Kā jūsu kaķene izmainījās pēc sterilizācijas? Kļuva mierīgāka, maigāka? Vai tieši otrādi-dusmīgāka
Vēl svārstos par to, vai tas vispār ir vajadzīgs?
okey, sapratu.Luī @ 02.12.2021 21:45
Ir vajadzīgs. Ja vien Tu neplāno katru meklēšanās laiku kaķenei piegādāt runci. Jo veselībai, meklēties, bet bez realizācijas, par labu nenāk.
Mammas kaķenei, nesterilizētai, diezgan jaunā vecumā tas beidzās ar piena dziedzeru audzēju.
Mana kaķene raksturā nemainījās pēc sterilizācijas.
Nevis iesaka sterilizāciju, bet tā pēc likuma ir obligāta. Ja kaķis nav šķirnes, reģistrēts audzētavā un plānots ražot citus kaķus ko pārdot kā lietu, tad tas ir jādara obligāti. Bezšķirnes kaķus pavairot nevar.
nu šis jautajums man ir radies, jo paziņām arī bija maza kaķene. Viņi negribēja veikt sterilizāciju,jo bija žēl. Un nebija nekādu îpašu problēmu. Esot bijusi pakļāvīga, gar kājām luncinājusies, nākusi mīļoties , burtiski kaifojuso ķepām gaisā, nekur nečurāja un neko neplēsa. 😃 esot burtiski nākusi bučoties un glaudusies gar seju, nav bijusi nekāda bļaušana, ārdīšanās. Gribēju vairāk atsauksmju šajā ziņāpusheen @ 03.12.2021 11:35Es vispār brīnos, ka cilvēkiem vēl rodas šāds jautājums - sterilizēt savu mājas mīluli vai nē?
Pirmkārt, no veselības viedokļa - mazāks audzēju risks, kaķim psihe ir normāla, hormoni netrako. Dažām kaķenēm meklēšanās neapstājas (persistent estrus) un tad dzīve ir mokas gan saimniekam, gan dzīvniekam.
Otrkārt - kaķis nesagādās problēmas, kas ir saistītas ar meklēšanos (nebļaus, nečurās pa stūriem, neplēsīs mantas/mēbeles/tapetes).
Treškārt - ja nu kaķene izbēg, tad nav risks apbērnoties. Jau tā ir pilna pasaule ar pamestiem un nevienam nevajadzīgiem dzīvniekiem, pietiks ražot vēl vairāk.
Parasti iesaka sagaidīt pirmo meklēšanos un pēc tam vest sterilizēt.
Par vispārējo vakcināciju - kaķis pie vetārsta ir jāved tiklīdz, kā viņš ir paņemts ģimenē (ar noteikumu, ka iepriekšējie saimnieki jau nav to izdarījuši un veikuši nepieciešamās vakcīnas).
Debestiņa @ 03.12.2021 14:16nu šis jautajums man ir radies, jo paziņām arī bija maza kaķene. Viņi negribēja veikt sterilizāciju,jo bija žēl. Un nebija nekādu îpašu problēmu. Esot bijusi pakļāvīga, gar kājām luncinājusies, nākusi mīļoties , burtiski kaifojuso ķepām gaisā, nekur nečurāja un neko neplēsa. ? esot burtiski nākusi bučoties un glaudusies gar seju, nav bijusi nekāda bļaušana, ārdīšanās. Gribēju vairāk atsauksmju šajā ziņā