Wordrobe666 @ 06.08.2022 04:04Kas pēc likuma LV skaitās ģimenes locekļi ?
Vai draugs /draudzene ar ko kopā dzīvo vairākus gadus, skaitās ģimenes loceklis, ja nav precējusies.?
Paldies!
YaeMiko @ 06.08.2022 06:18Nu ko kārtējā provokāciju diskusija lai aizsāktu strīdus? Vēl varbūt iemet Šļesera linku ar parakstu vākšanu? Prieks ka tas vis izgāzās. Gadu vāc un savāca tikai 1/3 daļu. ? Redzēsim vai otro gadu vācot vēl dabūs 1/3 klāt.
ja ir atzīta paternitāte, tad alimenti jāmaksā, un pirms "kā" komats nav jāliek.BlackPill @ 06.08.2022 12:17YaeMiko
Ja es sevi identificēju, kā tavas ģimenes loceklis, vai tev kādam pieaugušam vīrietim, kurš identificē sevi, kā mūsu kopīgais bērns, ir jāmaksā alimenti?
Spanic @ 06.08.2022 14:51ja ir atzīta paternitāte, tad alimenti jāmaksā, un pirms "kā" komats nav jāliek.
dīvains tev piemērs, jo pēc šķiršanās bērna māte nevar atdot bērnu cilvēkam, ka nav likumīgs aizbildnis, tur uzreiz var iesaistīties bāriņtiesa, ja kāds kaimiņš pasūdzās. Alimentus bez tiesas sprieduma neviens nemaksā.BlackPill @ 06.08.2022 16:59
Paldies par piezīmi, bet es, tavā vietā, arī teikumu sāktu ar lielo burtu un pirms saikļa "un" komatu neliktu.
Runa ir par gadījumu, ja paternitāte oficiāli nav atzīta, bet es, piemēram, identificēju sevi kā tavs bērns, kurš nonāca tēva aizgādībā pēc "jūsu" šķiršanās. Pēc idejas, tev, kā iekļaujošas sabiedrības pārstāvei, vajadzētu vīrietim, kurš sevi ientificē kā mans tēvs, maksāt alimentus. Man tev nosaukt savu vai mana "tēva" kontu?
Spanic @ 06.08.2022 17:21dīvains tev piemērs, jo pēc šķiršanās bērna māte nevar atdot bērnu cilvēkam, ka nav likumīgs aizbildnis, tur uzreiz var iesaistīties bāriņtiesa, ja kāds kaimiņš pasūdzās. Alimentus bez tiesas sprieduma neviens nemaksā.
YaeMiko @ 06.08.2022 06:18Nu ko kārtējā provokāciju diskusija lai aizsāktu strīdus? Vēl varbūt iemet Šļesera linku ar parakstu vākšanu? Prieks ka tas vis izgāzās. Gadu vāc un savāca tikai 1/3 daļu. ? Redzēsim vai otro gadu vācot vēl dabūs 1/3 klāt.
reina @ 06.08.2022 13:35Varbūt labāk kādam juristam pajautā, ne forumā?..
Annija35 @ 06.08.2022 07:15
Ģimenes locekļi ir vīrs/sieva,vecāki/vecvecāki,bērni,māsas/brāļi.
Draugs/draudzene,ar kuru dzīvo kopā un nav laulība,nav ģimenes loceklis.
Wordrobe666 @ 06.08.2022 23:53
Skaidrs, paldies, ja pēc, likuma oficiāli neskaitās ģimenes loceklis, ja pat dzivo viena mājsaimniecībā, tad ārpus likuma, mēs tāpat uzskatām savus draugus /draudzenes par ģimenes locekļiem, ja dzīvojam ilgstoši kopā.
Tigeriene @ 07.08.2022 00:48
Tieši tā. Un es pat esmu pārliecināta, ka ir tādi cilvēki (bet gan jau, ka daudz tādu tāpat nav), kas savu neapprecēto partneri sauc par vīru/sievu, jo tā vienkārši ir vieglāk. ?