Pilnīgi piekrītu
Jacqueline - vajag bloķēt.
Esmu bijusi līdzīgā situācijā - prasa man naudu, jo man taču pietiek; vaino pie tā, ka nav naudas pie ārsta aiziet (realitāte nauda bija pietiekami); mēģina manipulēt, jo mani taču audzināja un es esmu parādā un kā es varu tā atstāt bez naudas ar ko pie ārsta iet.
Beigās "salūzu" un iedevu lielu summu no sava uzkrājuma, lai var droši iet pie ārsta un par visu iespējamo samaksāt. Vai viņa aizgāja pie ārsta? Nē, tā visa nauda bija iztērēta porcelāna traukos, drēbēs, kaut kādos suvenīros u.t.t. un uz Ziemassvētkiem atkal saņēmu zvanu, lai iedodu naudu, jo man taču darbā uz Ziemassvētkiem ir bonuss, bet viņai vajag par gāzi samaksāt ikgadējo rēķinu.
Ar tādu cilvēki ir bezjēdzīgi runāt - tu vienmēr būsi pie kaut kā vainīga, nepateicīga, atbildīga, parādā kaut ko. Un palīdzība tiks ātri aizmirsta, jo *lasīt iepriekšējo teikumu*.
Un godīgi sakot, man pat nav žēl to naudu, bet "grauž" meli, nepildītie solījumi un manipulēšana.
___
Īsumā: neatkarīgi no tā cik daudz palīdzēsi, tev prasīs vēl un vēl; pārtrauc kontaktu.