Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

obsesīvi kompulsīvie traucējumi

 
Reitings 15
Reģ: 19.04.2022
Labdien,
Varbūt kādai/kādam ir pieredze šajā? Es agrāk domāju, ka tas ir tikai roku mazgāšana pārspīlēta utt. Bet tomēr tas saistās arī ar negatīvām, irracionālām domām, jau aiziet līdz tam, ka liekas, ka es pati sev sliktu esmu gribējusi un tas atkārtosies jo vienreiz jau tas bija, kaut arī pati saprotu ka tā nebūs jo es sevi aizstāvešu. Vai arī uznāk domas sliktas un sāki skurināties. Vai arī ja es nesakārtošu gultu ideāli man dzīvē viss būs slikti. Ir daudz piemēru, gan jau vēl daudzus sevī neievēroju. Varbūt varat padalīties ar šo. Sev diagnozi neuzstādīju ja kas, tagad tikai sāku apzināties daudzas lietas. Visu it kā saproti, bet kā no malas kads uzkurina galvā un sūdus liek galvā. Jau līdz tam ka vēmiens iet. #tādadzīve
22.05.2022 18:34 |
 
Reitings 1821
Reģ: 27.04.2022
Varbūt, ka tev ir kāds tuvs cilvēks dzīvē iestāstījis, to ka( piemēram tev gulta jasaklaj idiali savādāk ,ja pat to dzīvē nevari izdarīt ,tad nespesi ko citu izdarīt labi ?!
Cik tev gadu ?
22.05.2022 22:11 |
 
Reitings 536
Reģ: 01.11.2021
Tie ir trauksmes traucējumi. Jo mazāk būs trauksmes, jo mazāk mokoši simptomi. Bez psihoterapeita domāju te netikt gala
22.05.2022 22:15 |
 
Reitings 153
Reģ: 02.03.2022
Man vienu laiku bija kkas noticis, bet vēlāk pazuda pats no sevis.
Man vajadzēja obligāti katru vakaru mazgāties un mazgāt matus. Citreiz matus par vairākas reizes dienā! Un patiesībā tas bija ļoti nogurdinoši - apnicīgi. Bet vajadzēja obligāti to izdarīt , savādāk nejutīšos labi. Un jutīšos nstīra. ( Bija vēl blaugznas, bet ne pārāk, visu laiku kasiju galvu, un pēc tam triju matus ārā no blaugznām, ja likās par traku tās blsugznas tad gāju mazgā matus. Un tā vairākas x un nevarēju sevi apturēt no tā)
Un tad vēl viss saistījās ar apģērbu arī , savā istabā tikai istabas apģērbs. Kad gāju uz virtuvi vai ārā tad pargerbos. Itkā tādējādi savā istabā nedrikreju ienest netīrumus. Un nepatika, ja kāds ienāk manā istabā (ar "netīro "apģērbu) uzreiz tāds stress..
Parasti arī naktīs tas bija vairākas reizes celos un kasiju galvu un tās blsugznas. Un bija nogurums un agrs rīts pirms skolas ,un jutos negulejusi , netīra. Un + vēl palagu vajadzēja vairākas reizes izpurinat no "netīrumiem." Atceros ka bieži vien gulēju tik 2 -3 stundas naktī , un tad skola un tad mājās atnākot varēju izgulēties pēc skolas.
Vēl bija momenti ,ka nedrikreju ,nepatika itkā sēdēt , gulēt citās mājās istabas, tik savā tīraja vidē.
Katrā ziņā tas bija ļoti apnicīgi un nogurdinoši. Bet bija arī dienas ,kad ļoti centos no tā visa izvairīties...
Bet tas nebija ilgs periods, kaut kā uzradās un pazuda.
22.05.2022 22:29 |
 
Reitings 15
Reģ: 19.04.2022
Wordrobe666 @ 22.05.2022 22:11
Varbūt, ka tev ir kāds tuvs cilvēks dzīvē iestāstījis, to ka( piemēram tev gulta jasaklaj idiali savādāk ,ja pat to dzīvē nevari izdarīt ,tad nespesi ko citu izdarīt labi ?!
Cik tev gadu ?

Man ir 27. Man visu dzīvi ir problēmas ar domu savaldīšanu. Cik vien sevi atceros vienmēr sliktas domas uzmacīgas, kas izraisa bailes un trauksmi. It kā viss labi bet domas ēd nost bezsakarīgas. Gultas klāšana un citas darbības ir kā pielikums tam visam.
23.05.2022 10:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits