Divina di vino @ 17.03.2022 23:02
Man zel ir absoluti visus,bet vairak sap sirds par veciem cilvekiem. Jaunas sievietes ar vai bez berniem atradis iespeju iekartoties cita valsti un uzsakt jaunu dzivi. Bet veci cilveki? Kam vinji ir vajadzigi? Vinjiem ir lielaks izmisums un to var redzet vinju sejas.
Jā, es redzēju vecu kundzi. Ja godīgi, viņa nebija kā kundze, bet gan kā mana Vacīte, tā saucu savu vecmammu, kura dēļ smagā darba jau no 60 gadiem izskatās kā babiņas (vismaz no mazotnes atceros, ka viņas bija večiņas), ne tuvu tik staltas un elegantas kā Vecās Eiropas kundzes 70 un pat 85 gados, kas var nūjot, ričuku braukt un pat kādu salsu nodejot. Bet tur bija stāsts par ukraiņu kundzi, pret kuru jutu pietāti, žēlumu un cieņu. Viņas māja tika nobombordēta otro reizi viņas mūžā. Pirmo reizi viņas bērnībā, kad gāja bojā arī viņas māte un māsa, bet viņa zaudēja divus rokas pirkstus. Tagad cilvēkam atkal jāpamet mājas, kuras nolīdzinātas līdz ar zemi.
Un man liekas, ka viņi tā nepārdzīvo par sevi, kā baidās par bērniem un mazbērniem. Gatavi upurēt sevi, paliekot uz gultām, tikai lūdzot, lai bērni bēg un glābj sevi. Cik daudzi mirst bezpalīdzībā, vieniem esot- tumsā, aukstumā, bez ēdiena un bez spējas sevi glābt. Un noteikti domā, vai tiešām viņu paaudze visu mūžu cīnījās un tauta izbaudīs 30 gadus brīvības? Esot gruvešos tu nezini, kad karš beigsies, to nezin neviens. To nezināja ne Pirmajā Pasaules karā, ne nākamajā, ne arī šajā. Es ticu uz Dievu, es ticu uz ukraiņu spēku, saliedētību un viņu uzvaru. Es ticu, bet cik gadu desmiti būs jāpaiet, lai atjaunotu to, kas zudis un ko var atjaunot, jo tik daudz dzīvību gājušas bojā, salauztu likteņu, sabradātu dvēseļu, cik daudz traumētu cilvēku uz mūžu- veselas trīs paaudzes, kas turpmāko dzīvi nesīs šo neźēlību un netaisnību.
Draudzene palīdz vienai ģimenei un viņiem kauns lūgt palīdzību, pateicīgi par visu. Draudzenes meita netīšām nometa ūdens pudeli un viņa teica, ja tu zinātu kā mamma un vecmamma satrūkās, kā izbiedēti. Viņa bija ļoti, nezinu kā pateikt, ļoti pārsteigta, cik jūtīga un traumēta ir viņu psiholoģiskā stabilitāte.
Protams, debilā vate to nesaprot, viņi ne tikai iznīcina viņu mājas, bet turpina sist propagandā, komentāros, attieksmē.