Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

darbs+ studijas

 
Reitings 113
Reģ: 24.08.2021
Sveikas ! Tuvojas laiks, kad būs jāstudē augstskolā un arī paralēli jāstrādā. Tāpēc gribētos uzklausīt Jūsu pieredzi - kādā darbā strādājat un cik viegli ir visu apvienot. Paldies 😊
14.02.2022 13:33 |
 
Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Tas ļoti, ļoti atkarīgs no tā, kādā augstskolā un programmā studē :)
14.02.2022 13:43 |
 
Reitings 19
Reģ: 29.01.2022
Būtu jauki, ja nedaudz sīkāk aprakstītu situāciju.
Vai dzīvosi pie vecākiem, vai arī pati īrēsi dzīvokli. Vai ir kāda darba pieredze, kāds studiju virziens, jo varbūt ir iespējas atrast darbu, kurš +/- atbilst izvēlētajam studiju virzienam, kas, manuprāt, ir super, jo tu gūsti gan teorētiskās, gan arī praktiskās zināšanas, plud strādājot izvēlētajā studiju nozarē, tu saproti, kas tevi varētu sagaidīt pēc studijām, vai tev tas patīk.
Bet ja ir diezgan neiespējami atrast darbu, kurš atbilst izvēlētajam studijām, tad varu ieteikt par administratores darbu kādā uzņēmumā (autoskolas, fitnesa klubi, skaistumkopšanas saloni).
Vēl ir klasika - klientu apkalpošana, bet šis darbs ne visiem patīk (darbs apģērbu, elektronikas, aksesuāru veikalos).
Personīgi es studiju sākumā pa dienu biju augstskolā, vakaros un brīvdienās gāju uz darbu (elektronikas veikals). Sanāca diezgan labi apvienot, bet bija laika momenti, kad ilgāku laiku nesatiku ģimenes locekļus (dzīvojam dažādas pilsētās).
Tagad strādāju valsts uzņēmumā un paralēli studēju, darba un studiju grafikus varu apvienot, bet kā jau iepriekš minēju, ir ļoti daudz sīkas nianses.
14.02.2022 13:56 |
 
Reitings 113
Reģ: 24.08.2021
īrēšu dzīvokli ar vēl vienu cilvēku kopā. mācīšos kultūras vai mūzikas jomā. Ja iet mūzikas ceļu, tad jau viegli- skolotājus meklē pa pilnam😁 esmu strādājusi apkalpošanas jomā( apģērbu veikali, viesmīlība) , bet nu tas baigi izsūc gan fiziski, gan morāli.ja nestrādāt pilnu slodzi, tad varbūt ir ok 😅 es vairāk esmu apjukusi par to, kā lai savieno jebkuru darbu ar studijām.
14.02.2022 14:16 |
 
Reitings 169
Reģ: 20.06.2015
pēc manas pieredzes studijas un darbu var viegli apvienot, ja negribi sev dzīvi ārpus studijām un darba.
Tiklīdz atlaidīsi un tiksies ar draugiem/ģimeni, tad pasliktināsies darbs vai studijas. Jābūt milzu apņēmībai nepamest vienu no abiem.
Veiksmi!
14.02.2022 14:30 |
 
Reitings 19
Reģ: 29.01.2022
miumiu @ 14.02.2022 14:16
īrēšu dzīvokli ar vēl vienu cilvēku kopā. mācīšos kultūras vai mūzikas jomā. Ja iet mūzikas ceļu, tad jau viegli- skolotājus meklē pa pilnam? esmu strādājusi apkalpošanas jomā( apģērbu veikali, viesmīlība) , bet nu tas baigi izsūc gan fiziski, gan morāli.ja nestrādāt pilnu slodzi, tad varbūt ir ok ? es vairāk esmu apjukusi par to, kā lai savieno jebkuru darbu ar studijām.

Es, protams, ka neesmu sieviete un nevaru spriest par to kā darbs ietekmē sievietes fiziski un morāli, bet ja kā piemēru ņemu savu māsu, kura studē un strādā, tad atkal ir jāņem vērā vairākas nianses. Darbu ar studijām var apvienot, bet nu ļoti daudz kas ir atkarīgs no studijām (cik stundas dienā būs jāstudē) un tā līdz cikiem ir darba laiks.
Par Tavu apjuku - principā jebkuru darbu varētu mēģināt apvienot ar studijām. Ja Tu tikai uzsāksi studijas, tad neieteiktu darba dēļ viņas kavēt, jo pirmie 2 studiju gadi ir ārkārtīgi svarīgi.
Vari mēģināt pa dienu būt augstskolā un pēc lekcijām iet uz darbu. Protams, ka miega daudzums samazināsies, bet ar to sadzīvo ļoti, ļoti daudz studentu.
Ja mācību diena būt attālinātā formātā kā tas ir tagad, tad vari mēģināt būt darbā un paralēli klausīties lekcijas.
Studentiem parasti tā ir - ja vēlies studēt un strādāt (būt neatkarīgai no vecākiem), tad būs jāsamierinās ar to, ka sākumā būs grūtības. Iespējams, ka nebūs brīvā laika, bet kā jau minēju, tad ļoti daudzi studenti tā dzīvo.
14.02.2022 14:33 |
 
Reitings 66
Reģ: 30.09.2021
Studēju pa dienu, pēc lekcijām gāju uz darbu, strādāju gan pusslodzi, bet vismaz nozarē, kuru studēju.
Māksliniekiem, varbūt, savādāk, bet nevarētu teikt, ka studēju uz pilnu slodzi. Parasti lekcijās paklausies mācību vielu, maksimums, mājasdarbus vakarā kojās izpildi un tā kārtīgāk iespringsti tikai sesijas laikā, tāpēc savienot bija diezgan viegli.
14.02.2022 14:34 |
 
Reitings 81
Reģ: 09.04.2021
Viss ir vienkārši. Varu savu darbu sakārtot tā,lai nepalaistu garām studijas. Vienā augstskolā šitā “plosos “ jau 4 gadi (no 5) otrā tikai 2.gads. Tagad ar covid 19 viss notiek attālināti un savienot ir elementari .
15.02.2022 08:39 |
 
Reitings 1231
Reģ: 14.01.2022
Man klātienes lekcijas bija 2-4dienas nedēļā, bet pilnas gan tās dienas bija. Pārējās veltīju darbam. Strādāju Stenderā tajā laikā. Ar maiņu 6-12h slodzi var sakasīt viegli.
15.02.2022 08:54 |
 
10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Es studiju laikā gandrīz visu laiku strādāju. Pārsvarā tie, protams, bija maiņu darbi kafejnīcas, bāri, kur vieglāk savienot grafiku ar studijām. Bija dažas lekcijas vai kursi, kas bija vieglāki vai man, piemēram, nebija svarīgi es tur dabūšu 4 vai 10 , to laikā citreiz arī gāju uz darbu. Vēl vieglāk bija, kad vienu brīdi man bija haltūru darbs, pati plānoju savu laiku, strādāju, kad bija laiks un mācījos, kad bija jāmācās. Nekas grūts jau tas nav. Ja gribi pelnīt riktīgo piķi un mācīties klātienē, nez vai sanāks. Bet, ja vēlies vienkārši kādu naudu saviem izdevumiem, tad nekādu problēmu :)
15.02.2022 10:53 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Nu vispirms es ieteiktu Tev izsvērt visus apstākļus- vai Tev vecāki var finansiāli nodrošināt pamatvajadzības? Ja jā, neieteiktu strādāt pirmos studiju gadus. Mums kursā "atsijājās" aptuveni 20 cilvēki, kuri pirmajos 2 studiju gados izlēma par labu darbam nevis studijām, jo savienot bija ļoti grūti. Es gan piekrītu, ka tas atkarīgs no grafika. Mums pirmos gadus nodarbības bija 4 dienas un līdz pēcpusdienai. Dažiem tie bija finansiāli apsvērumi, daži emocionāli netika galā ar milzīgo slodzi. Piemēram... manā acu priekšā salūza meitenes sapņi. Viņa nevarēja finansiāli atļauties strādāt mazāk vai nestrādāt, bet ar to bija iekavējusi jau tik daudz studiju darbus, ka nokārtot to paralēli strādājot bija neiespējami. Viņa emocionāli vienkārši sabruka. Daži vienkārši tik ļoti labi jutās strādājot vienkāršu darbu, ka ne visai sajūsmināti studēja mūsu nozarē un beigās izņēma dokumentus. Man ir diezgan jauka personīgā pieredze. Esmu nenormāli pateicīga, ka man ir vecāki un draugs, kuri palīdzēja kā vien varēja. Jā, man sākotnēji dažkārt bija tikai 10-15 eiro nedēļā ēdienam, jo vecāki vienkārši vairāk iedot nevarēja. Bet par to bija mana studiju dzīve- ar draudzenēm kopā mēs ko tikai neizdomājām. Viena otrai palīdzējām kā vien spējām, dalījāmies. Man bija laiks mācīties un iegūt neatsveramu pieredzi. Sāku strādāt 3.kursa sākumā, kad man piedāvāja darbu manā nozarē. Tad jau apvienot darbu ar mācībām kļuva viegli, jo uz darbu eju ar vislielāko prieku un man nav jādomā kā savienot skolu ar darbu, jo galvenais ir nenokavēt neko skolā.
15.02.2022 11:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits