Zoba raušana

Reitings 196
Reģ: 16.04.2022
Labrīt meitenes! Ātrais jautājums, jo pēc 3h jādodas atvadīties no zoba... tām kurām ir rauts - vai sāp? Un otrs jautājums- vai pēc tam sāp? (Man bail;))
07.05.2022 09:29 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022
29090 @ 07.05.2022 10:36
Veiksmi jums un pēc tam padalieties vēl, kā bija. Man visdrīzāk arī ortodonts liks raut ārā. Apakšā gudrības zobi var teikt vispār neizlīda, tos noteikti nebūs viegli izdabūt.

Es saviem gudrības zobiem ņēmu pilno narkozi, aizmiedz, pamosties, viss. Pēc tam antibiotika un pretsāpju. Labi, tas maksā, bet es labāk maksāju nevis pakļauju sevi potenciālai spīdzināšanai. Nu un, jā, man viņi visi auga uz otru pusi ar medūzveidīgām saknēm un sāka lauzt žokļus, jo vietas vispār mutē viņiem nebija, domu raut pa vienam un ar lokālo narkozi vispār neapsvēru.
07.05.2022 17:29 |

Reitings 668
Reģ: 10.03.2022
sauliteee @ 07.05.2022 17:28
Ir man pilsētā zobārste gar kuras iet ar līkumu. Nenogaida anastēziju, raujot zobu, sadalot atstāj "gabaliņus", ko pats pēc tam ķeksē laukā mājās utt. Nu ir mūsdienā vēl tādi ārsti

Jēzus, man atgādina tēva stāstīto par to, kā viņam rāva zobu 70tajos gados.
07.05.2022 17:32 |

10 gadi
Reitings 131
Reģ: 29.01.2009
Nez, laikam jau kā kuram. Pirms dažiem mēnešiem pierakstījos izraut gudrības zobu, bet pēkšņi sāka sāpēt. Tad nu aizgāju uz Stomatoloģijas institūtu uz dzīvo rindu, un pēc 2 dienām izrāvu otru, kad bija pieraksts. Tas, kurš sāpēja nebija līdz galam izlīdis ārā, lika šuves. Pēc pirmā uzreiz izdzēru ibumetinu, jo biju sabijusies no nostāstiem. Raušana vispār nesāpēja, pēc tam arī minimāli, nebija vajadzības dzert pretsāpju zāles. Vienīgais, ja neliek šuves, var dažas dienas nedaudz asiņot un paliek bedrīte. Nav no kā baidīties, drīzumā vēlos pierakstīties izraut pārējos 2 gudrības zobus vienā reizē :D
07.05.2022 17:45 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Man ir izrauts viena gudrības zobs, kurš bija jau sācis sāpēt. Nekā traka. Ielaiž anastēziju un diezgan ātri izrāva. Nepatīkamā daļa ir pēc tam, kad nevari muti attaisīt varāk kā 2 pirkstu platumā un jāpiedomā pie tā ko ēd. Sāpes bija minimālas. Tik vien kā nedaudz tas vaigs bija uztūcis pēc tam pāris dienas.
07.05.2022 18:40 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
.Eksperte. @ 07.05.2022 15:28
Jautājums - gudrības zobi sanāk tie astotie zobi pašā galā?

Jā.
Es laikam esmu izvirtule, bet, kad pēdējo reizi gāju raut zobu, pat patika tas process. Galvenokārt arī tāpēc ka bija apziņa, ka beidzot vairs nesāpēs. Raušana nesāpēja, izņemot, protams, laiku pēc raušanas. Arī nesaprotu, kā mūsdienās tik daudziem sāp, kad rauj laukā. Galu galā ir dažādi līdzekļi, kā no tā izvairīties.
Vienīgā trauma, kas ir palikusi no zobārsta apmeklējuma, ir tas, ka zobārstei izkrita no rokām adatiņa un iekrita man dziļi kaklā, ka to gandrīz noriju. Dabūja laukā, bet rokas trīcēja abām. :D
07.05.2022 21:37 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
TimeToDream @ 07.05.2022 21:37

Jā.
Es laikam esmu izvirtule, bet, kad pēdējo reizi gāju raut zobu, pat patika tas process. Galvenokārt arī tāpēc ka bija apziņa, ka beidzot vairs nesāpēs. Raušana nesāpēja, izņemot, protams, laiku pēc raušanas. Arī nesaprotu, kā mūsdienās tik daudziem sāp, kad rauj laukā. Galu galā ir dažādi līdzekļi, kā no tā izvairīties.
Vienīgā trauma, kas ir palikusi no zobārsta apmeklējuma, ir tas, ka zobārstei izkrita no rokām adatiņa un iekrita man dziļi kaklā, ka to gandrīz noriju. Dabūja laukā, bet rokas trīcēja abām. :D

Ha ha 😀 Izklausās diezgan nervus kutinoši.
Man, savukārt, kad lika kroni, bija paranoja. Viņš uzlika man to kroni uz novīlētā zoba, bet nepiestiprināja, jo vienkārši gribēja parādīt kā izskatīsies un vai esmu apmierināta ar formu un krāsu. Teica, lai Dieva dēļ nenoriju ja nokrīt. Tad nu es tur gulēju, skatijos spogulī un nekustējos ne pa milimetru. Tas arī tāds ļoti saspringts moments, jo ja norij, tad principā pa pieskari aiziet vairāki simti un paliec ar haizivs zobu😀
07.05.2022 22:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits