Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kaut kā tā

Reitings 235
Reģ: 16.08.2017
Sveikas. Ko darītu jūs šādā situācijā? Esam ar draugu kopā 3 gadus, esmu Tallinā viņš Rīgā. Katru nedēļu braucu uz Lv, jo strādāju tur. Viņš šo periodu izmanto arī erasmus braucieniem (katru gadu), kāmēr es šeit Tallinā. Esmu izlēmusi (daļēji izlēmusi) mācīties maģistros tālāk. Šī ziņa priekš viņa nav viegla un uztver to ļoooti saasināti. "es jau tev nekad neesmu bijis vajadzīgs," "par mani tu jau nedomā" Lai gan zinu, ja nemācīšos, tad nožēlošu un ceru, ka maģistrā šo skolas dienu būs mazāk. Un varēšu ilgāk būt LV. Manā profesijas izvēlē viņš īsti nekad nav atbalstījis, mēs esam vienā profesijā un viņš saprot kā tas ir un arī zin kāpēc es nevēlos lv mācīties. Tas no manis prasa ļoti daudz, bet iekšēji jūtu, ka man ir jātiecās uz priekšu un viss būs labi un es sasniegšu savus mērķus. Pat ja nesasniegšu es vēlāk nenožēlošu, ka nemācījos. Kad uzdevu jautājumu vai atbalsti mani, jo tas man ir svarīgi, viņš atbildēja "Man nekādu atbalstu nevajaga, kāpēc lai tev vajadzētu." Ar domu, ja tik ļoti vēlētos tu būtu pašpietiekama un neprasītu neko. Okey, varētu būt, ja būtu blakus viņam diendienā viņš runātu savādāk. Sāpe viņam liela. Mani vecāki man nevar palīdzēt, dzīvē nekad nav arī devuši drošību,līdz ar to, jā,man ir svarīgi, lai atbalsta mans draugs, tas var būt vārdiski "Viss būs labi, esmu ar tevi, mēs tiksim galā," bet šeit tā nav. Šeit jau sākas teksti "Tu mani šo visu laiku esi izmantojusi (lai gan es pati strādāju, maksāju rēķinus arī skolu, biļetes) Jā, viņš ir uzdāvinājis man lietas un palīdzējis, kad esmu prasījusi, bet tā no manas puses nav izmantošana. Vai man arī būtu jāpierāda...? Un kā lai pierāda, ja viņš nedzird. Jā, nevar būt divi vienā, es saprotu, es arī saprotu viņu. Viņš šo visu redzu kā izniekotu manu laiku, pārmet ka aktīvi neiesaistos nekur pagaidām, lai gan man vienkārši tam vajaga sagatavoties. Respektīvi, viņš vēlās, lai esmu uz vietas un viss. Vēl viens scenārijs, ka mēģinu mācīties lv (man tiešām negribas) un viņš būs priecīgs un varbūt ar laiku es samierināšos. Viņš ir man svarīgs, tāpēc es izvēlējos braukāt uz lv un strādāt tur, lai mēs būtu tomēr arī kopā. Mācībās man iet labi, bet..., šī profesija ir smaga, emocionāli, bet iekšēji liekas, ka es tieku galā ar šo spriedzi. Liekas, ja mazāk viņam būtu čīkstējusi varbūt vairāk viņš pieņemtu šo faktu. Bet dzīvē nekas nav viegli, būsim reāli. Un viņš arī ir vienīgā persona, kurš tiešām visu zin par to kā jūtos. Nečīkstēt un būt ar partneri, smaidīt un neteikt neko, es varu tā arī bez partnera.
29.05.2022 16:58 |

Moderators
Reitings 5073
Reģ: 13.11.2016
Grūti teikt, ko darītu, jo neesmu bijusi tādā situācijā. Zinu tikai to, ka attālums daudzos gadījumos grauj attiecības.
29.05.2022 17:09 |

Reitings 235
Mēs trīs gadus jau esam attālumā. Man tā nav problēma, arī viņam likās, ka nē (kamēŗ viņš varēja braukāt pa erasmus, tad jau viss labi). Nākošajā gadā viņam jāpaliek Rīgā un pašam jāpabeidz maģistrs un tas visticamāk viņam liekas bēdīgi, jo varētu būt viens.
29.05.2022 17:13 |

Reitings 272
Reģ: 17.05.2022
Man liekas, ka te pat nav ko domāt - Tava karjera nepamodīsies vienā jaukā rītā un neteiks, ka Tevi nemīl. Viņš gan tā var pateikt :)
29.05.2022 17:15 |

Patīk
Reitings 2089
Reģ: 22.05.2019
Šī ziņa priekš viņa nav viegla un uztver to ļoooti saasināti. "es jau tev nekad neesmu bijis vajadzīgs," "par mani tu jau nedomā"

Šis izklausās pēc manipulācijas.
Ja Tavs partneris neatbalsta Tavu izvēli un nespējat kopīgi vienoties par to,kā veidosiet attiecības turpmāk,bet izsaka šādus tekstus,viņš domā tikai par savu komfortu-lai Tu esi viņam blakus un atsakies no sava mērķa.
Tas nav labi,viņš neatbalsta Tevi.
29.05.2022 17:19 |

10 gadiPatīk
Reitings 4404
Reģ: 31.10.2010
"Man nekādu atbalstu nevajaga, kāpēc lai tev vajadzētu."

Šis viens teikums ļoti daudz pasaka par to, cik "svarīga" viņam esi tu un tavas jūtas.
29.05.2022 17:28 |

Reitings 235
Par to manipulāciju es to lieliski redzu. Es jūtu, ka viņš vēlās mani blakus un veidot ģimeni un tt, bet no manas puses - ne tagad, bet es arī to vēlos. Ja tā turpināsies, tad ļoti žēl... Un zinot mūsu profesijas, mēs varētu vienu dienu būt LV, bet otrajā projekts kaut kur citur (tas protams, scenārijā,ja mums kaut kad izdosies).
Kad saku, ka neatbalsta mani - viņš ne līdz galam šo teikumu saprot. Viņam liekas, viss fine.
Sarunas neveidojās arī, jo viņš ir prom.
29.05.2022 17:30 |

Reitings 235
Man nekādu atbalstu nevajaga, kāpēc lai tev vajadzētu." šis man liekas kā liela spītēšanās. Viņš vēlās lai esmu stipra viena pati. Viņam ir reāli tādi uzsakti, par ko esam jau runājuši. Ja vēlies ko darīt savā dzīvē, tad maz vai, ja neesi stiprs, tad nedari. Viņam ar pašpārliecinātību nav problēmas un arī bērnībā viņš tika veselīgi atbalstīts. Man tā nebija, līdz ar to, ir brīži, kuros man tiešām ir nepieciešams atbalsts. Un ja viņam būtu nepieciešams, vai viņš par šādu savu atbildi būtu priecīgs, ja teiktu to viņam.
Visādi citādi viņš ir ļooti jauks nu tā ka viss super, bet kad iet runa par manu profesiju un lietām, kur acis mirdz man un jā, man neiet viegli, tad man viss jāpamet, jo neiet viegli..?
29.05.2022 17:35 |

Reitings 1074
Reģ: 22.07.2014
Ja tu gribi mācīties tālāk, tad tā arī dari! Vīrietim, kam esi svarīga, būtu jārespektē tavas vēlmes un izaugsme. :)
29.05.2022 17:40 |

Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Sada situacija drosuma, laikam nav.
Ja varetu juridisku dokumentu sastadit, ka es tevi nepametisu bla bla bla un citu ari nee. Lauzot so ligumu apnemos maksat 10 000€.
Savadak citreiz gaidi gaidi 3-5 gadis un pasaku, nu vot ta sanaca. Un gaidisana veja.
29.05.2022 18:15 |

Reitings 209
Reģ: 30.01.2022
Kas par profesiju?
29.05.2022 18:27 |

Reitings 1586
Reģ: 19.05.2016
Man šī situācija diezgan ātri būtu jau apnikusi un, ja es esmu ieguldījusi tik daudz laika un enerģijas kaut kādā karjeras izvēlē, kaut kāds pasīvi agresīvs manipulējošs bf, kam kaut kas tajā nepatīk, nebūtu prioritāte.
29.05.2022 18:33 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Vīrietim gribas ģimeni.
Tev karjeru.
Risinājums - vai nu viens piekāpjas, vai ceļi šķiras.
Godīgi sakot, es arī šitā nevarētu gaidīt. Vai nu ir attiecības vai nu nav. Turklāt jautājums, vai par mācību turpināšanu tu ar viņu apspriedies? Tipa - ko tu domā, ja es... kā tev šķiet, ja būtu tā un šitā... Jeb tas jau tika darīts zināms kā fakts?
29.05.2022 18:39 |

Reitings 938
Reģ: 14.10.2017
Šeit akmens metams abos dārziņos.
Tu taču apmēram zināji, ka mācīsies maģistrā tapec vajadzēja jau sākumā apzināties ka attaluma attiecības bus izaicinajums, īpaši tik ilgi.
Neaizstāv puisi, bet saprotu gan. Nevienmēr viņa raidītie teksti tev var būt manipulācija. Ja padomā par to, kāda būtu situācija ja viss būtu otrādāk - respektīvi, tu būtu viņa vietā, tad visticamāk arī reāli sāktu domāt ka es otram neesmu vajadzīga un svarīga ja izvēle tiek dota par labu izglītībai ārzemēs nevis partnerim.
Es nesaku ka vīrietis ir svarīgāks par izglitību bet ja runa ir par izglītību ārzemēs tad jau sākumā vajadzēja padomāt par to ka iespējams savā izglītošanās posmā nav jaiesaista trešā persona starp tevi un diplomu jo emocijas ir visiem un katrs konkrētas situācijas uztver citādāk. Ne velti ir teiciens ka visu vienā reizē nevar dabūt.
29.05.2022 18:41 |

Reitings 938
Piekrītu pēdējam Ekspertes komentāram 👍🏻
29.05.2022 18:42 |

Reitings 209
Arī es justos piečakarēta,ja piekristu pielāgot savu dzīvi otram ar norunu,ka tie būs 3 gadi un pateicības vietā saņemtu nosodījumu,ka negaidu vēl ilgāk.Ir cilvēki,kas var draudzēties 5 gadus bez saistībām,ir cilvēki,kas pa to laiku gan strādā,gan studē,gan dzemdē bērnus un mācās paralēli maģistros.Tu nevari pat nomanīt mācību lokāciju,lai nāktu viņam pretī,kas ir signāls,ka visticamāk arī ģimenes veidošana tiks atlikta.Godīgi izrunājiet kādas jums abiem prioritātes.Pieņemiet un izdariet secinājumus.Ir cilvēki kuri var nodraudzēties 5,10 gadus bez saistībām,saskrienoties starplaikos,bet tad ir tie,kuri liek galvas kopā,piekāpjas un paspēj visu.Abi ar vīru esam mūžīgie studenti bet tas nav liedzis veidot ģimeni.Ja viņš vai es izdomātu,ka otram jāgaida 3/5 gadi kamēr fokuss būtu TIKAI uz studijām,pasmaidītu un pamātu ardievas.Tādas nu ir tās attiecības.Ja gribas lai ir neierobežots laiks un iespējas sev vai nu jāmeklē identisks cilvēks vai pa to laiku jāpadzīvo vienam.
29.05.2022 19:11 |

Reitings 235
mēs esam profesionāli mūziķi. Ja es apstājos, tad tam visam nebija nekāda jēga, ko darīju. Man vēl jāslīpē, viņš jūtās šajā visā drošāk. Viņam šī bija lieliska iespēja braukāt apkārt un mācīties ārzemēs, kamēr esmu Tallinā un viņš to arī darīja. Es neteiktu, ka nenāku viņam pretī. Šajā gadā viņam jāpaliek LV un jāpabeidz skola. Viņš var izmantot arī pēc studiju praksi ārzemēs. Godīgi es neredzu viņam prof izaugsmi lv, ja tā būs,būs brīnums un es būšu priecīga. Darba vietas mūsu profesijā ir ārzemes, projekti. Sākotnēji braukā uz noklausīšanos un tad varbūt tevi paņem. Viņš laikam domāja, ka es prieka pēc mācos. 3 gadi baķos ir ļoti maz priekš mums. Ja man nebūtu nekāda talanta, nu tad jā. bet... Es viņam uzticos un viņš man arī. Ļoti piņķerīgi viss šis. Un es piekrītu par to, ka dilpoms, es un viņš ir diezgan grūti savienojamas lietas. Bet arī uzskatu, ka ja ļoti vēlās, tad var nonākt pie kopsaucēja. Kādam šajā situācijā būs jāpiekāpjas.
29.05.2022 19:22 |

Reitings 938
Bet arī uzskatu, ka ja ļoti vēlās, tad var nonākt pie kopsaucēja. Kādam šajā situācijā būs jāpiekāpjas.

Pēc tā kā tu apraksti visu situāciju rodas sajūta ka nevienam no jums abiem nav jāpiekāpjas bet vienkārši jāiet katram savs ceļš jo acīmredzami katrs no jums vēlas ko citu (varbūt ne drastiski, bet vismaz ne attāluma attiecību jomā).
29.05.2022 19:33 |

Reitings 209
mākslinieki.nu skaidrs.tad gan te neko komentēt nevar jo jums profesija ir dzīvesveids un uztvere par dzīvi drusku savādāka.Tad gan...Muzicē,ej,cīnies un dari visu,lai pārbaudītu,vai šajā dzīvē spēsi nokļūt tur,kur vēlies.Ar ģimenes dzīvi to gan apvienot nav iespējams,bet ja apstāsies,katru reizi kad dziedāsi bērniem šūpuļdziesmu domāsi-kā būtu bijis.mākslinieki nemaz nevar veidot agri ģimeni un šajā gadījumā,ja vīrietis tomēr kko sasniegs un Tu pa to laiku auklēsi bērnus,māksliniekiem tas ir neizbēgams ceļš uz depresiju.Ja nesanāks,tad nesanāks.Ja būtu teikusi mediķi,arhitekti,juristi,tad cita lieta.Neko nokavēt nevar.Bet mākslinieki vai nu mauc tagad un uz pilnu banku vai mūžīgi domās,ka viņa vieta bija citur.
29.05.2022 19:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits