Domstarpibas

Reitings 83
Reģ: 05.05.2018
Cik biezi jus ar savu miloto cilveku stridaties naudas del?
Esam kopa 4gadus , ir mums 2 kopigi berni un vel joprojam mums ir stridi par naudu.
Abi stradajam bet katram ir savs vankas konts.
Par dzivesvietu maksajam uz pusem.
Vins apmaksa berniem bernudarzus.
Es maksaju partiku, berniem apgerbu, mazgasanas lidzeklus utt.
Reizi pa paris menesiem prasu lai vins pasuta pamperus berniem un pec tam kleidz uz mani varbut tu ari gribi lai es visu iri apmaksaju tava vieta.
Man liekas ka es maksaju vairak par partiku utt man aiziet menesi 800 euro min. Vinam par bernudarzu jamaksa 400euro
Vins vienmer uzsver ka vins maksa par visu vairak..
Nedzivoju Latvija tadel ta summa varetu likties dikti liela par bernudarzu.
Man ka Latvietei ir normali ja viriesi maksa vismaz 60-70%no izdevumiem. Bet man sanak otradak.
Kad mes meginam runat par naudas lietam , nekad labs no ta neiznal vienmer stridi un viss paliek taja pasa vieta.
Vins var iekrat menesi 400euro , man katru menesi aiziet minuss 100 euro bankas konta...
Ka jums ir gimene,? Ko jus man ieteiktu... es jau esu domajusi par paru psihologu vai kaut ko tadu...varbut tas mums varetu palidzet
27.12.2021 14:53 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
Nu jebkurš Eiropietis, ja draudzējas ar galvu, bet ir uz pusēm dalītājs, būtu normāli pierunājams saskaņot tēriņus bez skandāliem. Tas vīrietis nav ar arābu vai āfrikāņu saknēm? Tur tu neizdarīsi neko, vari tikai šķirties vai pieciest tādu murgu, pabalstos un alimentos gadījumā nesanāktu vairāk?
P.S. Mums nav bērnu, dzīvokli, pārtiku, kopīgas izklaides apmaksā vīrietis. Mana nauda ir vairāk man savam priekam, saviem gadžetiem, kaut kam mājai pēc iedvesmas, saviem pirkumiem sev, kad esmu komandējumos utt. Es uz savādāku attiecību modeli nemaz neparakstītos. Bet Tev jau attiecību sākuma bija sarkanie karogi, kad rozā briļļu periodā, kad parasti vīrieši maksā un izmaksā, jūs sākāt dalīt pārtikas maksājumus uz pusēm.
27.12.2021 21:16 |

Reitings 83
Reģ: 05.05.2018
LaLo teksts @ 27.12.2021
Ne vins ir baltadainais.
Nav melnais vai turks utt.
27.12.2021 22:25 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Ja atklāta runāšana vienmēr beidzas bez panākumiem (kaut gan tas būtu labākais risinājums), Tavā vietā netīšām sāktu mētāt apkārt čekus, uz lapiņas uzrakstītu izdevumu sarakstu, pretī summas, svītrotu ārā samaksātos, ar tādu domu, ja nu ierauga un aizdomājas, taču šajā gadījumā maz ticams. Var arī netīšām pie lielākiem pārtikas pirkumiem aizmirst mājās maku - tad taču gan vīram vajadzētu samaksāt un mazdrusciņ aizdomāties.
Ja ir izveidojušās stabilas attiecības, ģimene, bet vīrietim nav pietiekami daudz līdzekļu, lai segtu lielāko daļu izdevumu, domāju, ka ir feina ideja par kopīgo maciņu, šajā gadījumā noteikti - Tu esi mīnusā, viņš plusā. Varbūt Jums ir draugi, kur lielāko daļu izdevumu ģimenē sedz vīrietis, vari tādā veidā mēģināt likt aizdomāties.
Katrā ziņā - arī es biju līdzīgā situācijā, kad uz maniem pleciem bija teju visi izdevumi, taču ar puisi tās naudas lietas itin nekā nevedās izrunāt. Kad nonācu naudas grūtībās un pietika tikai samaksāt daļu rēķinu, tad pārtiku un citus sīkumus bez prasīšanas vienmēr pirka viņš, tā kā cepuri nost. Kad ieguvu labāk atmaksātu darbu, atkal bija viss pa vecam.
28.12.2021 11:22 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
Nu ja pēc lūguma savam miesīgajam bērnam pasūtīt pamperus, brēc, kāpēc viņam viss jāmaksā, tad tādiem vispār nav jāvairojas.
To pāru psihoterapeitu arī autore apmaksātu? Apdrošināšanas tādas ekstras nesedz.
Viņš pats otro bērnu gribēja vispār?
28.12.2021 14:22 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Protams, par vēlu teikt, bet bērnus ieteiktu radīt ar vīrieti, kurš var parūpēties pilnībā gan par sievieti, gan bērniem. Šitie pušu dalītāji manās acīs nav ģimenei piemēroti - tas var būt vien studentu mēģinājums no vecāku ligzdas izrauties.
Te vienīgi paspīd ideja, ka samainaties - Tu sedz bērnudārzu, viņš - pārtiku.
28.12.2021 16:34 |

Reitings 44
Reģ: 17.04.2019
Ko viņš dara ar to iekrāto naudu? Varbūt cītīgi krāj kādam kopīgam mērķim? Pretējā gadījumā nesaprotami.
28.12.2021 19:43 |

Reitings 19
Reģ: 18.11.2020
Ja stabilās attiecībās, kur pie tam ir bērni, būtu grūtības par kādu tēmu izrunāties, man tas radītu lielākas bažas nekā tikai nesaskaņas par naudu. Ja tā nav bijis vienmēr, tad kad tas sākās? Ok, nesaskaņas par naudu tad, kad piedzima otrais bērns, bet kad sākās tas, ka nevar atrisināt problēmas runājot? Kāpēc strīdas, ka viņam lielāki izdevumi, kāpēc nevar atrsināt visu runājot? Kāpēc Tu ierauj asti starp kājām un vienkārši aizej, nevis mierīgi parādi kādi ir bijuši izdevumi pēdējo pāris mēnešus? Ja viņš nepiekrīt citādākam izdevumu sadalījumam, vai ir iespējams pārplānot un sākt vairāk taupīt?
28.12.2021 20:11 |

Reitings 737
Reģ: 14.12.2021
Saskaitiet kopējos tēriņus, uzstaisiet kopējo ģimenes kontu, ieskaitiet naudu, kas mēneša tēriņus nosedz un to arī tērējiet.
30.12.2021 09:47 |

Reitings 438
Reģ: 21.01.2021
Palasot šīs autores iepriekšējās diskusijas, ir skaidrs, ka šajās attiecībās problēmas ir bijušas jau no paša sākuma. Tā ka te laikam būtu jāņem vērā Nellijas klasiskais padoms
30.12.2021 09:53 |

Reitings 148
Reģ: 06.10.2015
Man bija ļoti līdzīgi. Un brīžos, kad ierosināju apsēsties, izskatīt katram budžetu un saprast, cik tad kurš tērē, vienmēr sakas attaisnojumi no serijas- kāda jēga tagad kaut ko skatīties un skaitīt? Un tad vēl pāris argumenti, pec kuriem tu pat nezini ko pateikt un kārtējo reizi Tu sēdi un nesaproti, ko dari nepareizi. Varu pateikt vienu - tas nemainas, viņam šādi ir ļoti ērti un visa turpmākā situācija ir atkarīga no tā, cik ilgi esi gatava to turpmāk pieļaut. Uzlabojumi varētu but mirkļos, kad busi drosmīga, lai spertu radikālus soļus, bet arī, uz mirkli. Protams, mazums, viņam, piemēram, paru terapijā kas atleks vaļā, bet, ja vins te nesaskata jau saknē problēmu, tad maz ticams. Ceru, ka nav Tavs gadījums. Bet kopumā- vai nu samierinies vai..
30.12.2021 10:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)