Problēmas ģimenē

Reitings 4
Reģ: 13.06.2022
Čau, septembrī uzsākšu mācības 11. klasē, dzīvoju ciematiņā, kurā baigo izaugsmes iespēju nav, esmu te iesprūdusi, bet nu man kā parastai skolniecei nav tik daudz naudas, lai aizbēgtu no šejienes. Problēma ir tāda, ka man ir tēvs, kurš ļoti bieži dzer, apsaukā mani un mammu un palaiž rokas, kad piedzeras, bet mamma šo visu pacieš un nešķiras no viņa. Visus savus 17 dzīves gadus es redzu tikai nelaimīgas ģimenes piemēru. Ģimenē man atbalsta nav, izrunāties nevar, mums pat ģimenē nav pieņemts izrādīt mīļumu. Kā jau minēju, dzīvoju ciematiņā, kurā baigo izaugsmes iespēju nav, tāpēc arī piepelnīties pa vasaru varu tikai minimāli, bet tēvs katru dienu mani "ēd bez sāls" sakot, ka viņš manā vecumā jau labi pelnīja, bet es 17 gados sēžu uz vecāku kakla, saka, ka es neko savā dzīvē nesasniegšu un pat kad es cenšos uzsākt ko jaunu, tad mani ģimenē nosoda un saka, ka ar to es neko nenopelnīšu. Vienreiz mēģināju pastāstīt par kādu savu problēmu mammai, bet mamma teica "beidz izdomāt, tik jaunā vecumā nevar būt nekādas problēmas, mazāk telefonā vajag sēdēt". Un arī man 4 gadus sāpēja celis, ar katru gadu kļuva arvien sliktāk, ierobežotas kustības bija, klibošana, bet vecāki teica, ka es neesmu pensionāre, lai man būtu kaut kas nopietns, tāpēc pie ārsta nav jāiet, bet beigās izrādījās, ka man celim ir milzīga problēma, kura ir ļoti ievilkta. Esmu tik izmisusi, man ģimenes dēļ zems pašvērtējums, nemīlu sevi, nezinu ko darīt. Esmu tā pieradusi pie atstumtības ģimenē, ka pat baidos iedraudzēties, jo domāju, ka mani atstums, bet vispārīgi esmu ļoti jauks cilvēks
13.06.2022 13:16 |

Reitings 166
Reģ: 28.01.2022
Esi tiešām pietiekami liela, lai varētu dzīvot labi!
Šobrīd ir īstais laiks! Iesaku apzvanīt tālākus un tuvākus viesu namus, kempings un jautāt pēc darba!
Šādās vietās darbiniekus vajag tikai sezonai un bieži vien nevar atrast. Parasti ir iespēja arī nakšņot, ja ir ēdināšana, tad arī būsi paēdusi.
Šādi sāku strādāt arī es! 17gados pelnīju vairāk,kā tobrīdējais draugs,kurš strādāja valsts iestāde.
Protams tas nebūs noteikti oficiāli, bet ļoti labs variants!
01.07.2023 16:21 |

Reitings 402
Reģ: 18.03.2023
Pabeidz skolu un prom. Izvēlies profesiju, kur vienmēr būs darbs. Piemēram, medicīnas māsa vai ārsta palīgs. Tur arī labas kojas viņiem.
Mana māsīca pelna pie 2000 eur mēnesī, manuprāt, nav slikti jaunietei. Protams, strādā vairāk par slodzi, bet iespēja normāli dzīvot.
Un jau pirmajos kursos var strādāt par sanitāru, piemēram.
01.07.2023 17:43 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Ko jūs ceļat vecas tēmas?
01.07.2023 17:47 |

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Lai arī diskusija ir veca un jāļauj tai nogrimt (piefiksējiet datumu kad ir likts)
Šis ir vnk klasisks toxic parents piemērs. Sākot ar alkoholismu beidzot ar to ka noniecina paša bērnu neapzinoties ka tas ietekmēs un jau ietekmē viņa turpmāko dzīvi. Protams, šādos ģimenes modeļos vecāki ir vainīgi, visticamāk paši neapzinās kādu postu ir darījuši, bet vecāka pienākums ir būt mazliet self aware un padomāt vai to ko viņi dara ir ok
Cerams ka diskusijas autorei viss ir ok
01.07.2023 22:28 |

Reitings 197
Reģ: 12.10.2022
Vasarā mēģini atrast papildus vietas, kur piepelnīties un iekrāt naudu - ir uzņēmumi, kas piedāvā dzīvošanu arī uz vietas. Varbūt tuvumā vari lasīt ogas, sēnes. Neklausies, ko saka tēvs, tā ir emocionāla vardarbība no viņa puses, teikt viņš var daudz ko, neiesaisties konflikta situācijās.
Vidusskolu var pabeigt arī attālināti - ja tas kaut kādā mērā noder, neatbalstu tehnikuma variantu, ko augstāk pieminēja, bet ja izvēlēsies šo variantu, priekšmetus vienmēr var pielīdzināt pēc apgūto stundu skaita.
Palīdzību no sākuma meklē savas pašvaldības sociālo pakalpojumu nodaļā, nosūtot šādu līdzīgu ziņu, noskaidrojot savas potenciālās iespējas. Varbūt dzīvo tuvumā pie kādas no lielajām pilsētām, kur ir OPEN radošie centri, tur var pavadīt daļu sava laika, satikt vienaudžus.
https://www.cietusajiem.lv/lv/c/cietuso-atbalsts/ - šeit psiholoģiskas un informatīvas konsultācijas.
03.07.2023 13:47 |

Reitings 89
Reģ: 17.03.2023
Vienai manai paziņai šitāds pats fāteris atrada citu sievieti. Dzīvo laimīgi kopā jau 20 gadus. Abi dzer un tā.
04.07.2023 09:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits