Dzīvoju Vācijā daudzus gadus, pēdējo piecu gadu laikā ir ļoooti pieaudzis bēgļu skaits, lai gan es dzīvoju vidēji lielā pilsētā (bet ne pašā centrā, piepilsētā), arī pie mums ir bēgļu nometne pilsētas centrā, apsargāta teritorija, kur viņi iet iekšā un ārā caur kontrolpunktu.
Man nav nekas pret bēgļiem, bet nepatīk tas, ka tie cilvēki ir ļoti nevīžīgi un netīrīgi, lai gan viņiem tiek nodrošinātas viss nepieciešamais un pat vairāk, viņiem tiek doti ne tikai pabalsti, bet arī taloni tehnikas iegādei, bet viņi tāpat zog elektropreču veikalos!
Par bērnu dārzu, zinu, ka citos bērnu dārzos ir ievazātas utis, protams, ka nevar 100% apgalvot, ka tas ir bēgļu bērnu dēļ, bet nu iespējams!
Arī mans dēls iet bērnu dārzā un viņa grupiņā nav bēgļu bērnu, bet ir vairāki cittautieši, neko sliktu nevaru teikt. Bet atkal jau jāsaka, ka citos bērnu dārzos ir citi stāsti.
Pēdējos gados, Vācija ir bijusi pārāk pretīmnākoša un pārāk daudz piekāpjas bēgļiem, gan izglītības sistēmā, gan sadzīves, to gan nevar noliegt, bet atkal viss ir atkarīgs no reģiona! Ir reģioni, pilsētas, kur bēgļi nekad nav bijuši, tur ir pilnīgi citādāka dzīve! Kaut vai no tāda aspekta, ka veicot dzīvesvietas pierakstu nav jāiziet migrācijas pārbaude, pilsētā, kur dzīvoju, pat eiropiešiem ir jāiziet migrācijas pārbaude un pases datu salīdzināšana utt.