Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Cik smaga ekonomiskā recesija mūs sagaida?

 
Reitings 153
Reģ: 26.07.2022
Šaubu par to, ka ziemā mūs sagaida vismaz recesija, laikam jau nav nevienam. Tomēr cik liela tā būs? Tikai recesija vai nonāks līdz krīzei?
Kādas ir jūsu prognozes?
https://neatkariga.nra.lv/ekonomika/388237-ekonomika-nespej-producet-naudu-apkures-rekinu-apmaksai
10.08.2022 18:34 |
 
Reitings 1934
Reģ: 28.04.2019
Latvija ir krīzes valsts jau 30 gadus, nekā laba nebūs, paliek arvien sliktāk ar katru gadu. Jautājums ir, ko darīsiet, ko darīsiet ar vecākiem, vai spēsiet kaut kā finansiāli palīdzēt viņiem, ko jūs, ģimenes ar maziem bērniem darīsiet, un visi pārējie, studenti, algas-līdz-algai izdzīvotāji u.c?
10.08.2022 19:06 |
 
Reitings 153
Reģ: 26.07.2022
Viss nav katastrofāli un nav un visu laiku nav bijis. Bet jau šobrīd ir saasināta situācija. Pie nemainīga atalgojuma pamatmaksājumi ir uzskrēšuši debesīs. Sakidrs, ka cilvēki vairs nespēs iegādāties ''pārcenoto'' zemās kvalitātes Latvijas home made, no economy of scale produkciju. Un ziemā, iedzīvotājiem maksājot augstos apkures, kredīt un degvielas maksājumus patēreiņš samazināsies (īpaši ar mūsu IKP struktūru, kur liela daļa ir skaistumkopšanas pakalpojumi, ēdināšana (tūrisms ir lejā) utt nevajadzīgas-pārcenotas lietas). Pieaugs bezdarbs un samazināsies IKP kombināsijā ar super augstu inflāciju uz neekonomējamām lietām un milzīgu valsts parādu un augstākām aizņemšanās likmēm. Tātad recesija būs. Stragflācija. Jautājums, cik liela?
Un nav tā, ka LV 30 gados nekas nav gājis uz augšu un attīstības nav bijis. Bet šogad situācija ir saasināta. Bet par to pat nezvana zvanus- nothing special, again. 😟
10.08.2022 19:14 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits