Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kritika

 
Reitings 1318
Reģ: 19.07.2019
Sveikas!
Ir cilvēki, kuri kritiku uztver kā motivāciju censties vairāk un paveikt darbu labāk, bet ir citi, kuri to uztver sāpīgi. Esmu otrs variants.
Šobrīd rakstu noslēguma darbu studijās, regulāri sazinos ar darba vadītāju, lai dzirdētu ieteikumus. Protams, saprotu, ka darba vadītājs tam arī ir domāts, lai ieteiktu un palīdzētu tikt galā. Saņēmu darbu ar komentāriem, kur bija kritizētas kļūdas, dažādi ieteikumi un komentāri, dažviet arī diezgan skarbi, kā arī novērtēts, ka darbā ir problēmas ar zinātnisko pusi. Laikam neprotu uztvert kritiku, jo uzreiz ir sajūta, ka esmu slikts speciālists, muļķīgi izskatos darba vadītājas acīs, jo studiju laikā sevi parādīju kā spējīgu un apņēmīgu cilvēku, ko citi arī ir atzinuši, bet darbā pieļāvu dumjas kļūdas. Protams, atzīstu, ka bija brīži, kad nebija motivācijas rakstīt, tāpēc dažviet darbs bija baltiem diegiem šūts, bet kopumā esmu ieguldījusi pūles. Ja citus kritika motivē censties, tad man krītas pašvērtējums, gribas ielīst stūrī un nelīst laukā.
Protams, centīšos maksimāli visu izlabot, bet pagaidām savākšu sava pašvērtējuma paliekas, iedzeršu baldriānus un centīšos aizdzīt melnās domas. :D
Ko vēlos no jums? Vajadzēja izkratīt sirdi, kā arī vēlos dzirdēt jūsu pieredzi, mierinošus stāstus un to, kā jūs attiecaties pret kritiku. :)
19.04.2022 21:05 |
 
10 gadi
Reitings 1025
Reģ: 29.01.2009
Labāk dzirdēt kritiku tagad - labot, pārfrāzēt domu.
Un pati atzīsti darbs nav ok, jo baltiem diegiem šūts.
Darba vadītāja tādus darbus savā sfērā redz katru dienu.
Es arī mācu studentus un ļoti dusmojos pie sevis par studentu darbiem. Nodefinē kritērijus pēc kā tiks vērtēti darbi, pat norādi kur meklēt literatūru, bet tāpat uzraksta tā, ka aaaa... Un pat zini no kurienes ņemts viņa citāts vai bilde. Un Tev vēl saka, bet nav literatūra par šo tēmu.
Esmu dzirdējusi tādas recenzijas, ka tur iet 15min monologs un docents vai profesors norāda katru kļūdu "35lpp stilistikas kļūda" "43.lpp pirms kad jāliek ka..." "70 lpp pīrāga diagramma neatbilst tam... Un tam..."
Gala vērtējums 5. Un tagad mani 5 jautājumi uz kuriem students nespēj atbildēt.
Un aizstāvot darbu, students sarkst un bālē.
19.04.2022 21:21 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits