Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lazanja ar gaļu

 
Reitings 87
Reģ: 13.05.2022
Hey!
Līdz šim esmu pirkusi lazanju tikai veikalos(maximas man nepatīk, rimi garšoja :D) vai kafejnīcās.
Gribētu pamēģināt pati sagatavot. Saprotu, ka 1-1 nesanāks kā kajenīcās uc., bet interesē kā jus gatavojat? Biedē tā ņemšanās ar makaronu plātnēm, nesaplīsīs?
Varbūt juns ir konkrēta un pārbaudīts recepte? Labprāt izmēģinātu.
07.06.2022 15:39 |
 
Reitings 106
Reģ: 20.04.2022
Makaronus iemērc karstā ūdenī, lai paliek padevigaki.
07.06.2022 15:45 |
 
10 gadi
Reitings 11061
Reģ: 18.08.2014
Vienmēr izvēlos makaronu plāksnītes, kur uz iepakojuma rakstīts, ka nav jāvāra. Sanāk ideāli.
07.06.2022 15:55 |
 
Patīk
Reitings 2783
Reģ: 08.05.2022
Esmu taisījuši 3x un šis ir vienīgais ēdiens kurš man nesanāk. Sit kaut nost, nu nesanāk. 😂
Garša laba, bet kaut kas trūkst..ar tam plāksnēm vislielākais čakars. Esmu gan mērcējusi viņas pirms tam, gan bez mērcēšanās, bet tā pat sanāk tās plāksnes ne tādas. Nākamreiz plānoju vienkārši pavisam citas nopirkt un izmēģināt.
07.06.2022 15:58 |
 
Reitings 528
Reģ: 05.08.2021
Nekad neesmu plāksnes vārījusi, un vienmēr sanāk perfekti. Galvenais ir uztrāpīt uz labu mērces konsistenci un proporciju. Gaļas mērcei ir vairāki varianti, bet nu jebkurš "low and slow" gaļas mērces variants derēs - var vienkāršu maltās gaļas mērci, var taisīt ragu, Bolognese - tur ir visādi varianti. Svarīgi ir gaļas mērci nesasteigt. Balto mērci taisu pašu vienkāršāko, un sieru virsū lieku kā kuru reizi, kas trāpās pa rokai un/vai veikalā. Esmu arī taisījusi pastas plāksnes pati, bet liekas pārāk liels čakars, un rezultāts nav tik daudz labāks.
Lazanja ir arī viens no ēdieniem, kas man personīgi labāk patīk "otru reizi sildīt". Respektīvi, uztaisu, atdzesēju, uzlieku porciju un sildu krāsnī atkal 😅 daudz labāk turas kopā un arī liekas, ka garšo labāk, bet visticamāk tās ir tikai manas iedomas 😂
07.06.2022 16:08 |
 
Patīk
Reitings 2090
Reģ: 22.05.2019
Mēģināju 2x taisīt,baigi čakarīgi bija,atmetu ar roku
Neesmu ar pavāra prasmēm😅
Pērku gatavu Enhars konditorejā,tur ir visgaršīgākā.
07.06.2022 17:47 |
 
Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Sveika! Es domāju, ka mums ir uzvarētājs!! Pēc šīs receptes vienmēr sanāk gardi!⭐
https://www.delfi.lv/tasty/receptes/bagatiga-lazanja-nesteidzigam-vakaram.d?id=45530390
Pagatavošana, ir viegla, tik cik uztaisīt bešamel mērci, apcept gaļu un iekšā krāsnī.
https://www.delfi.lv/tasty/receptes/besamel-merce-jeb-balta-merce.d?id=46595495
šeit ir video priekš mērces, ja nu noder.
07.06.2022 17:58 |
 
10 gadi
Reitings 130
Reģ: 29.01.2009
Pēc šīs receptes vienmēr sanāk labi. Visiem ir ļoti garšojusi, pat cilvēkiem, kam lazanja parasti negaršo :D Plāksnes nemērcēju, galvenais noklāt labi ar balto mērci - https://receptes.tvnet.lv/recepte/8062-garfilda-namma-lazanja
07.06.2022 19:45 |
 
Reitings 4
Reģ: 15.09.2022
Es vienmēr pievienoju ne tikai tomātu, bet arī bešameļa mērci
15.09.2022 13:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits