BlackPill @ 01.07.2022 17:32Dzimumneitrāla - tas ir kā? Ciešamajā kārtā tikai runāsim?
...un es vēl apsvēru variantu doties studēt uz LU. I guess you could say that I dodged a bullet:D
justiiine.b @ 01.07.2022 17:40
Kā jau aptaujas sākumā jautāts, ļoti interesē, ko katrs saprot ar jēdzienu "dzimumneitrāls". Ja ar to iedomājies ciešamo kārtu, tad arī šāda atbilde man kā valodniecei ir noderīga un interesanta! Jāmēģina skatīties objektīvi, kā saka. ?
BlackPill @ 01.07.2022 17:45
Nu mani tādu aptauju neviens nepiespiestu aizpildīt, pat draudot ar mietu. Not in a million/billion years.
justiiine.b @ 01.07.2022 17:53
Pat ja vēlos uzzināt tieši tavu viedokli? Aptaujā teiktajam nav jāpiekrīt, man tieši interesē reālie cilvēku viedokļi.
BlackPill @ 01.07.2022 17:59
Manuprāt, pat šķietami nevainīga anketēšana par šo tēmu, ir uzskatāma par tās popularizēšanu.
teberebe @ 01.07.2022 18:20Patīk, ka komentētāji šeit pat nav atvēruši aptauju. Man šī liekas interesanta tēma tieši no valodas viedokļa, jo latviešu valoda gramatiski ir ļoti strikti iedalīta pa dzimumiem.
Staep citu, aptaujā ir mazliet neprecīzi rakstits, ka angļu valodā nesen lieto singular they. To lieto jau gadsimtiem ilgi, tā nav jauna valodas forma. Varbūt tā pašidentifikācija ir mazliet modernākā padarīšana, bet tas nav jauns izdomājums. Runājot par citiem cilvēkiem, kad vai nu nezini viņu dzimumu vai tas nav svarīgi, tādu formu angļu valodā izmanto regulāri.
Jo nav ielikts aktīvs links . No telefona vispār tad nepūlos tikt aptaujai klāt .teberebe @ 01.07.2022 18:20Patīk, ka komentētāji šeit pat nav atvēruši aptauju. Man šī liekas interesanta tēma tieši no valodas viedokļa, jo latviešu valoda gramatiski ir ļoti strikti iedalīta pa dzimumiem.
Staep citu, aptaujā ir mazliet neprecīzi rakstits, ka angļu valodā nesen lieto singular they. To lieto jau gadsimtiem ilgi, tā nav jauna valodas forma. Varbūt tā pašidentifikācija ir mazliet modernākā padarīšana, bet tas nav jauns izdomājums. Runājot par citiem cilvēkiem, kad vai nu nezini viņu dzimumu vai tas nav svarīgi, tādu formu angļu valodā izmanto regulāri.
Kalnos @ 01.12.2023 08:30Jo nav ielikts aktīvs links . No telefona vispār tad nepūlos tikt aptaujai klāt .
Studenti pat llinkus likt nemāk??????