Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Slēpti pārmetumi

 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Iespējams daudzas teiks - tev zems pašvērtējums un es to nenoliedzu, bet pēdējā laikā es attiecībās jūtos tā, ka neesmu gana laba. Piemēram, es esmu šausmīgi itroverta cilvēks - es izbaudu vienatnē staigāt, skatīties filmas, gatavot ēst, iedzert vinčiku vakarā uc. Draudzenes man ir, bet maz(pašlaik 2 ar kurām kaut cik regulāri uzturu kontaktu, bet tā kā viena no viņām ārzemēs un otrā visu laiku pa darbiem, tad tiekamies reti). Draugs uzskata, ka man vajag vairāk socializēties un veidot kontaktus, tāpēc aicina sev līdzi uz "pasēdēšanām". Jā, reizēm jāaiziet, pieklājība pēc, bet kopumā man nepatīk. Es jūtos lieka starp viņa draugiem. Vakar es atteicu doties viņam līdzi un viņš izmeta, ka sociizējoties patiesībā cilvēks kļūst gudrāks un man arī noderētu, savādāk es kā tāds mežonīgs, kurš neesot redzējis civilizāciju un no visa baidas. Ja, varbūt tas nav domāts kā uzbrauciens, bet man tas tā skan, jo viņš zina, ka esmu kautrīga un noslegta sevi un es jau tā kāpju sev pāri tajās reizēs, kad piekrītu doties līdzi. Labi, tas ir viens.
Otrs ir par darbu. Es strādāju par algu nedaudz zem 700 uz rokas, viņš peļņa mēnesi virs 1000 un viņa darbs ir mazāk nogurdinošs, daudz brīvāka grafika un princip viņš var pata izvēlēties, kad strādāt. Un viņš ik pa laikam ieminās, ka interesanti esot, ka man jāsvīst darba un jamokaa studijā bija, bet viņam salīdzinoši halava un saņem vairak.
Vai par to, ka ir ļoti dīvaini, ka man 22 gados.nav autovadītāja tiesību un visi var nolikt.
Tapt iemināa, ka par mani neko nezina un viņam sāpīgi, ka neatklajos, lai gan tā galīgi nav.Vienigīa ko nestastu - par kašķiem savā ģimenē, jo tas lietas man ir dziļi personīgās un es nevēlos par to runāt. Visu pārējo es stāstu.
Arī par majas darbiem... vienreiz pateicu, ka neprotu buktētaa bikses gludināt, viņš pateica, ka dīvaini, sievietēm tas ir jāprot un varu pamācīties
Vai kad randinvakram nopērku kādu dzērienu, viņš vienmēr saka, ka man sūdīga gaumē un viņš tādus nedzer
Tāpat arī intīmajā dzīvē, es redzu, ka viņš bieži vien nepabeidz un man ir domas, ka tā ir mana vaina.
Iespējams viss ir manā galvā, bet ik pa laikam es jūtos tā, ka esmu derīga tikai lai sagatavotu ēst, padarītu māju darbus un kliedētu viņam vientulību un ka es neesmu sieviete, ko viņš vēlas sev blakus...
Zinu, ka jāsakārto.mana galva, bet..
17.08.2022 09:34 |
 
Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Pēc teksta šķiet, ka tu visam meklē attaisnojumus. Nīdot un kā argumentu liekot - nu es taču esmu kautrīga - dzīvē neko nepanāksi. Ne savas attīstības labad, ne karjerā, ne attiecībās. Sakrāj naudu, ej noliec B kategoriju. Ar to varbūt jāsak lai saprastu, ka nelaimes čupa esi pati sev tikai galvā. Jo, ja man būtu otra pusīte, kurai nepatīk šis, nepatīk tas, nevar šito un nemāk to, es arī sāktu mest frāzes. Tev ir 22. Dzīve tikai sākas.
17.08.2022 09:42 |
 
Patīk
Reitings 2065
Reģ: 22.05.2019
Kamēr Tu nenovērtēsi pati sevi un jutīsies"kā ne gana laba",tas Tev visur dzīvē atspoguļosies,un jebkuru drauga tekstu uztversi ar savu novērtējumu-"neesmu gana laba"utt.
Problēma ir Tavā pašvērtējumā un ar to ir jāstrādā.
17.08.2022 09:51 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 2450
Reģ: 20.07.2013
kas tā par modi pēdējā laikā paralēli cept līdzīgas diskusijas.
17.08.2022 10:02 |
 
Reitings 171
Reģ: 13.05.2020
Es arī agrāk tāda biju - kautrīga, introverta, gribējās izvairīties no liekas komunikācijas, pat nepatika zvanīt uz kafejnīcām un ēdienu pasūtīt 😄 Bet tas sapratu, ka sēžot savā komforta zonā nekad neattīstīšos. Un nevienam nepatīk cilvēki, kas sēž uz vietas, neko negrib un neko nemāk. Man šķiet, ka kautrīgums iet roku rokā ar nepārliecinātību. Varbūt Tev nav īsti nodarbošanās un kautrīga sēdi mājās, tāpēc draugam tas sāk krist uz nerviem un sāk par visu piekasīties? Vajag atrast dzīvē to draivu, par ko acis mirdz. Kļūsi gan pārliecinātāka par sevi, gan simpātiskāka apkārtējiem.
17.08.2022 10:03 |
 
Reitings 869
Reģ: 20.06.2022
Kautrigam cilvekam nav jābūt ballišu zvēram tas nav vinu dabā.Bet kautrigs ari nav norakstits.izvēlies to kas pašai patik izaugsmē..patik lai butu tiesibas ,mekle savas iespejas lai noliktu jau tagad.negribi pati vadit un nepatīk .tev nav vinas jaliek.lai būtu tikai.gribi iemacities ko jaunu mācies to kas pašai patīk! Ja tu iesi pret savam intresēm,un darisi tikai to kas otram patik.savos nakamajos gados busi īgna ,neapmierināta ar "viss ir slikti".ja ar vien uztajigak tev saka ka visi visu mak tikai ne tu.apbedini vinu "vins ari visu nemāk" un nav tadu cilveku kas visu mācēs un zinās.attistities un izaugt vajag.bet ne atkarībā ko citi grib.bet ko pati gribi. Tev ir tikai 22 gadi. Tu vari pati izlemt cik virzienos un kados tu gribi sevi attistit.ja vins to nesaprot.apsver vai jaunai būdamai tev ir pa celam ar cilveku ,kas neredz neko labu tevī un grib izmainit tevi ,lai pašam butu ērtak.
17.08.2022 10:07 |
 
Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Svarīgi, ar kādiem cilvēkiem pavadi laiku. Ir cilvēki, ar kuriem Tava kautrība ies mazumā, jo jums vairāk sakritīs intereses un jūs vairāk darīsiet dažādas jaunas lietas kopā. Ir cilvēki, kuri tikai grūdīs Tevi dziļāk kompleksos, jo vienmēr uzsvērs dažādas lietas, kas viņiem Tevī nepatīk, un Tu tad katru dienu sev atkārtosi - nu jā, jo es taču esmu kautrīga, es taču neprotu to un šo, man ir slikti ar to, arī tajā sfērā esmu nekam nederīga utt. utt. Izklausās pēc zināmā mērā toksiskām attiecībām. Ja cilvēks grib, lai otram kaut kur iet labāk, tad parasti mēģinās ieteikt kaut kādus vismaz sīkus uzlabojumus, nevis mētās replikas, ka 'interesanti', ka viņš ar haļavu pelna vairāk nekā Tu strādājot, un 'dīvaini', ka visiem ir tiesības, bet Tev nav, un vispār Tev ir sūdīga gaume, jo nesakrīt ar viņējo utt.
17.08.2022 10:11 |
 
Reitings 44
Reģ: 17.04.2019
Tev nav jāsakārto galva. Zini kas notiek, kad to visu sāk ņemt vērā un nepastāv par savu es? Tu pazaudē sevi...savu es...to, kas Tev patīk..kāda esi..utt. un atgūt pēc tam to ir ļoti grūti! Pieņem sevi, lai Tevi pieņem citi, un nevienam nav tiesību teikt kādai Tev jābūt, kas Tev jādara, vēl pie tam netieši uzbraucošā veidā utt.
17.08.2022 10:15 |
 
Reitings 336
Reģ: 29.07.2020
Vai Tu pati vēlies tiesības un būs vispār auto ar ko braukt?
Man ir vīrietis, kuram nepatīk biežas pasēdēšanas lielākā draugu lokā. Attiecīgi es ar viņu plānoju laiku izklaidēs, vietās, kur nav vajadzība komunicēt ar baru cilvēku. Pati eju viena uz draugu pasēdēšanām.
Sievietēm vajag mācēt.. Un vai vīrietim nevajag mācēt izgludināt savas drēbes?
Laikam uzskata Tavu darbu par zemāka ranga. Nevar saprast apsmej vai mēģina caur tādiem komentāriem dod mājienu, lai meklē citu darbu. Tev jau pašai jāizvērtē vai Tev tas darbs patīk, der vai vari vispār, ko labāku pašlaik atrast.
17.08.2022 10:18 |
 
Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Nepiekritīšu tām, kuras saka - ej izdari, mainies uc. Katrs ir tāds kāds ir. Lai kaut ko mainītu jāgrib un jāvar pašam.
Ja meitenei nepatīk būt cilvēkos, viņai ir pāris draudzenes un ar to viņa ir apmierināta, tad kāpēc viņai katru reizi būtu jāvelkas līdzi draugam uz pasēdēšanam? Lai iet pats. Viņa jau neliedz. Man, piemēram,darbs prasa daudz komunicēt, bet ārpus darba man ir tikai viena draudzene ar kuru uzsist klačinu un man absolūti pietiek. Draugam uz pasēdēšanam neeju līdzi pārsvarā, ja pie mums nāk iņa draugi, tad ieplānoju tajā vakarā sev ko citu.
Autovadītāja tiesību man nav un pagaidām neprasās.
Par darbu piezīmes? Nu tas man liekas stulbi.
Gludināt? Vīrietim arī jāprot. Ko neprot? Es, piemēram, ziņu kā naglu iesist un spuldzīti ieskrūvēt, arī zāli pļaut un malku esmu cirtusi, ko tagad? Vīriešu un sieviešu prasmju dalīšana ir stulba. Vīrietim ir pienākums rūpēties par savu apģērbu, nevis gaidīt, kad sieviete izsludinās, izmazgās un ko tik vēl ne
Protams, galva tev jāsakārto, bet nevajag arī domāt, ka ja viņam ir kādas pretenzijas, tad tu esi sliktā
17.08.2022 11:03 |
 
Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
cutiecutie labi pateica, man tieši tā bija, kautrīgums sāka pazust līdzko cēlās pašpārliecinātība. Atradu savu īsto karjeru, citos veidos cēlu pašvērtējumu un kautrīgums sāka pazust.
Kā arī - tiešām īstie cilvēki un īstā kompānija var daudz ko mainīt. Manā draugu laukā daži ir introverti, bet savā draugu kompānijā jūtas ļoti labi.
Īsumā izsaktās tā, ka tavs puisis grib socializēties, izmēģināt jaunas lietas, bet tu īsti to nevēlies. Tad tikai jāsaprot vai tiešām, tiešām nevēlies, vai vienkārši esi nepašpārliecināta par iespējām atrast draugus vai mainīt darbavietu.
Par izrunāšanos - ja nerunā par sāpīgu tēmu, kas tevi uztrauc, tad tikai loģiski, ka puisim šķiet, ka tu neatklājies. Tu viņam nerādi veselu šķautni no savas personības, tas rada sajūtu, ka neuzticies. (Man ir tieša pieredze ar šādu cilvēku, kurš negrib runāt par sāpīgām tēmām, zinu, ko saku).
17.08.2022 11:14 |
 
Patīk
Reitings 1750
Reģ: 24.05.2019
Man vienīgajai šķiet, ka autores draugs ir toksisks cilvēks un no viņa būtu jātiek vaļā?
17.08.2022 13:14 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Motherofdragons @ 17.08.2022 13:14
Man vienīgajai šķiet, ka autores draugs ir toksisks cilvēks un no viņa būtu jātiek vaļā?

Nav viss jau tik melns.
Vienkārši katra piezīme, ka, piemēram, "es tādu alkoholu nedzeru, es dzeru labu alkoholu un tu nopirki sūdu"(toreiz tas bija rozā vīns, kuru sen gribēju notestēt, bet saņēmu tāda tipa piezīmi, jo labi esot tikai sarkanie sausie vai sliktākajā gadījumā baltais, bet rozā susla. Var jau būt, bet es sagatavoja vakariņas un gribēju iepriecināt, bet tā vietā saņēmu nosodījumu..), vai arī "kāpēc tu nevari aiziet socializēties ar maniem draugiem, nāks par labu tev" un "man kauns ka.mama meitene nevar atnākt ar mani, visi prasa un ko man teikt?"
Man visu laiku ir sajūta, ka es neesmu tāda, kādu viņš vēlas un jebkā ko daru sliktilv.
17.08.2022 14:05 |
 
Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Meitenex @ 17.08.2022 14:05

Nav viss jau tik melns.
Vienkārši katra piezīme, ka, piemēram, "es tādu alkoholu nedzeru, es dzeru labu alkoholu un tu nopirki sūdu"(toreiz tas bija rozā vīns, kuru sen gribēju notestēt, bet saņēmu tāda tipa piezīmi, jo labi esot tikai sarkanie sausie vai sliktākajā gadījumā baltais, bet rozā susla. Var jau būt, bet es sagatavoja vakariņas un gribēju iepriecināt, bet tā vietā saņēmu nosodījumu..), vai arī "kāpēc tu nevari aiziet socializēties ar maniem draugiem, nāks par labu tev" un "man kauns ka.mama meitene nevar atnākt ar mani, visi prasa un ko man teikt?"
Man visu laiku ir sajūta, ka es neesmu tāda, kādu viņš vēlas un jebkā ko daru sliktilv.

es itkā viņu saprotu, man arī būtu kauns, ja draugi visu laiku prasītu, kur mans puisis, kāpēc nekad nenāk līdzi. Bet nu, tev jau nav jālauž un jāpiespiež sevi.
Te varbūt izskatās, ka jūsu dzīvesstili vienkārši nav savienojami
17.08.2022 14:19 |
 
Reitings 869
Reģ: 20.06.2022
Lula @ 17.08.2022 11:14
cutiecutie labi pateica, man tieši tā bija, kautrīgums sāka pazust līdzko cēlās pašpārliecinātība. Atradu savu īsto karjeru, citos veidos cēlu pašvērtējumu un kautrīgums sāka pazust.
Kā arī - tiešām īstie cilvēki un īstā kompānija var daudz ko mainīt. Manā draugu laukā daži ir introverti, bet savā draugu kompānijā jūtas ļoti labi.
Īsumā izsaktās tā, ka tavs puisis grib socializēties, izmēģināt jaunas lietas, bet tu īsti to nevēlies. Tad tikai jāsaprot vai tiešām, tiešām nevēlies, vai vienkārši esi nepašpārliecināta par iespējām atrast draugus vai mainīt darbavietu.
Par izrunāšanos - ja nerunā par sāpīgu tēmu, kas tevi uztrauc, tad tikai loģiski, ka puisim šķiet, ka tu neatklājies. Tu viņam nerādi veselu šķautni no savas personības, tas rada sajūtu, ka neuzticies. (Man ir tieša pieredze ar šādu cilvēku, kurš negrib runāt par sāpīgām tēmām, zinu, ko saku).
ar tam sāpigajam tēmam ir tā ,ka ģimenes kašķi ir tik sāpīgi ,ka nevēlies ne ar vienu dalīties,tadas tēmas ne vienmer labi atklāt, jo" karstos "brīžos var tik izmantots pret tevi pašu.Es esmu apdedzinajusies ar šo.Uzticejos un savu sāpi izstāstīju.(arī par ģimeni)tajā posmā ,kad attiecibas saasinājas, manu vājo sāpīgo vietu izmantoja pret mani pašu.strīdos praktiski vienmēr tiks izmantota vāja vieta.lai "piebeigtu".Lai cik mīloši,saprotoši u.t.t cilveki būs,ne vienmēr viņi ari tādi paliek..P.s.runa ir par pamatigiem strīdiem,konfliktiem,kas kādreiz vismaz vienreiz izveidojas katra pāra kopdzīvē.
17.08.2022 14:26 |
 
Reitings 869
Reģ: 20.06.2022
Meitenex @ 17.08.2022 14:05

Nav viss jau tik melns.
Vienkārši katra piezīme, ka, piemēram, "es tādu alkoholu nedzeru, es dzeru labu alkoholu un tu nopirki sūdu"(toreiz tas bija rozā vīns, kuru sen gribēju notestēt, bet saņēmu tāda tipa piezīmi, jo labi esot tikai sarkanie sausie vai sliktākajā gadījumā baltais, bet rozā susla. Var jau būt, bet es sagatavoja vakariņas un gribēju iepriecināt, bet tā vietā saņēmu nosodījumu..), vai arī "kāpēc tu nevari aiziet socializēties ar maniem draugiem, nāks par labu tev" un "man kauns ka.mama meitene nevar atnākt ar mani, visi prasa un ko man teikt?"
Man visu laiku ir sajūta, ka es neesmu tāda, kādu viņš vēlas un jebkā ko daru sliktilv.
gribēju vēl pajautāt.Vai esi piefiksējusi par sevi ko labu pasaka no drauga ? Jebkādu sīkumu? Un vai esi ari kautko labu pateikusi,vai aizradijusi pati?gribētu no tavas puses dzirdēt par komunikāciju
17.08.2022 14:35 |
 
Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Vienkārši katra piezīme, ka, piemēram, "es tādu alkoholu nedzeru, es dzeru labu alkoholu un tu nopirki sūdu"(toreiz tas bija rozā vīns, kuru sen gribēju notestēt, bet saņēmu tāda tipa piezīmi, jo labi esot tikai sarkanie sausie vai sliktākajā gadījumā baltais, bet rozā susla. Var jau būt, bet es sagatavoja vakariņas un gribēju iepriecināt, bet tā vietā saņēmu nosodījumu..)

Nu tā nav parasta piezīme. Viņam vai nu trūkst cieņas pret Tevi, vai arī pašam ir lieli robi komunikācijas prasmēs. Vidusmēra cilvēks, pat ja viņam pasniegs kaut ko tiešām neēdamu vai nedzeramu, mēģinās kaut kā izgrozīties, paskaidrot kaut ko, u.tml., nevis uzreiz metīsies virsū ar rupjībām. Turklāt ka te runa par vīnu, kā vietā var elementāri ieliet ūdeni glāzē un viss, problēma atrisināta.
Skaidrs, ka daļa rakstīs ŠĶIRIES!, jo pašas netolerētu tādu vīrieti. Tavā vecumā vēl var mēģināt to darīt un cerēt, ka ar laiku viņš kaut ko sapratīs un mainīs attieksmi, bet pats no sevis tas arī nenotiks.
17.08.2022 15:15 |
 
Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Olly30 @ 17.08.2022 14:26
ar tam sāpigajam tēmam ir tā ,ka ģimenes kašķi ir tik sāpīgi ,ka nevēlies ne ar vienu dalīties,tadas tēmas ne vienmer labi atklāt, jo" karstos "brīžos var tik izmantots pret tevi pašu.Es esmu apdedzinajusies ar šo.Uzticejos un savu sāpi izstāstīju.(arī par ģimeni)tajā posmā ,kad attiecibas saasinājas, manu vājo sāpīgo vietu izmantoja pret mani pašu.strīdos praktiski vienmēr tiks izmantota vāja vieta.lai "piebeigtu".Lai cik mīloši,saprotoši u.t.t cilveki būs,ne vienmēr viņi ari tādi paliek..P.s.runa ir par pamatigiem strīdiem,konfliktiem,kas kādreiz vismaz vienreiz izveidojas katra pāra kopdzīvē.

Tas viss ir saprotami, bet nevar tādas bagāžas vilkt līsdzi jaunās attiecībās. Tas, ka kāds to izmantoja pret tevi, nenozīmē, ka kāds cits darīs to pašu.
Ja domā, ka pilnīga atklātība tevi padarīs ievainojamu un viņš to noteikti kaut kad izmantos, tad jums nav stabili pamati
17.08.2022 15:15 |
 
Reitings 869
Reģ: 20.06.2022
Lula @ 17.08.2022 15:15

Tas viss ir saprotami, bet nevar tādas bagāžas vilkt līsdzi jaunās attiecībās. Tas, ka kāds to izmantoja pret tevi, nenozīmē, ka kāds cits darīs to pašu.
Ja domā, ka pilnīga atklātība tevi padarīs ievainojamu un viņš to noteikti kaut kad izmantos, tad jums nav stabili pamati
to jau nevar paredzet,kads tad cilveks attiecibu sākumā ir un kāds būs vēlak.ja tas būtu iespejams.nebutu tik daudz šķiršanos,salauztu cilvēku.ja nēesi parliecināts,ka vēlies,lai par tevi zin visu lidz pedejam "kaktiņam" tas cilvekam ari nav jāspiež, pienāks laiks un izstāstis.tas jau nenozīmē,ka pilnigi visu slēpj.ir cilvēki,kas nelabprāt jaunas attiecībās par bijušajiem ,jo kādam ir bijuši sāpigas šķiršanās.Nav tādu attiecību,kuras ir pasargātas no pilnigi visa. Lai cik sākuma izskatitos rožaini
17.08.2022 16:21 |
 
Patīk
Reitings 1750
Reģ: 24.05.2019
Meitenex @ 17.08.2022 14:05

Nav viss jau tik melns.
Vienkārši katra piezīme, ka, piemēram, "es tādu alkoholu nedzeru, es dzeru labu alkoholu un tu nopirki sūdu"(toreiz tas bija rozā vīns, kuru sen gribēju notestēt, bet saņēmu tāda tipa piezīmi, jo labi esot tikai sarkanie sausie vai sliktākajā gadījumā baltais, bet rozā susla. Var jau būt, bet es sagatavoja vakariņas un gribēju iepriecināt, bet tā vietā saņēmu nosodījumu..), vai arī "kāpēc tu nevari aiziet socializēties ar maniem draugiem, nāks par labu tev" un "man kauns ka.mama meitene nevar atnākt ar mani, visi prasa un ko man teikt?"
Man visu laiku ir sajūta, ka es neesmu tāda, kādu viņš vēlas un jebkā ko daru sliktilv.

Nav viss tik melns, bet tālāk palags par to, kāds viņš ir kretīns. Kas tad nav melns?
22 gados tolerēt neko tādu noteikti nevajag. Attiecībās ir jājūtas labi, labāk, nekā vienatnē, nevis sliktāk. Viņš iedzen tevī pilnīgi nepamatotus kompleksus, tas čalis tevi burtiski gremdē.
Un tavs tēmas nosaukums ir pavisam aplams - tie nav slēpti pārmetumi, tā ir atklāta di**šana tev uz galvas. Un tad tu skaties uz to sūdu un domā - varbūt tas nemaz nav sūds, tas nemaz tik ļoti nesmird, varbūt tā esmu es, kas smird. Nē, mīļā.
17.08.2022 16:28 |
 
Reitings 698
Reģ: 28.06.2022
Viņam nav cieņas pret tevi, un tā necieņa droši vien ir radusies tava kautrīguma dēļ. Klusībā sagremot visādas noniecinošas piezīmes nav ok, un vispār grūti ko tādu iedomāties veselīgā pārī. Cieņu atgūt atpakaļ romantiskās attiecībās ir grūti, tādēļ šeit droši vien agrāk vai vēlāk būs cauri. Bet, lai tāpat nenotiktu ar nākamo partneri, jākļūst par stiprāku personu. Lutini sevi, audzē pašapziņu. Ja esi introverts, tad pašpārliecināts introverts.
17.08.2022 16:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits