Nekad neesmu plāksnes vārījusi, un vienmēr sanāk perfekti. Galvenais ir uztrāpīt uz labu mērces konsistenci un proporciju. Gaļas mērcei ir vairāki varianti, bet nu jebkurš "low and slow" gaļas mērces variants derēs - var vienkāršu maltās gaļas mērci, var taisīt ragu, Bolognese - tur ir visādi varianti. Svarīgi ir gaļas mērci nesasteigt. Balto mērci taisu pašu vienkāršāko, un sieru virsū lieku kā kuru reizi, kas trāpās pa rokai un/vai veikalā. Esmu arī taisījusi pastas plāksnes pati, bet liekas pārāk liels čakars, un rezultāts nav tik daudz labāks.
Lazanja ir arī viens no ēdieniem, kas man personīgi labāk patīk "otru reizi sildīt". Respektīvi, uztaisu, atdzesēju, uzlieku porciju un sildu krāsnī atkal 😅 daudz labāk turas kopā un arī liekas, ka garšo labāk, bet visticamāk tās ir tikai manas iedomas 😂