenis ir tieši 0. Pirmo reizi apsveru domu nebalsot. Ja ir kāds zinošs cilvēks šajā jautājumā, varat ieteikt ar reālu pamatojumu, par ko balsot. Vilšanās rezultātā šobrīd esmu ļoti aģitējams elektorāts un pati to labi apzinos.
Kā tur bija tas slavenais teiciens? Es mīlu šo zemi, bet ienīstu tās valdību.
Vēl pirms dažām dienām tak lepojies ar mūsu v@ras vīru pašreizējiem lēmumiem.
colorfulll @ 01.09.2022 08:093 istabu dzīvoklis, 82 kvm, jaunais projekts Mārupē. 300 eur hipotekārais, 80 eur apsaimniekošana+ūdens+miskastes un viss pārējais + 30 eur elektrība (elektrum ekonomiskais). 2 pieaugušie+1 bērns.
Es vienmēr izvēlos to partiju, kurā ir kāds man simpatizējošs (šeit nedomāju harizmu vai seksapīlu) cilvēks.
3 istabu dzīvoklis, 82 kvm, jaunais projekts Mārupē. 300 eur hipotekārais
iiieviiite @ 01.09.2022 07:34Tā sanāk. Tagad gan būs ne pa tēmu, ja agrāk diezgan aktīvi interesējos par politiskajiem spēkiem, kampaņām (arī darbs bija saistīts ar to), tad tagad mēnesi pirms vēlēšanām es pat nezinu, par ko balsot. Uzticības līmenis ir tieši 0. Pirmo reizi apsveru domu nebalsot. Ja ir kāds zinošs cilvēks šajā jautājumā, varat ieteikt ar reālu pamatojumu, par ko balsot. Vilšanās rezultātā šobrīd esmu ļoti aģitējams elektorāts un pati to labi apzinos.
sinode @ 01.09.2022 09:13
Jums laikam augsta pirmā iemaksa bija, ja par 82kvm Mārupē tikai 300eur? Bet cipari jau smuki.
Piekrītu. Iepriekš balsoju par A/PAR, tagad pēc visām viņu izdarībām pēdējos 2 gados nekad vairs. Kariņš ar savu partiju arī atkrīt. Konservatīvie atceros arī ne ar ko labu neizcēlās. Ja atrodi, par ko balsot, dod ziņu :D
Apstiprinātajā SPRK lēmumā dabasgāzes tarifi noteikti cenu intervālā līdz 225 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa.
Periodā no 01.11.2021. līdz 28.02.2022. siltumenerģijas tarifs bija 66,76 EUR/MWh bez PVN.
iiieviiite @ 01.09.2022 09:29jaunākās ziņas:
palabojiet, ja kļūdos, bet ja pie sliktākā scenārija apkure, piemēram, ir tie griesti - 225 par MWh. tad kompensēs 225-68=157/2=78.5 MWh. Iedzīvotājam tāpat būs jāmaksā par tarifu 225-78.5=146.5 MWh
pagājušajā sezonā Rīgas Siltuma tarifs:
sanāk šogad ar sliktāko prognozi būs 2.2 reizes vairāk - 66.76x2.2=146.8
ja pagājušajā gadā apkures pozīcija komunālajā rēķinā man sastādīja ap 100 eiro dzīvoklim (neatceros konkrēti, bet aptuveni), tagad sanāk būs x 2.2 = 220 eiro par apkuri vien + 21 % PVN = 266. tā sanāk? (tiešām labojiet, jo matemātika nav mana stiprā puse, bet zināt gribās ?) varbūt nav tik traki, kā medijos ziņoja, ka apkure vien būs 500, bet ar pārējām pozīcijām, kuras arī izskatās, ka celsies (ūdens apgādes tarifs vēl nav apstiprināts, bet to cels, gan jau tie paši atkritumi, kas jau ir kosmosā - mūsu gadījumā 7 eiro no cilvēka), tad komunālo rēķins ziemas mēnešos būs tie paši 400-500 eiro kopā.