Tas tiešām ir pazemojoši. Bet es no savas puses no sākuma ieteiktu tomēr izrunāt, jo ja pēc tam mamma tāpat dara pa savam, tad jau iet stingriem saviem noteikumiem.Motherofdragons @ 05.07.2022 17:14Oj, mīļā, tava māte ir 10x sliktāka par manējo. Prasīt bildes, kur tu atrodes, ir reāla pieauguša cilvēka, kas tu arī esi, pazemošana. Adekvāta reakcija uz to būtu pasūtīt viņu 3stāvīgiem vārdiem, nevis apsēsties un izrunāties, kā te iesaka, vai vēl sliktāk, pakļauties, kā dari tu. Jums vienkārši nav bijusi darīšana ar toksiskām mātēm, jebkuru cenšanos kaut ko sarunāt viņas uztver kā vājuma pazīmi.
Kamēr tev būs svarīgas labas attiecības ar māti, viņa turpinās tevi kontrolēt. Viņas saprot tikai "skaldi un valdi" principu, tādu pašu, kādu pielieto pašas. Turpinās kontrolēt? Ok, nekāda kontakta, kamēr nesāks "labi" uzvesties.
beidzot kāds to pateica. Ar tik slimu attieksmi nav varianta “izrunāties”. BēdzMotherofdragons @ 05.07.2022 17:14Oj, mīļā, tava māte ir 10x sliktāka par manējo. Prasīt bildes, kur tu atrodes, ir reāla pieauguša cilvēka, kas tu arī esi, pazemošana. Adekvāta reakcija uz to būtu pasūtīt viņu 3stāvīgiem vārdiem, nevis apsēsties un izrunāties, kā te iesaka, vai vēl sliktāk, pakļauties, kā dari tu. Jums vienkārši nav bijusi darīšana ar toksiskām mātēm, jebkuru cenšanos kaut ko sarunāt viņas uztver kā vājuma pazīmi.
Kamēr tev būs svarīgas labas attiecības ar māti, viņa turpinās tevi kontrolēt. Viņas saprot tikai "skaldi un valdi" principu, tādu pašu, kādu pielieto pašas. Turpinās kontrolēt? Ok, nekāda kontakta, kamēr nesāks "labi" uzvesties.
nu tieši tā. kā savādāk vēl to iedomājies? Tādas kā tavējā saprot tikai, kad novelc biezu līniju un pārtrauc kontaktu. Tad tikai aizdomājas labākajā gadījumā. Prasīt bildi ir debīli. Vispār kontrolēt ir debīli. Nav jēga ucināties, liec pretī. Nekāda “asinsradniecība” arī nav būtiska, ja tam cilvēkam par tevi ir nospļauties. Un viņai ir, ja viņa tā izturas. Tā nav mīlestība, tā ir kontrole. Ja mīlētu, viņa ļautu Tev dzīvot un būt laimīgai.RedBull @ 05.07.2022 16:23Es saprotu, meitenes, piekritu arī, ka šis ir par traku no mātes puses, bet man tik ļoti negribas sabojāt attiecibas ar māti, megribas, lai no manis novēršas.... jo viņa mav slikta.. bet man tiešām
Sāpīgi, ka man 22 gados jāklausās, ka studēt uzreiz un neapspriežas, pie puiša 2x nedēļā var palikt un ne vairāk, nedzīvot ar viņu, nedzert džintoniku, nedarit to un to. Labi, ja man brauktu augumā tas vēl ta, bet kā es teiksu draugam - “ mana māte tevi ienist, jo domā, ka tu mani slikti ietekme? Piedod, bet ciemos nevarēsi braukt, tevi redzēt negrib” tā teikt ?
Motherofdragons @ 05.07.2022 17:14Oj, mīļā, tava māte ir 10x sliktāka par manējo. Prasīt bildes, kur tu atrodes, ir reāla pieauguša cilvēka, kas tu arī esi, pazemošana. Adekvāta reakcija uz to būtu pasūtīt viņu 3stāvīgiem vārdiem, nevis apsēsties un izrunāties, kā te iesaka, vai vēl sliktāk, pakļauties, kā dari tu. Jums vienkārši nav bijusi darīšana ar toksiskām mātēm, jebkuru cenšanos kaut ko sarunāt viņas uztver kā vājuma pazīmi.
RedBull @ 06.07.2022 19:21Long story short - šodien peizvanīju mātei pajautāt kā iet, viņa sāka klausule raudāt un teikt, ka ļoti žēl, ka es izbojāju attiecības ar viņu un ka es varu vērst visu par labu, ja iestāšos maģistros un pierādīšu, ka vēl ar draudzenem īrēju dzivokli.
Sviests kaut kads.
Patiesiba man ir ļoti skumji, ka ie tada attieksme un vel skumjāk, ka jacies manam draugam, kurš nav ne pie kā vainīgs, bet viņu vaino manās izveles. Gribetos lai pieņem viņu un varam kopā atbraukt ciemos, bet laikam nebūs
RedBull @ 06.07.2022 19:21Long story short - šodien peizvanīju mātei pajautāt kā iet, viņa sāka klausule raudāt un teikt, ka ļoti žēl, ka es izbojāju attiecības ar viņu un ka es varu vērst visu par labu, ja iestāšos maģistros un pierādīšu, ka vēl ar draudzenem īrēju dzivokli.
Sviests kaut kads.
Patiesiba man ir ļoti skumji, ka ie tada attieksme un vel skumjāk, ka jacies manam draugam, kurš nav ne pie kā vainīgs, bet viņu vaino manās izveles. Gribetos lai pieņem viņu un varam kopā atbraukt ciemos, bet laikam nebūs
RedBull @ 06.07.2022 20:12Es to visu saprotu, ka laiks piebremzēt ar kontaktu.... bet tik sāpīgi, kad atnāc no darba un gribi parunāties mierigi, be tev klausule raud, taisa histēriju un pārmet, ka nepaklausu. Daudzi mani vienaudži jau ir appreecējušies un apbērnojušies, es neko tādu nedaru, lai šausminātos
RedBull @ 06.07.2022 20:12Es to visu saprotu, ka laiks piebremzēt ar kontaktu.... bet tik sāpīgi, kad atnāc no darba un gribi parunāties mierigi, be tev klausule raud, taisa histēriju un pārmet, ka nepaklausu. Daudzi mani vienaudži jau ir appreecējušies un apbērnojušies, es neko tādu nedaru, lai šausminātos
Wordrobe666 @ 07.07.2022 00:30
Tas ka citi apprecas uz gadu diviem un izskiras ,sagaida bērnus kurus pēc tam audzina tikai māte bez tēva ,(un tā notiek ļoti bieži ,neskatoties uz pozitīvajiem gadījumiem ) nav nekas par ko būtu jālepojas jeb jaapskauz tie vienaudži ,tāpat tas ātri beidzas un sākas problēmas tikai !
RedBull @ 07.07.2022 01:36
Es neapskaužu un nesaku, ka jālepojas. Tas bija salīdzinājums.
Man ir 22 gadi un izbrīnā mātes nostāja, ka ar čali kuru tūlīt būšu pusgadu kopā dzīvot nevar, ber titkeis pāris reizes vakaros(kas ir vai nu upēs ejot miegu mana gadijuma vai tiekoties uz 2h, ta ka man stradajam abi) ir ok.
Es saprotu, ka tas ir īss termins kopā būšanai, bet mani sadusmo, ka māte liek atskaitīties par visu un izlemj ko man darīt, sakot, ka zina kā es būsu laimīgāka... bet neviens man jau nejautā un vinu neinterese, ka es bakalaura studiju laika stradājot pusgadu paraleli sapisu veselibu , piemersm. Protsms, dzive nav viegla, bet man gribas pagaidam pastradat, pakrāt naudiņu, nedaudz pabaudīt dzivi un tad studēt, ko es ari pec gada varu apsolīt, ka izdarīšu(lai ari cik skeptiski neskanētu)
Es esmu gatav ar Mātinrunat. Bet es sanemu tikai tekstus “ esmu tevī vīlusies”; “ ta un pasaki, ka māti nevajag”, “es tavu puisi nepieņemšu, ja vins nevar tev likt uzreiz studer” utml. Man šie teksti arī sāp un skumji, ka vienmer visi zina llabak kkā man vajag, bet vienalga kā es jūtos