Is Chernobyl about to leak radiation?
An expert familiar with the Chernobyl nuclear power plant says there is little danger of radioactive material being blown to other parts of the Ukraine or Belarus.
While it would be hazardous for people to enter the facility, very little - if any - radiation, is likely to leak outside, Prof Claire Corkhill of Sheffield University, says.
"I don’t think this would lead to a release of radioactivity because it would take a very long time for the water to eventually evaporate. The spent fuel is kept in a modern building which should be sealed and have structural integrity."
Germany won't send warplanes to Ukraine
Germany says it won't be sending warplanes to Ukraine, after the US rejected an offer by Poland to transfer its Russian-made MiG-29 jets to Ukraine via a US base in Germany.
Chancellor Olaf Scholz says Germany has "provided all kinds of defence materials" including weapons, but he says "definitely warplanes are not part of that".
Meanwhile in the UK, No 10 Downing Street says it is "not tenable" for Nato pilots and jets to be shooting down Russian planes.
Earlier, the UK said it was increasing its supply of weapons to Ukraine, sending 1,615 more light anti-tank missiles, as well as longer range Javelin missiles – and looking at sending surface-to-air missiles.
vai ne 😢ShortCut @ 09.03.2022 20:57Emocijas visā šī sakarā lēkā no “jādzīvo tālāk” līdz “pilnīgs psc”. Vot pasakiet man, stulbai vistai, vai tiešām visā šajā pasaulē Putins ir neatrodams, neapmānāms, nemirstīgs? Vai tiešām pasaulē nav neviena cilvēka vai grupas, kuri var šo marazmātiķi (kurš indē un atklāti nogalina) novākt šīs pasaules? ?? Sanāk, ka kādam šis karš ir izdevīgs? Pasaulē taču ir profesijas kā profesionāls slepkava, kurš strādā uz pasūtījumu… wtf vnk…
ShortCut @ 09.03.2022 20:57Emocijas visā šī sakarā lēkā no “jādzīvo tālāk” līdz “pilnīgs psc”. Vot pasakiet man, stulbai vistai, vai tiešām visā šajā pasaulē Putins ir neatrodams, neapmānāms, nemirstīgs? Vai tiešām pasaulē nav neviena cilvēka vai grupas, kuri var šo marazmātiķi (kurš indē un atklāti nogalina) novākt šīs pasaules? ?? Sanāk, ka kādam šis karš ir izdevīgs? Pasaulē taču ir profesijas kā profesionāls slepkava, kurš strādā uz pasūtījumu… wtf vnk…
tas nestrādā. Es jau palasīju, ko telegram tie krievi komentē - putinam esot iemesls bombardēt slimnīcas…. Prieks, ka citi tam trollim pamatīgi uzkrita virsū.LoveLife00 @ 09.03.2022 21:25Vajadzētu šo visu Krievijā uz riņķi rādīt ,pa TV un internetu ,lai redz ,ko "varonis " sastradājis. Lai cilvēki redz..
man arīBjork @ 09.03.2022 21:31Visa tauta (krievi) "nevainīga", jo tika nežēlīgi mānīti, tāpēc jāžēlo. Domājat, ka tauta nenojauta jau kādu laiku iepriekš, nenojauš tagad, jutīs vēlāk.
Tauta no atbildības atkratīsies uzveļot visu uz putinu, kamēr vācieši katrs pēc 2PK nesa šo kaunu.
* man tagad dusmu vilnis
tur cilvēkam kā panesās pļūtāmais, tā nezināja kā apstāties. Un ir taču kas tam visam tic, ne?Alyson @ 09.03.2022 21:31Tikmēr Krievu grupā "telegram" stāsta par Černobiļu.
https://failiem.lv/u/3nbv5cw8d