Atteikt

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Hey!
Gribēju vaicāt vai jūs protat atteikt, ja kaut ko mevēlaties un vai ,jūsuprāt, ir normāli vairākas reizes atteikt, piemērsm, draugiem, kas aicina patusēt vai nezinu atteikties no papildus pienākumiem? Vai juns nav nezinu vainas sajūta, vai neerti atteikt?..
Es šodiien sapratu, ka neprotu pateikt nē. Gribēju rītdien vienkārši pačilot mājās, bet kādreizējā draudznee piedāvāja satikties... pirms mēneša jau piedāvāja, teicu, ka nevaru, laika nav... tagas atkal piedāvāja un es piekritu, jo jūtos neerti atteikt..... nu un visi mani plāni vējā... tāpat es esmu piekritusi aizbraukt savā brivaja laikā pakaļ davanai kolegei, kurai visi sametās naudas ziņā... bakalaura studiju laikā darbijos pašpārvalde un piekritu, ja nebija kas vada pasākumu, kaut kas bija neizdarīts, ta teikr ručīju vienmēr ... kad lūd kads palidzet, piemeram, nesen bijušos klasesbiedrs lūdza pakonsultēt manā profesionālajā lauciņā ub es piekritu, lai gan bija savu darbu daudz un negribējās...
Nu tas tā ikustratīvi... bet ja man cilvēks uzraksta privāti, es jūtu tādu kā pienskumu palīdēt, neatteikt... to, kas tiek pateikts darba sapulces visiem vai ierakstīts kursa cata neņemu vēra, bet ja kāds topat uzraksta individuāli, tad nezinu, nevaru patiekt nē un viss. Liekas nezolīdi un ja atsaku jūtos baigā uzmetēja...
08.01.2022 00:34 |

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
kristiana_i @ 08.01.2022 11:01
Sveika!
Būtu jāsaprot par draugiem – cik tuvi tie tev ir un cik saprotoši, ja reiz visu laiku atteiksi, tad atceries, ka trešo reizi tev visticamāk vairs nepiedāvās. Lai pēc tam nav jāraud, ka nav draugu, jūties vientuļi utt.
Par draudzeni – ieplāno satikšanos darba dienas vakarā, tad nebūs visu dienu jāpakārto šai tikšanās reizei. Stulbāk būtu tagad atteikt, ja reiz piekriti tikties, jo man besī, ka tā dara. Esmu no tādiem “draugiem” atteikusies, kas piekrīt un tad atsaka.
Dāvana kolēģei – kāpēc tu piekriti, vai šis pienākums bija specifisks, ka to varēji veikt tikai Tu? Vai nevari aizbraukt pakaļ darba laikā vai piezvanīt un palūgt, lai atsūta ar kurjeru vai Omnivu?
Vai jums darbā ir sekretāre/administratore, kam šādu dāvanu izņemšana faktiski atbilstu amata pienākumam (organizēt darba ikdienu utt.)?
Vai Tev kāds ir kādreiz atteicis, kad privāti esi lūgusi kaut ko? Ka jūti tādu pienākumu vinmēr palīdzēt?
Esmu ar gadiem iemācījusies atteikt, jo vienā brīdī tu attopies, ka visi citi neko nevar, nav laika, bet tad it kā esi tikai Tu, kas redz var visu paspēt un samenedžēt laiku. TĀ NAV!
Jā, protams, šad un tad ir situācijas, notikumi par kuriem es vēl tagad pārdzīvoju, ka esmu centusies ar visus sirdi un dvēseli, bet to beigās neviens nemaz nenovērtē un pataisa tevi par to vainīgo. Pēc šādām reizēm gribot negribot nākas pārdomāt savus soļus nākotnei. Un tad ir grūti atrast to trauslo robežu, bet te vairāk ar ģimeni saistīts un veciem cilvēkiem…mazliet sarežģītāka tēma nekā darbs un draugi.
‘’Es saprotu, ka prioritāte vajadzetu būt sev, bet tad es aizdomājos, ka man ir tikai studijas un darbs, citiem ģimenes un mazāk laika...un jūtu pienākumu...”” pēc šīs frāzes izskatās, ka tev SEVI ir jānovērtē un savs laiks!!! Vai tad tev nav ģimene-vecāki, omes, opji utt.? Tas, ka citiem ir bērni, ir tikai viņu atbildība! Un ja var pateikt tikai studijas un darbs – vai tev liekas, ka tas ir maz?
Laiks ir dārgs!
Un nevajag censties attaisnoties ar tizliem teikstiem! :D
Sāc vienkārši mācīties no katras reizes, izanalizē un dzīvo tālāk!

Paldies! Vērtīgas domas. :)
Es vienkārši sevi neuzskaru par aktīvu cilvēku kā citi, tāpēc bieži vien domāju, ka es varētu piekrist un izdarīt... man nav ne dizi hobiji, ne kaut kādas citas ativitastes un liekas labi - tapat, neko citu neplānoju, tikai darbus pa mājām, varu izdarīt... un tad cilvēki sagaida, ka vienmer palidzesi
Bet ja. Paldies!
08.01.2022 14:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)