Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

spirāle nedzemdējušai sievietei

Reitings 4
Reģ: 13.06.2022
Sveiki.
Pirms kāda laika devos pie ģinekologes jautājumos par spirāles ievietošanu, taču viņa atbildēja, ka nedzemdējušai sievietei (26 gadi) nelikšot. Pazīstu pāris sievietes, kurām arī bez bērniem spirāle tika ielikta, tāpēc visticamāk tas ir ārsta principa jautājums.
Mans jautājums būtu - vai kāda varētu ieteikt ginekologu (vienalga par ārsta dzimumu), kas spirāles liek arī nedzemdējušām sievietēm un "neskatās no augšas" par šādu lēmumu?
Vēlams ārsts būtu Rēzeknē un tās apkaimē, taču nesmādēšu arī attālākus ārstus (vienīgi uz Kurzemi visticamāk nedošos).
Ja kādai ir bijusi arī sterilizācijas operācija vai pazīst ārstu, kas par sterilizācijas operāciju runājot nemēģina kaunināt, uzrakstiet arī to. Šāda ārsta dēļ būšu gatava braukt ne tikai uz Kurzemi, bet arī uz citu valsti.
Paldies jau iepriekš.
13.06.2022 11:43 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Ja kādai ir bijusi arī sterilizācijas operācija vai pazīst ārstu, kas par sterilizācijas operāciju runājot nemēģina kaunināt, uzrakstiet arī to. Šāda ārsta dēļ būšu gatava braukt ne tikai uz Kurzemi, bet arī uz citu valsti.

Draudzenei bija 6 gadus atpakaļ un pati arī apsveru tādu domu.
Viņa taisīja Rīgā. Gāja pie ginekoloģes Lāsmas Līdakas, viņa sarunāja Stradiņos pie cita ginekologa kur lētāk. Pirms tam protams bija jāparaksta papīri, bija mēnesis dots laiks lai visu pārdomātu un tad jau taisīja operāciju. Stacionārā palika 2 dienas. Īsti neviens nekaunināja, bet protams bija jautājumi no sērijas - ko darīsi ja vēlāk gribēsi bērnus, kas būs ja vīrs gribēs bērnus, kāpēc negribi bērnus utt.
Veiksmi, jo diezgan liela stigma saistībā ar šo.
13.06.2022 12:29 |

Reitings 4
Reģ: 13.06.2022
YaeMiko @ 13.06.2022 12:29

Draudzenei bija 6 gadus atpakaļ un pati arī apsveru tādu domu.
Viņa taisīja Rīgā. Gāja pie ginekoloģes Lāsmas Līdakas, viņa sarunāja Stradiņos pie cita ginekologa kur lētāk. Pirms tam protams bija jāparaksta papīri, bija mēnesis dots laiks lai visu pārdomātu un tad jau taisīja operāciju. Stacionārā palika 2 dienas. Īsti neviens nekaunināja, bet protams bija jautājumi no sērijas - ko darīsi ja vēlāk gribēsi bērnus, kas būs ja vīrs gribēs bērnus, kāpēc negribi bērnus utt.
Veiksmi, jo diezgan liela stigma saistībā ar šo.

Liels, liels paldies. Saprotu, ka tiesājoši jautājumi būs vienmēr, taču tos varu paciest, ja tie nenāk komplektā ar striktu "nē". 😀
13.06.2022 12:53 |

Reitings 536
Reģ: 01.11.2021
Man ir spirāle un esmu nedzemdējusi.
13.06.2022 13:13 |

Reitings 938
Reģ: 14.10.2017
Neesmu eksperte bet domājams ka šādas dakteres kas var uz pacientes velmi pēc spirāles pateikt "nē" ir ļoti maz. Cik zinu tad spirali var iegādāties ar recepti. Ja jau tev daktere izrakstija recepti tad visticamāk arī to ievietos.
Godīgi sakot nevēlētos būr kārena, bet par šādām izdarībām ziņotu attiecīgai iestādei jo wtf nedaudz.
13.06.2022 13:16 |

Reitings 429
Reģ: 29.03.2021
Huh? Esmu dzirdējusi, ka nedzemdējušām sievietēm atsaka sterilizāciju, bet par spirāli pirmo reizi ko tādu dzirdu.
Es arī rakstītu sūdzību, jo ārstam atteikt medicīnisku pakalpojumu viņa principu dēļ ir nepieļaujami, pēc manam domām.
Ieteikt gan neko nevarēšu, bet domāju, ka Rīgā spirāli neatteiks
13.06.2022 14:15 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Huh? Esmu dzirdējusi, ka nedzemdējušām sievietēm atsaka sterilizāciju, bet par spirāli pirmo reizi ko tādu dzirdu.

Atsaka ārsti kuri ir ar aizspriedumiem vai kuru "morālie prinicpi to neļauj", tā pat kā abortus daži veic daži nē.
Pēc likuma ir jābūt vismaz 25 gadus vecai un pie pilna saprāta. Viss vairāk neko nevaig.
Pēc būtības ārsts var nepiekrist veikt kaut kādu manipulāciju (tas ir arī likumā), BEEET tad viņam ir jāpamato savs viedoklis un jānosūta pie ārsta kas to veic. Latvijā ar šo ļoti švaki iet. Savu viedokli pamato ar to ka sievietei jādzemdē un viss, izraida no kabineta.
13.06.2022 15:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits