bumbu @ 18.01.2022 14:00Man ir meitiņa. Burvīgs cilvēks.
Bet pastāstīšu par savām sajūtām pirms un pēc.
Tātad. Es negribēju bērnus. Es biju tā meitene, kas teica - nope, man nebūs. Es ceļošu, paņemšu suni no patversmes un viss. Man nepatika sveši bērni arī. Tad es satiku sava bērna tēti. Pirms tam man arī ir bijušas attiecības. Bet ar viņu es sajutu to, ka es gribu mazu cilvēku mums kopā. Tādu, kas izskatās pēc mums. Mēs daudz par to runājām. Bijām kopā divus gadus, kad paliku stāvoklī. Sākumā biju laimīga. Pēc tam sākas visas tās vecās domas.. es atceros, ka esot stāvoklī bija liels spiediens no citiem. Bijam ciemos , kur arī bija bērni, man teica, oo tev drīz būs savs, paturi, tev jau jāmāk utt. Un es atceros, ka man bija izteikta nepatika. Es vēl mammai teicu, a ja nu man nepatiks savs bērns. Viņa pasmējās un teica, ka viņai ar sveši nepatīk, bet savējie ir vislabākie un noteikti man patiks. Bet es tiešām nebiju baigi happy. Un tad dzemdību dienā. Man kaut kas saslēdzās. Es sajutu tādu mieru. Tādu laimi. Ka tūlīt satikšu SAVU meitiņu. Un tā bija. Neteikšu, ka uzreiz kā piedzima sajutu to saikni, jo dzemdības nav vieglas. Vairāk tā laime ir, kad tas beidzās un vairs nesāp. Bet kad bijām visi kopā palātā un ar draugu skatījāmies kā MŪSU meitiņa guļ. Ak. Nu to nevar izstāstīt un aprakstīt. ?
Protams, tas nav viegli. Būt par mammu. Ir daudz sava ego salaušana. Kas vispār nav slikti. Zinu, ka agrāk daudz par daudz domāju tikai par sevi. Tagad. Tā nevar. Un nemaz negribas. Jo paskatoties savai meitai acīs. Nu tur nav divu domu. Viņa ir pats labākais kas ar mani ir noticis.
Un ja kas, man vēljoprojām nepatīk īsti citi bērni. Un es apšaubu vai mums bus vēl bērni. Bet savu meitu es mīlu un mīlēšu.
dzosefine @ 18.01.2022 14:57Es vienmēr zināju, ka man būs bērni un biju domājusi, ka man jau tāds būs, kad sasniegšu 30 gadu slieksni. Bet, kad pienāca arī tie 30 un tuvinieki jau sāka interesēties, kad tad būs, es sapratu, ka negribu vēl un tā vēl dažus gadus. Drīzāk, nevis negribēju bērnu, bet nebiju gatava mainīt savu ikdienu - patika iet uz darbu, patika, ka varu ilgāk pagulēt, patika, ka varu vnk sev veltīt laiku kad un kā gribu. Tagad, kad man ir mazais, es esmu sapratusi, ka visgrūtākais vecāku lomā ir pats process, kad tu kļūti par vecāku (runa ir tieši par mirkli, kad mazais jau ir piedzimis). Ir jāmaina ne tikai ieradumi, bet arī domāšana. Un nav tā, kas tas notiek dabiski - tā ir cīņa ar sevi un saviem hormoniem. Jo gribi vai nē, bet ja neesi paēdis, izgulējies vai ticis līdz wc, ir grūti nolikt malā savas pamatvajadzības. Jo zīdainis ir mazs egoists, kuram neinteresē, ka tu neesi izgulējies, vai paēdis. Un ne jau visi vīri strādā no mājām, kas tev var palīdzēt arī dienā, ne tikai vakaros. Jā, var atrast laiku paēst, jā var atrast laiku visam, bet tas vairs nav tā kā bija pirms tam. Man bija ļoti raudulīgs un nemierīgs zīdainis, tik pa rokām, man tas bija lielākais izaicinājums dzīvē. Ar laiku jau vnk pierod un paliek vieglāk. ? Bet pāri visam, bērns ir neizsakāma laime un dod uz dzīvi citu skatījumu. ❤️ Ne par ko negribētu mainīt tagadējo dzīvi, kurā ir bērns. Tik vai gribētu vēl vienu? Nezinu, varbūt ar laiku....