Tas par sāta sajūtu. Apēd vienā ēdienreizē 40g OB (piemēram, 200g vistas filejas) un fig tev vēl ēst gribēsies.
Forelee @ 31.05.2022 23:29Man tā pati problēma, vienīgi brokastīs es neēdu un nevaru ieēst, bet vakarpusē ēdu visu pēc kārtas. Ir agrāk izdevies ēst mazāk, bet atsāku.
Saldinātos sūdus nepērku, cukuru un saldumus nelietoju tikpatkā nemaz, taču visādi sāļie ēdieni gan iet uz urrā.
Vispār tieši šodien uzvilku vienu kleitiņu un sapratu - viss, jābeidz šī rīšana vakaros, vai izdosies - nezinu, bet šovakar neēdu ?
Khali @ 01.06.2022 00:27
Haha, tad jau rīt brokastis nemaz neliksies tik slikta ideja ?
Forelee @ 01.06.2022 00:07
Nezinu, kā autorei, bet man gan pēc stundas jau prasītos kautko uzkost. Pa āru daroties nē, bet vakarā pie tv visnoteikti. ? olbaltumvielas lietoju pietiekami, jaam arī ogļhidrātus. Esmu mēģinājusi visādus ne treknus salātus, dārzeņus ar vistas fileju utt - garšīgi ir, bet pēc stundas gribu ēst un taisu tostermaizes vai vnk uzcepu nagetus, desiņas vai tml, un protams, klāt majonēzi, jo garšo tak. ?
++ Te tiešām ir jāskatās, kā tu uzņem olbaltumvielas. Ja domā, ka cukurainie jogurti ir olbaltumvielas, tad no go :D Pamēģini grieķu jogurtu (esmu pārbaudījusi Skyr un Grieķu (baltais ražojums)) 200g un būsi 'pilna' uz vismaz 4 h (protams, piegriez banānu, mellenes vai jeb ko pēc savas izvēles, lai garšīgāk ) .reina @ 01.06.2022 00:42
Nu cik ir pietiekami OB?
Es arī esmu rīmiņa ? bet OB tiešām "aizsit kuņgi", kamēr kcal daudzums pārsvarā ir zems (izņemot, piem., sieru un sēklas).
Vot vienai savai ēdienreizei parēķini, cik tur or OB. Un tad ierēķini, ka dienas OB daudzumam jābūt vienādam ar mērķa svaru, piemēram 60kg=60g OB dienā.
Pavisam nav grūti, visiem produktiem tas rakstīts. Piemēram, lielgraudu biezpienam uz 100 g ir 10g OB. Turklāt kcal ir pieņemamas. Vistas filejai - uz 100g ap 19g OB .
Saliec kopā un paskaties, vai tiešām pietiekoši. Nu man šķiet, ka no OB normāli var dabūt sātu.
Olbaltumvielas ir 0.8-1.0 grams/kg.reina @ 01.06.2022 00:42
Nu cik ir pietiekami OB?
Es arī esmu rīmiņa ? bet OB tiešām "aizsit kuņgi", kamēr kcal daudzums pārsvarā ir zems (izņemot, piem., sieru un sēklas).
Vot vienai savai ēdienreizei parēķini, cik tur or OB. Un tad ierēķini, ka dienas OB daudzumam jābūt vienādam ar mērķa svaru, piemēram 60kg=60g OB dienā.
Pavisam nav grūti, visiem produktiem tas rakstīts. Piemēram, lielgraudu biezpienam uz 100 g ir 10g OB. Turklāt kcal ir pieņemamas. Vistas filejai - uz 100g ap 19g OB .
Saliec kopā un paskaties, vai tiešām pietiekoši. Nu man šķiet, ka no OB normāli var dabūt sātu.
piparkucina1 @ 01.06.2022 00:51Olbaltumvielas ir 0.8-1.0 grams/kg.
Respektīvi, ja sver 72 kg tas ir minimums 57 grami dienā.
reina @ 31.05.2022 23:51Krissy +++++
Ja nav problēmu ar aknām, ēd vairāk liesās olbaltumvielas. Tās dod sāta sajūtu ilgāk. Piem, arī tavās kotletēs ir olbaltumvielas, bet daudz arī tauku.
Dažādu veidu pupiņas, tostarp edame, turku zirņi utt., lēcas, kvinoja, vista, olu baltumi (2:3 proporcijā ar dzeltenumiem, piemēram, vienai ēdienreizes ob porcijai), brokoļi, lēcas, liesa gaļa, biezpiens, grieķu jogurts, zemesriekstu sviests utt. (Šie ir daži no OB bagātākajiem produktiem) Visu kopā miksējot labu labās receptes var iegūt.
Tas par sāta sajūtu. Apēd vienā ēdienreizē 40g OB (piemēram, 200g vistas filejas) un fig tev vēl ēst gribēsies.
Ar ūdeni ir tā. Sāc to dzert vienkārši kā paradumu- pienākumu. Noliec pudeli sev blakus strādājot, un ik pa brīdim padzeries. Kad ej uz wc (jo tu iesi ?), ielej jaunu pudeli.
Un beidzamais. Nu tādai apetītei, ja neesi mežcirtēja, varbūt profilaksei vērts attārpoties ??