Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Eļļa

 
Patīk
Reitings 395
Reģ: 28.03.2020
Sveikas!
Kādu eļļu cepšanai jūs izmantojat - rapšu, saulespuķu vai olīvu? Kura no tām ir labākā? Man personīgi rapšu eļļa nepatīk, tai pēc cepšanas ir dīvaina smaka, lielākoties izmantoju olīvu, retāk saulespuķu.
04.04.2022 17:20 |
 
Reitings 2664
Reģ: 26.01.2022
Lietoju tikai olīveļļu, sūtu no Itālijas.
04.04.2022 17:22 |
 
Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Es lietoju Filippo Berio olivellu.
04.04.2022 17:41 |
 
Reitings 10
Reģ: 01.02.2020
Lietoju olīveļļu Goccia doro.
04.04.2022 17:47 |
 
Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Olīveļļu pirmā spieduma jeb extra virgin.
Rapšu eļļa nepatīk, jo tad viss liekas, ka garšo pēc zivīm.
Saulespuķu arī nē.
Esmu mēģinājusi vīnogu kauliņu eļļu bet dūmo un garša, no sākuma kamēr pierod, ir dīvaina.
Gribētos pamēģināt avokado kauliņu eļļu.
04.04.2022 18:32 |
 
Patīk
Reitings 395
Reģ: 28.03.2020
Man interesē tieši cepšanai, jo esot eļļas, kas pie noteikta karstuma kļūstot toksiskas. Puisis saka, ka laikam vīnogu kauliņu eļļa esot tā, ko varot pat pārcept vairākas reizes un nekļūstot kancerogēna. Būs jāpapēta smalkāk.
04.04.2022 18:54 |
 
Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Silvera
Jap, to es arī lasīju kaut kur un tāpēc vairāk nelietoju.
Tā pat arī eļļas kurās fritē neiesaka atkārtoti izmantot.
04.04.2022 19:10 |
 
Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Silvera @ 04.04.2022 18:54
Man interesē tieši cepšanai, jo esot eļļas, kas pie noteikta karstuma kļūstot toksiskas. Puisis saka, ka laikam vīnogu kauliņu eļļa esot tā, ko varot pat pārcept vairākas reizes un nekļūstot kancerogēna. Būs jāpapēta smalkāk.

Jā, olīveļļa neesot piemērota cepšanai. Pēc cik tur tiem 170 grādiem eļļa kļūst tikai kaitīga un zaudē visas savās labās īpašības. Cepšanai ir piemērotas rafinētas eļļas.
Pati vēl meklēju savu, neko garšīgāku par kaitīgo eļļu neesmu atradusi, bet olīveļļu neizmantoju jau no vasaras😀
04.04.2022 19:48 |
 
Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
olīveļļa vai rapšu. saulespuķu neciešu, liekas klāt visur garša un smaka.
04.04.2022 20:22 |
 
Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Ta nav taisniba par olivellu, protams, katram savs.😊
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17935291/
05.04.2022 09:56 |
 
10 gadi
Reitings 747
Reģ: 29.01.2009
Tikai vīnogu kauliņu vai sviestu cepšanai.
05.04.2022 12:07 |
 
Reitings 2664
Reģ: 26.01.2022
Pirmoreiz dzirdu, ka olīveļļa ir kaitīga cepšanai. Tas, ka nedrīkst ilgstoši fritēt vienā eļļā, tā gan taisnība. Par olīveļļu kaut kāds mīts izdomāts.
https://www.olivellas.lv/uzzinai/params/post/2157071/vai-drikst-cept-extra-virgin-olivella
05.04.2022 12:32 |
 
Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Cept ta drīkst, bet pārkāpjot noteiktu grādu slieksni tā kļūst kaitīga.
05.04.2022 12:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits