Fitlifeforlife @ 13.02.2022 14:44
kurā vietā Zviedrijā tad tu biji, ka tev liekas lētas humpalas? Es studēju pirms 8 gadiem Uppsalā un vai zini, man lēti nemaz nelikās. Tur zemākas cenas par 5-6 eur svārkiem, blūzēm nav. Standartā iet viss par 6-12 eur. Pat bērnu drēbes nenormāli dārgas, kaut kāds štrunta bodijs ap 5 eur, kamēr pie mums var pa 1 eur sagrabināt tik daudz drēbju.
Andele ir cits stāsts, tās nav tādas humpalas. Andelē katra privātpersona liek tādu cenu kādu grib, lai uzvārītos. Pārvērtējot savas preces vērtību, lai nopelnītu.
Ieej humana, kilomax, pilna Brīvības iela mazu second hand bodīšu, tur tak pa kapeikām var apģērbties no galvas līdz kājām, ja uztrāpa atlaižu dienās :D
Kurā vietā par 1 eur?
Biju Skone loan ... tur bija slimas šopoholiķes taizemietes, kam katru piekdienu bija jāiet šmotkas pirkt un kalniem. Viena bija nopirkusi īso ūdeles kažoku, šūtu no ūdeles gabalie teica ka par kādām 500 kronām 55 eur tad. Nu un tad vienreiz aizvilkos līdzi. Pilsētā bija kādi 2-3 veikali. Labdarības, nopelnīto sūtīja uz āfriku, lai gan pašā Zviedrijā pilsn ar nabadzīgiem cilvēkiem, imigrantiem kam vajag gan drēbes gan palīdzību.
Man likās lēti. Uz lupatām īsti neskatījos. Neko nenopirku. Likās nolietots. Sev ūdeles kažoku neatradu. bet nopirku kažokādas cepuri par kādām 50, ko nekad neuzvilku, tad taisījos pāršūt par mazu spilventiņu utt. Beit, ja tā padomā, tad laikam citas cepures bija tādā pašā cenā. Bet man vnk tas nebija aktuāli. Un jā humpalās laikam bija 10% atlaide studentiem. Un vēl vecu PINK CD un Zviedru grāmatu par kādām 20 Kronām - 2 eiro. Un zinot cik gŗamatas zviedru val. zviedrijā maksā, nu tas gan bija dafiga lēti. CD klausījos, jo reāli pink patīk utt. Pārejais kaut kur mētājas. Man vnk tās mantas novalkātas likās un 100 gadus nevajadzīgas. Bet likās lēti, tikasi tas ka arī švaki :D
Vienreiz biju LV mazpilsētā. Un biju nepiemēroti saģērbusies- bija aukstāks nekā pilsetā, no kuras braucu. Nomēmām ieiet second hand, nopirkt uz dienu džemperi un tad izmest misenē. Bju šokā- totālākajā. Pirkmārt, mantas, nu vispār tāds sūds, bezjēdzīgas un tik tālu nolietotas. Un tie paši lētie brendi. Bet auksti, ko nu. Bijām laikam ādos 2 iegājuši. Neko atrast nevarēja. Un tad tās cenas. reāli 8-10 eiro. Es par tādu cenu ataližu laikā priekš mājām nēsāžanas nopērku jaunu New Yorker džemperi. Ar mokām atradu uz ko paskatīties. Tas bija united colors of benetton nonēsāts smirdīgs rozā džemperis par 8 eiro. Tāda pilnā cena varbūt 50 veikalā. Un Cik biju uz tērbatas ielas- atlaides un izpārdošanas regulāri viņiem. Reāls šoks.