skaists laiks @ 13.03.2022 13:46Arī 3x ieliekot nevienā vietā matos neputo?
29090 @ 13.03.2022 13:50Ja ļoti negribas mest ārā, var nopirkt normālu un jaukt 50/50 :D Kādreiz es pavilkos uz tiem zaļajiem dzīvesveidiem un nopirku bez sulfātiem vai tml. Jā, tie neputo. Laikam kādus 3 izmēģināju, neviens neputoja. Vairs neesmu lietojusi.
Un matus tīrus arī neizmazgāja, jā.
tev vajag kārtīgi izmērcēt matus vispirms. Un 2 x izmazgāt. Man vismaz tā strādāminniethemouse @ 13.03.2022 13:43Meitenes! Kā, pie velna, var izmazgāt matus ar šampūnu, kas neputo? Nopirku vienu tādu, protams nezinot, ka tā būs. Tas laikam skaitās bez sls un parabēniem (?!)
Esmu nobesījusies, sajūta, ka vnk klīsteri zieķē matos. Laikam vienīgā izeja ir lidināt ārā.
Vai varbūt es ko daru nepareizi?
surprisingly, es arī tā daru, un vienalga nekas nemainās 😂cutiecutie @ 13.03.2022 22:15Vajag mitrākus matus. Es parasti ieberzēju matos un tad vēl uzleju ūdeni pa virsu. Man viss ļoti labi puto ?
Nezinu gan cik tas ir labi, bet esmu jaukusi dažādu firmu šampūnus, respektīvi, pirmajā mazgāšanas reizē izmazgāju ar Biodermu un otrajā ar kādas citas firmas, tad arī tā sajūta, ka matos ir zieķis, nedaudz mazinās.
Elisa_M @ 14.03.2022 15:08Man ir līdzīgi ar Bioderma Node K un Node DS+ šampūniem. Manuprāt, jo dabīgāks sastāvs, jo grūtāk saputot. Matus vienmēr mazgāju divreiz, vispirms kārtīgi saslapinu, šampūnu ar nelielu ūdens daudzumu apmēram 20 sekundes berzēju rokās, un tikai tad lieku matos. Pirmajā reizē tās putas nekādas dižās nav, nedaudz sāk parādīties otrajā mazgāšanas reizē.
Nezinu gan cik tas ir labi, bet esmu jaukusi dažādu firmu šampūnus, respektīvi, pirmajā mazgāšanas reizē izmazgāju ar Biodermu un otrajā ar kādas citas firmas, tad arī tā sajūta, ka matos ir zieķis, nedaudz mazinās.
Ja nav noslēpums, kāds šampūns ir Tev?
lapsa555 @ 14.03.2022 19:19Īstenībā putām nav nekāda sakara ar mazgāšanu. Sulfātus sāka pievienot mazgājošajiem līdzekļiem, jo tas radīja iespaidu, ka āda tiek attīrīta, ja puto- tātad mazgā.. psiholoģiskajā līmenī.
Šampūnu ielej plaukstās, kārtīgi saberz, un mazgā tikai galvas ādu, 2x. Mati nav jāmazgā, tikai galvas āda. Pēc laika pierādīsi, jo pagaidām ir tā psiholoģiskā atkarība no putām?
Motherofdragons @ 14.03.2022 15:38Ja kas, Olaplex ir bez sulfātiem un puto nevis izcili, bet vienkārši kā traks, jo ir ļoti koncentrēts.
Tas, ka labi šampūni neputo, man šķiet pilnīgs BS, jo tieši putas mehāniski attīra. Un tīra āda=vesela āda.
Es to šampūnu lidinātu miskastē.
minniethemouse @ 14.03.2022 21:36
Man ir Alama krāsotiem matiem (Alama Colour).
Un kāpēc man īpaši nepatīk tāds klīsteris - jo man jau tā sanāk mazgāt matus 2x (sākumā ar parasto, tad ar zilo šampūnu, kas noņem dzeltenīgo pigmentu). 3x to darīt izklausās too much ?
Un, kas ir strange - zilais šampūns arī ir tā pati Alama, bet puto lieliski (Alama anti yellow)
minniethemouse @ 14.03.2022 21:38
Tā ?. Es tagad esmu no mēness nokritusi, bet kāpēc jāmazgā tikai galvas āda un ne mati? Kā? Why?
Mana friziere saka ko citu.
Alishaaa @ 14.03.2022 22:29
Tāpēc, ka anti-yellow šampūni ir ar citu pH līmeni, dziļi attīrošie. Viņiem vajag “attaisīt” matu kutikulu, lai “iesistu” zilo vai violeto pigmentu. Pēc idejas šos šampūnus nevar lietot biežāk par 1x nedēļā, jo ar laiku mati var palikt sausi. Vēl pēc šī šampūna vajag lietot masku, lai “pabarotu”, “mitrinātu” matus, pēc maskas kondicionieri, lai aizvērtu mata kutikulu. Iesaku labāk izmantot anti-yellow maskas, nevis šampūnus - gan tonēšana, gan kopšana vienlaikus.
Jo uz matiem mums nesakrājas tauki, sviedri, ko izdala galvas āda, līdz ar to matiem pietiek tas šampūna daudzums, kas notek pāri, kad skalojam galvu. Nav vajadzības mazgāt un papildus berzēt matus, ja netiek izmantas lakas, putas utt.