Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Eiro krītas

 
10 gadi
Reitings 509
Reģ: 30.03.2013
Sveikas,
Meitenes, ko domājat par eiro vērtības krišanos? Sāku domāt, varbūt jāsamaina kāda daļa no iekrājumiem uz citu valūtu? Ja nu beigas būs pavisam slikti 😢
13.07.2022 23:03 |
 
10 gadi
Reitings 212
Reģ: 24.07.2011
Vērojot, kas darās pasaulē, škiet, ka ziepes būs.
Naudu uz zeltu un nekustamajiem īpašumiem, zemi.
13.07.2022 23:17 |
 
Reitings 110
Reģ: 04.07.2022
Uz eiro var mainīt tad ja saņem dolāros un tērē dolāros. Tagad mainīt būtu muļķība.
Jāskatās zelta cenas biržā. 2 gadus atpakaļ vareja nopirkt sudrabu un tagad uzvārīties. Šobrīd man leikas ka krīt un no augstumiem, t.i. cena pārcenota.
Nekustamie kritīs vērtībā jo būs ekonomiskā krīze. Nāks ziema. Jau šobrīd augstas cenas pamatlietām un tas samazina tērinus luxus, kā restorāniem, ceļojumiem un matu botoksam. A mums liela daļā saimniecības ir lux pakalpojumu sfēra. Kad naudas nebūs, neviens botoksu matos neliks, skropstas nelaminēs un pedikīru netiasīs. Pa restorāniem ar mazāk staigās un paštaisītos lux saldumus, ziepes un speciāli šūtās kleitas nepirks. Daudzi mazie uzņēmumi bankrotēs, jo apgrozjums kritis milzīga cenu pieauguma apstākos.
Reāli LV cilvēki ir slimi un maitas (attiecībā pret līdzcilvēkiem), frizieri paceļ cenas no 20 uz 30 eiro jo grib atpelnit pandēijā zaudēto. Acu ārsti no 20 uz 30 un no 40 uz 50, jo grib kompensēt cenu pieaugumu. Izīrētāji to ko rudenī pa 300 izīrēja tagad cenšas par 500 un kā naivas aitas raksta uz termiņu no 1 gads. Šis cenu pieaugums nav balstīts izmaksu pieaugumā, bet ļautiņu mantkārībā. Bet lieta tāda, ka ekonomika ir lejā, nevis aukšā (kā parasti aguastas inflācijas laikā ir). Un cilvekiem jau tā bija grūti/neiespējami nosegt visus izdevumus. Kad pie 17 (itkā tkai 17%) inflācijas klāt pieliek pakalpojumu sniedžeju nepamatoto vēlmi uzvārīties (kompensēt sev cenu pieaugumu) tad tas ir vēl viens nopietns drūdiens ekonomiskās depresijas virzienā. Un galvenais ka paši zaudētāji būs, jo pie friziera un ārsta vispār neies. Un cilveki sēdēs pa vairākiem vienā dzīvoklī, ja nevarēs ataluties īri nevis neēdis maksājot īri un komunālos.
Zelts un sudrabs nav lejā. Investīcijas pērk tad, kad aktīvs ir nocenots. Šobrīd aktīvs pārcenots, tāpēc riskējat zaudēt pat 50% no naudas ko ieguldītjāt, pārvēršot to atpakaļ eiro. Un nauda tāpat būs 17% mazvērtīgāka :D vai kaa nu būs tā inflācija.
Par nekustamo, domāju kritīs cenas. Kā pandēmijā vajadzēja lielus dzīvokļus, tā energoresursu šoka apsākļos vajadzēs miniatūros. Un dzīvokļu cenas vsipār kritīs.
Tā kā tas bija 2000Šo sākumā. Kad bija absrds ka 3. ist dzīvoklis maksāja vairāk par 1. ist. dzīvokli un ar malku apkurināmais vairāk par centālo apkuri. Un pašas dzīvokļu cenas bija tik smieklīgas ka varēja nopirkt par 1000 latiem dzīvokli.
Bet tad, jau uz 2008. gadu ekonomika augu un nekustamā cenas bija debesīs. Tas pats kas kādreiz maksāja štuku tabad bija 30 štukas.
Ir tā, ja notiek brīnums un dažos mēnešos viss nokārtojas, tad ekonomika izturēs. Bet ja tas ieilgst, tad depreija ir nenovēršama.Līdz ar to nekustamā (nav pamatvajadzība īpaši ar dārgu apkuri, vairākas ģimenes var dzīvot vienā mājoklī utt.) cenas uz leju. Tā ir iespēja nopelnīt. Pārdot nekustamo tagad kad cenas augšā un nopirkt teiksim 2 nekustamos kad cenas būs significantly lejā.
Domāju ka būs mazāka vai lielāka krīze. Itka takagad jau nebūtu, kad algas valsts sektorā neceļ, bet pat oficiālā inflacja ir 18%. Jautājums krīzīte, kad savilksim jostiņa vai krīze, kad pie mūsu demogrāfijas būs liels bezdarbs un algas pie 1% inflācijas tiks samazinātas. Ja cilvēki būs tik stlbi un cels nepamatoti cenas(nevis sadārdzinoties režošanas izmaksām, bet tāpēc ka grib dzīvot kā agrāk pie šīs inflācijas) tad palielinās ekonomiskā krīzes iespējamība.
Vēl svarīgāks jautājums, cik ilgi ukraina ar krieviju spēlēs kariņu. Ja ilgi, viss paliks spējā un cenas augs vēl vairāk. Daudz vairāk.
Un tad kad beidzot beigs spēlēt kariņu un salepkavot, jautajums cik ilgi pieklājības pēc eiropa vēl paturēs tās sankcijas. Jo kamēr dārga enerģija, kas tiek iecenota visā, tikmēr gala produkts dārgs. Un nedomāju, ka LV gatavava gadiem ilgi ziemā maksāt par apkuri 2 ist. dzīvokli 500 eiro mēnesī, kad minimālā ir 418 pēc.
Domāju ka eiropa ātri vien noņems sankcijas un viss būs kā agrāk. Jo ekonomiski eiropa vēl mazāk spējīga izturēt sankcijas nekā krievija. Putins tieši uz to rēķinās un visu jau bija izrēķinājis. Ka viņam par visiem sūdien nekā nebūs. Un nekā traka putlera kungam arī nebūs. Eiropai būs vēl trakāk nekā putleram. Tāpēc drīz būs nost. Un ne visi Ir LV valsts, kas katrastrofāli baidās par putlera tālākajiem bilitārajiem plāniem un varbūtību, ka viņi nakamie. Vācijai poh par putleru, viņiem vajag labklājību. Tā tas ir.
Un beigās patiesie zaudētāji ir ukriana un zelenskis. Varēs mirt bada nāvē savā brīvajā un izpostītajā ukrainā. Tas ka infrastruktūra un KT ir izpostītas ukrianas ienākumu līmeni ir parakstīts spriedums ka to nekad neatjaunos un nevis tuvosies eiropas līenim bet slīgs āfrikas līmeņa vierizenā. Tāpēc citi prezidenti manevrēja, un pieņēma morēli ne labakos lēmumus, bet neļāva valsti noslaucīt no zemes virsas. Bet šis ideālists. Sākumā putleru pievilina ar savu nešausānas politiku. Tad putlera karavīrus piemāna, un valsts pati nepadoda un tiem nabagiem pusei apsalsts kājas krozenēs ukrainas ziemā. Un tagad cer uz to, ka Eiropa īstenos māstrihtes plānu uktainas atjaunošanai. SItuācijā kad bagātās vastis ņem tikai minimālu ukrianu bēgļu daudzumu, sūta piķi mērāmu 100 miljonu 44 miljonu nācijai un jau tagad es pievienošanās uz papīra, Nato uz atsevišķiem citādākiem noteikumiem. Un ieročus tā pa īstam sopītajā apmērā un laikā nedabū. Un uzvaret krieviju ir gan eiropas (ne tikai austrumu) gan ASV intereses. Atjaunot tas cits stāsts. Un vēsture jaunajos laikos rāda, ka ar atjaunošanu pēc kara ir katastrofa.
Nezinu. Zēl ukrainas. Neticu, ka sankcijas bus ilgas. Bet ja būs, tad nekustamais ir lieta kas kritīs. Bet tas ir labi. Speklualntiem. Kas būs pardevuši pa dārgo un tagad varēs pikrt 2 x un viarāk lētāk un tad uzskrūvēt cenu.
Bet varbūt notiek brīnums un tuvakajos mēnešos karš beidzas? Un tiek atceltas sanckijas ātri pēc tam. Tad būsim izvilkuši bez krīzes. Bet es vairak slicos neticēt. teiktu ka karš beigsies vidējā teriņā. Ilgi nekaros, bet nākamzimziem vēl karsos. Tas nozīmē augstas cenas.
Zelta cenas
https://goldprice.org/
14.07.2022 00:19 |
 
Reitings 110
Reģ: 04.07.2022
Jūs tiešām ticat, ka uzkraina tiks pilnībā par jaunu atcelta no mistiskiem eiropas līdzekļiem, kad paši nektiek galā ar savam sociālajām krīzēm?
Es šaubos, jo vajadzetu neiespējamu naudas daudzumu. Liekas, ka Zelenskis ir sapņotājs, kas vēlamo ( Pasludinātās vētības, Eiropas sevis pasniegšanu kā pasaules glabēju, labo samarieti) pasniedz par esošo. Ideālists sapņotājs.
Bet dzīvos redzēs.
Būs ko atcerēties vismaz. :D
Izturību ukainas tautai šajā šausmīgajā laikā! Pati tauta ir vadītāju ambīciju un kļūdu upuris. Kamēr vadītāji var iziet sveikā cauri, taurai ir jāmaksā par viņu lēmumiem.
14.07.2022 00:25 |
 
Reitings 163
Reģ: 04.07.2022
Mani neapmierina cenu kāpums veikalos, neapmierina skaistumkopšanas izmaksas, degviela, dzīvokļu īres cena, siltums(!!!), kas būs tālāk? Es knapi galus savelku! 😔 besī jau
14.07.2022 00:29 |
 
Reitings 110
Reģ: 04.07.2022
Losenite @ 14.07.2022 00:29
Mani neapmierina cenu kāpums veikalos, neapmierina skaistumkopšanas izmaksas, degviela, dzīvokļu īres cena, siltums(!!!), kas būs tālāk? Es knapi galus savelku! ? besī jau

Tālāk ja peveiksies cenas vēl kāps un atnāks maksa par apkuri +50% no pagājušā gada.
Bet pēc gada vai 2 viss nomierināsies. Būsi bijusi pie darba tikai ne sūda nevarēsia atļauties.
Ja nepaveiksies tad ievilskies. Tev nebūs darba vai algu par 30% nodriezīs kad cenas pieaugs par 18% unelektrības reķins būs pa 100% (2 reizes augstāks) kā tas bija šoziem. Un tā nebus tikai šī ziema un nākama vasara. Bet būs krietni ilgāk.
Mani aŗī besī. Un besī tas, ka valsts nesūda nedara lai palīdzētu tiek kas ir nelaimē. Pēkšķi tik daudz bezpajumtieku uzradās. Un jauni cilvēki. Tagad vasara, bet būs ziema. Un neko tagad nedar. Kā tas mani besī.
14.07.2022 00:42 |
 
Reitings 31
Reģ: 28.06.2022
Es klausījos vienu ekonomistu, viņš izteica diezgan dramatiskas prognozes, bet uz daudziem jautājumiem arī atbildēja ar "nezinu". Bet doma bija tāda, ka tuvāko gadu laikā būs liels sabrukums, tas var īstenoties 5 gadu laikā, bet var arī ļoti strauji īsā periodā. Bet tas sabrukums ir neizbēgams un visam ir jāsabrūk, jo viss ir aizgājis pārāk nekontrolēti - es sapratu, ka pie vainas ir visi fiktīvie amati, darījumi, shēmojumi ar kripto utt. Teica, ka būs tik traki, ka pat IT nebūs vajadzīgi, jo par reklāmu utt nebūs kas maksā. Tad teica, ka kādu laiku zemei būs vienīgā vērtība, bet izteica tādu domu, ka ļoti iespējams, ka zeme vairs nebūs privātīpašums, bet viss piederēs valstij (kā jau agrāk tas ir bijis).
14.07.2022 01:52 |
 
Reitings 31
Reģ: 28.06.2022
Viens astrologs jau pirms vairākiem gadiem ieteica tajā laikā pirkt sudrabu un teica, ka jāpērk īpašumi laukos. Tas bija krietni pirms pandēmijas un tagad viss apstiprinās, ka tā vajadzēja darīt. Vēl jau ilgstoši saka to, ka nākotnē tādas pensijas sistēmas vispār nebūs. Līdzīgi var notikt arī, ka nebūs privātīpašumi.
14.07.2022 01:59 |
 
Reitings 31
Reģ: 28.06.2022
To jau pat nesen viens banķieris bija atzinis, ka nākotnē uz pensiju sistemu paļauties nevar, tāpēc ieteica uzkrāt naudu pašiem. Tikai saprotu to, ka naudas uzkrāšana ir pilnīgi bezjēdzīga, jo katra paaudze kaut kādā veidā piedzīvo uzkrātās naudas zaudēšanu.
14.07.2022 02:05 |
 
Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Šeit tu savu atbildi neatradīsi. Cilvēki saskatījušies conspiracy tipa video par ekonomiku un tālāk to pārstāsta.
Vai nu meklē pati informācijuno ekonomikas zinātājiem, bet reti kāds to sniedz bez maksas un ar tik drošu pārliecību, vai maksā personīgajām finanšu asistentam/ekonomistam.
Ja arī sāksies tā milzīgā krīze, tad zaudētāji būs visi, ja vien neesi nenormāli bagāta. Vienalga vai samainīja naudu uz USD vai šekeli būs zaudējumi.
14.07.2022 07:14 |
 
Reitings 508
Reģ: 25.10.2012
Nu jau ko mainīt uz citu valūtu ir par vēlu, kurss ir pašā lejā. Par zeltu un sudrabu ieguldīšanu - teorētiski jā, bet problēma, ka arī mazliet par vēlu, jo cena ir par augstu un arī tā pamazām krīt. Ieguldīt nekustamajā manuprāt šobrīd ir pilnīgs neprāts, jo cenas ir neadekvāti uzpūsts kosmoss, kas pie ekonomikas lejupslīdes strauji nogāzīsies lejā. Bez tam, mūs taču visu laiku te baida ar karu, kas tikai vērtību tam mazina.
Reāli LV cilvēki ir slimi un maitas (attiecībā pret līdzcilvēkiem), frizieri paceļ cenas no 20 uz 30 eiro jo grib atpelnit pandēijā zaudēto. Acu ārsti no 20 uz 30 un no 40 uz 50, jo grib kompensēt cenu pieaugumu. Izīrētāji to ko rudenī pa 300 izīrēja tagad cenšas par 500

Šim konkrēti piekrītu, kaut kādās jomās izmaksas tiešam ir pieaugušas, bet lielākā daļa prasa lielākas cenas tikai tāpēc, ka “var paprasīt”, jo “viss taču kļūst dārgāks”. Bet tas rada lavīnveida efektu, līdz ar to, ar visu savu “pacelto cenu” tāpat neko īpaši vairāk atļauties nevari.
Man viens pazīstams diezgan augsta ranga ekonomists brīdināja, lai tagad lieki netērējas un pietaupa līdzekļus, jo rudenī būšot ļoti slikti. Reālā situācija esot dramatiska, tikai ar visām vēlēšanām, mums to vēl cenšas apslēpt. Ja vēl papildus nākšot covids klāt (kas skaidrs, ka būs), tad vispār ir traki.
14.07.2022 07:39 |
 
10 gadi
Reitings 2556
Reģ: 21.06.2011
Es ar saku, ka tagad jātaupa cik nu var.
Pašlaik ss.com novērojams liels NĪ jauno sludinājumu skaits. Visi vēl cenšas pārdot pirms bargās ziemas. Tad jau arī cenas kritīsies.👍
14.07.2022 07:53 |
 
Patīk
Reitings 2065
Reģ: 22.05.2019
Daudzkur cenu kāpums ir pamatots,kā piem.ražošanas sfērā,resursu cenas aug,izejvielas trūkst,vai arī par kosmoss cenām. Bet citi ceļ nepamatoti,piekrītu.
Šobrīd katram pašam jādomā un jāplāno savs budžets,savi tēriņu paradumi,bez kā var iztikt šobrīd un jādomā par uzkrājumu veidošanu.
14.07.2022 08:05 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 3715
Reģ: 31.10.2010
Man nekādu dižo uzkrājumu nav, bet daļu esmu ieguldījusi stabila uzņēmuma vērtspapīros. Kamēr Ukrainā notiek aktīva karadarbība, nekustamajā īpašumā neredzu jēgu ieguldīt, jo nevar zināt, kā vēl karš pagriezīsies. Varbūt nāksies pašai doties bēgļu gaitās, nekustamo līdzi nepaņemsi.
14.07.2022 09:06 |
 
Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Tagad būs grūti atrast kādu drošu valūtu. Es jau daļu iekrājumu notērēju uz gadiem atliktiem pirkumiem, lai neiet pārāk daudz naudas zudumā, ja nu kas. Un ar nepacietību gaidu to solīto nekustamo īpašumu cenu kritumu :D Par šo gan neesmu tik pārliecināta, ka būs, jo tagad ir daudzi, kas kritumu gaida un pie pirmās iespējas izķers uz tām zemākajām cenām. Vismaz jaunbūvēs, padomju ēkas jau būs atliektiem galiem pieejamas kā vienmēr. Un būvniecības cenas tikmēr tikai augs un augs.
14.07.2022 09:23 |
 
Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Es pagaidam nekustamos pardevu.
100 000€ ieliku vertspapiros ar dividendem 3-8% gada.
30 000€ zelta pie 45€ grama, kar bija
25 000 Estateguru, kur ienesigums 8-12% gada.
10 000€ Sastadiju bērzus.
Skaidrā atstāju 9000€
14.07.2022 09:39 |
 
Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Es te lasu un beigās sanāk, ka ieguldīt var precīzi nekur. 😀
14.07.2022 09:44 |
 
Reitings 1927
Reģ: 28.04.2019
Tā taupīšana arī savā ziņā ir scam, jo beigās, rēķini būs +50%, produkti veikalos +100%, un tad sanāks, ka daudzi negribēs tērēt ne uz ko, izņemot kaut ko uzēst, bet pārsvarā, atstās sevi uz badošanos, jo neviens negrib tērēt par tādiem uzcenojumiem no saviem uzkrājumiem. Visi labi zin, ka nekam tāda īstā vērtība un cena nav. Daudzi ies vienkārši izzagt veikalus, jo tas būs absurdiski. ASV ir liels pieprasījums zagt bērnu maisījumus, arī tos, kas salikti aiz stikla durvīm. Cilvēki nav spējīgi maksāt tik milzīgas summas, ir gatavi riskēt nokļūt cietumā, tikai lai pabarotu ģimenes.
Iedzīvotājiem valdības dēļ nav tagad jārok bedri. Sagribēja sankcijas, nenormālas cenas, tad lai valdība nodrošina helikoptera naudas, katru mēnesi, vismaz uz gadu, 1000€ uz pieaugušo, 500€ uz bērnu, kā to darīja ASV, un citās Eiropas valstīs, lai cilvēki var samaksāt par rēķiniem un pārtiku.
Dažas dienas atpakaļ mainīju dolārus uz eiro, nošokējos. Valūtu mainam uz savu risku. Es turu naudu vairākās valūtās - eiro, dolāri, poundi, bitcoin. Eiro ir dirsā, tāpēc nezinu ko iesākt, domāju varbūt vispār izņemt ārā uz skaidru naudu...
14.07.2022 09:56 |
 
Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Tā taupīšana arī savā ziņā ir scam, jo beigās, rēķini būs +50%, produkti veikalos +100%

Mhm, kamēr RIMI Dobeles makaroni uz atlaidi 0,99, sapirku tā vairāk nākamajiem mēnešiem. Viņi jau ceļ cenu uz 1,59, bet vēl pat rudens nav. Pārējie veikali drīz vien sekos. Un rudenī un ziemā atkal neizbēgami cels cenas. Negrasos maksāt griķu 4eur par paciņu makaronu.
Tagad vislabāk ir tiem, kam ir sava zeme, dārzi, saimniecības, un var attiecīgi plānot.
14.07.2022 10:11 |
 
Patīk
Reitings 2978
Reģ: 09.08.2016
Eiro ir dirsā, tāpēc nezinu ko iesākt, domāju varbūt vispār izņemt ārā uz skaidru naudu...

Kāpēc skaidru? Kas būtu labāk kā bankā turēt?
Nekasos, vienkārši interesē. :D
14.07.2022 10:22 |
 
Reitings 110
Reģ: 04.07.2022
YaeMiko @ 14.07.2022 07:14
Šeit tu savu atbildi neatradīsi. Cilvēki saskatījušies conspiracy tipa video par ekonomiku un tālāk to pārstāsta.
Vai nu meklē pati informācijuno ekonomikas zinātājiem, bet reti kāds to sniedz bez maksas un ar tik drošu pārliecību, vai maksā personīgajām finanšu asistentam/ekonomistam.
Ja arī sāksies tā milzīgā krīze, tad zaudētāji būs visi, ja vien neesi nenormāli bagāta. Vienalga vai samainīja naudu uz USD vai šekeli būs zaudējumi.

Nav taisnība ka visi būs zaudētāji. Petēji. Vairums būs zaudētāji, bet neliela daļa būs ne tikai uzvarētāji, bet superuzvarētāji. Tādos laikos rodas olihargi. Tāpēc LV ir saceltas nevis mājas bet pilis, kas nav kaimiņvalstīs. Iespēju laiks. Spekulantiem. Tiem, kas zin ko dara. PIemēram 2 paseles kara laikā zelta aproci mainīja pret kartupeļu maisu. Ja esi tas ar kartupeļu maisu, tas pēc otrā to zelta aproci varēsi pārdot par 30-100 maisiem. Nu tā kaut kā.
14.07.2022 10:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!