Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vegāni

 
Reitings 161
Reģ: 23.09.2021
Heyoo!
Varbūt kāds šeit vēl piedalās neapēd zemeslodi?
Es jau otro gadu gribu mēģināt ēst vegāniski. Pagāšogad sanāca nevisai. Esmu veģetāriete jau 6 gadus. Lielākā problēma man laikam ir tieši ar to ēst gatavošanu. Man patīk. Bet ir slinkums. 😅 Liekas ai uztaisīšu spagetī ar sieru un salātiem un būs ok.
Varbūt vēl kādai tā ir? Vai varbūt esi atradusi kādu maģisko veidu kā saņemties un uztaisīt (un galvenais noturēties to darīt vēl un vēl) kaut ko vairāk par makaroniem?
Un vēl interesē, cik ilgi jau neēd gaļu, kā pie tā nonāci? Jo īpaši - kā kļūt par veselīgu vegānu?
03.01.2022 00:25 |
 
Reitings 2372
Reģ: 06.11.2021
Es piedalos🖐 vasarā būs 5 gadi, kad esmu vegāne, veģetāriete jau biju kādus 10-12 gadus.
Nuuu vispār, es neesmu baigais virtuves entuazists, bet patīk krāt receptes :D Es varu tieši tāpat, kā teici uztaisīt vienkārši makaronus ar vegānisku sieru un miers. Ja taisu kaut ko, tad ,lai tas aizņem maximum 30min. Visvienkāršāk kādas dārzeņu zupas man padodas. Ja gribas ko fancy, varu pasūtīt no wolt,jo ir liela izvēle.
Vegāne esmu dzīvnieku dēļ un gaļa nekad nav īsti garšojusi, tāpēc viegli ir noturēties.
Ja gribas ēst veselīgi, tad vairāk vajag lietot svaigāku pārtiku- augļus,dārzeņus,svaigas sulas utt.. Pati tagad cenšos atkal atmest junk foodu.
Lai Tev izdodas turpināt savu ceļojumu vegan pasaulē, nekas, ka paslīd dažreiz kāja, galvenais, ka tu mēģini. :)
03.01.2022 04:56 |
 
Reitings 395
Reģ: 04.06.2021
Es piedalos izaicinājumā, jau otro gadu. Viens no iemesliem ir visādas foršās receptes, jo informāciju, ko viņi sniedz par pārējām lietām es pamatā pārzinu. Vegāne neesmu un šaubos vai tuvāko gadu laikā būšu, tāpat arī šad un tad iekļauju ēdienkartē olas, zivis,piena produktus(vietējas izcelsmes), jo vieglāka alternatīva OB uzņemšanai + garšo, taču no pārējās gaļas esmu atteikusies. Agrāk garšoja ļoti, nespēju iedomāties ikdienu bez tās, bet vienā momentā bija "klikšķis" un vienkārši vairāk negribējās + motivēja arī pozitīvās izmaiņas organismā- daudz vieglāka, patīkamāka sajūta, vairāk enerģijas, tāpat arī par šādu uztura saglabāšanu,būtisku lomu spēlēja tīri ētiskas aspekts.
Ikdienā cenšos visu gatavot ļoti sabalansēti, lai varētu uzņemt visas nepieciešamās uzturvielas, kādreiz jau,protams, kāja paslīd un sanāk uztaisīt tos pašus, vienkārši makaronus ar sieru, bet tā, kā paralēli trenējos izturības sportā, tad saprotu, ka šāds uzturs ilgtermiņā nenodrošinās mani ar pietiekamu enerģiju, attiecīgi,tā arī ir lielākā motivācija gatavot kārtīgi un veselīgi.😄
03.01.2022 07:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits