Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Laparaskopija

Reitings 15
Reģ: 09.09.2021
Sveikas! Tām, kas veikušas, kur? Atsauksmes? Paldies, gaidīšu.
12.11.2021 17:42 |

Reitings 273
Reģ: 13.10.2021
Nu atkarīgs, kam tu taisi. Ginekoloģiskā, vedera dobuma organi?
Man taisīja. Nekāda vaina. 3 mazi griezumi. Taisīja 2x un liels mīnus-naba ir mazliet sakropļojusies jeb neglīta😁 nu liela bēda nav, bet gribētos, lai uz tās nabas debūtu tā šuve, ko 2x grieza.
Pilnā narkoze. Kad atmodos, likās, ka drausmīgi sāp viss, ka zarnas uz citu pusi. Pagulēju un bija okej. Pec narkozes bij sava veida komplikacijas,ka gada garumā bija izteikta miegainība. Varēju gulēt uz galda, šķībi un greizi, braucot ar mašinu kā pasažieris atlūzu, un vairākas reizes dienā tā atlūzu uz 15/20min jo šķita ka miegs nāk neizturami.
Ūdeni dzēru daudz, biju svaiga gaisā, bet nu kaut kā tā. Anesteziolgs nemācēja īsti teikt kāpēc tā, laikam kāda smadzeņu funkcijas īpatnība, jo ap gadu viss šis vilkās. Bet citiem neko tadu neesmu dzirdejusi un visi jutas labi jau atri.
Kur veikt? Da jebkur, atkarigs kadu kirurgu/ginekologu izvelies un citas nianses
12.11.2021 23:03 |

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Man taisīja pavisam nesen 1.5 mēn atpakaļ vēdera dobumam
Protams ka pilnajā narkozē. Pateicos savam ķirurgam, jo griezums ir zem nabas un augšējais griezums ir bik zemāk līdz ar to varu nēsāt krūšturi bez problēmām
Pirmās 3 dienas bija mocības. 4tajā sāku justies labi. Slimnīcā biju 24h
13.11.2021 09:52 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
goodmorning @ 13.11.2021 09:52
Man taisīja pavisam nesen 1.5 mēn atpakaļ vēdera dobumam
Protams ka pilnajā narkozē. Pateicos savam ķirurgam, jo griezums ir zem nabas un augšējais griezums ir bik zemāk līdz ar to varu nēsāt krūšturi bez problēmām
Pirmās 3 dienas bija mocības. 4tajā sāku justies labi. Slimnīcā biju 24h

Nu bet pretsāpju taču izraksta zāles vai nē?
13.11.2021 15:13 |

Reitings 273
Susurrrrrs @ 13.11.2021 15:13

Nu bet pretsāpju taču izraksta zāles vai nē?
kādas pretsāpju?😁 Dolmen 25mg rekomendācijās un viss, ļoti stipru sāpju gadījumā var iedzert divas tabletes(50mg).
13.11.2021 23:16 |

Reitings 863
Debestiņa @ 13.11.2021 23:16
kādas pretsāpju?? Dolmen 25mg rekomendācijās un viss, ļoti stipru sāpju gadījumā var iedzert divas tabletes(50mg).

Šausmas. Cāli lasīju, tur kā kurai, citai par špricētas pretsāpju. Daži ārsti laikam ir sadisti, dolmens ir vieglām sāpēm tak.
13.11.2021 23:40 |

Reitings 356
Reģ: 03.10.2013
Vajag precizēt jautājumu.
Man bija pleca locītavas laparoskopija. 3 mazas šuves. Sāpēja pēc tam locītavas iekšpusē vēl ilgi un negribu zināt kā būtu sāpējis, ja taisītu klasiski.
14.11.2021 11:11 |

Reitings 356
Reģ: 03.10.2013
Taisīju Orto klīnikā
14.11.2021 11:12 |

Patīk
Reitings 24260
Reģ: 27.01.2021
Debestiņa @ 13.11.2021 23:16
kādas pretsāpju?? Dolmen 25mg rekomendācijās un viss, ļoti stipru sāpju gadījumā var iedzert divas tabletes(50mg).
man arī izrakstīja dolmenu. nepalīdzēja vispār, sāpēja tāpat, bet nebija tā, ka jāmirst, tāpēc iztiku. pirmajās dienās dzēru ultrakodu, tas nedaudz palīdzēja. bet man arī keterolaks, ko laida slimnīcā intravenozi, nepalīdzēja. man vispār interesantas attiecības ar nesteroīdajiem pretiekaisuma līdzekļiem, tāpēc reāli tikai ultrakods nedaudz mazināja sāpes. bet kopumā - atkarīgs no cilvēka, ir tādi, kuriem pat intramuskulāri jālaiž, jo tik stipri sāp, citi iztiek bez. galvenais ir speciāli nemocīties un netēlot varoni, jo organismam jau tā ir stress (tas domāts par tiem, kuri ciešas un nedzer zāles, kaut arī stipri sāp)
14.11.2021 12:09 |

Reitings 273
Susurrrrrs @ 13.11.2021 23:40

Šausmas. Cāli lasīju, tur kā kurai, citai par špricētas pretsāpju. Daži ārsti laikam ir sadisti, dolmens ir vieglām sāpēm tak.
nu es neteiktu, ka laparoskopiskās sāpes ir kaut kas neizturams. Protams, ka slimnīcā uzreiz iešpricēs. Gan jau ka metamizolu 1g, un vēlāk vēl vienu.
Neraksta pa labi un pa kreisi visu ko špricēt pēc tādiem niekiem. Būtu ķeizars, cita runa. Bet nu te ārstējošais ārsts neparakstīsies izrakstīt ko stiprāku un tas arī nav vajadzīgs.
Drīzāk tās visas sajūtas pēc narkozes un apdullums. Es cēlos augšā tai pašā vakarā jau, iesaka staigāt ,nevis gulēt,raudāt un puņķoties. Vajag savākties.
Ārsti nav nekādi sadisti, jo pec operācijas uzreiz ir nozīmēts pret sāpēm. Man šķiet, ka līdz 3 diennaktīm vareja palikt dienas stacionārā, taka 3 diennaktis ja atsāpina, nu 4 jabut jau normāli-jūtami, bet normāli
14.11.2021 16:41 |

Reitings 273
Un galvenais, pec operacijas ja sāp, negaidīt un neciesties, kamēr sāpes pieaugs līdz neizturamām, un tad prasīt kaut ko. Uzreiz ka jūti, kaut mazliet sāk, uzreiz jāprasa. Tad ir lielāka jēga un sāpes var mazināt līdz kādām 1-2 ballēm, un pa to laiku droši celties, apmazgāties, savākties, pakustēties mazliet
14.11.2021 16:43 |

Reitings 863
Debestiņa @ 14.11.2021 16:41
nu es neteiktu, ka laparoskopiskās sāpes ir kaut kas neizturams. Protams, ka slimnīcā uzreiz iešpricēs. Gan jau ka metamizolu 1g, un vēlāk vēl vienu.
Neraksta pa labi un pa kreisi visu ko špricēt pēc tādiem niekiem. Būtu ķeizars, cita runa. Bet nu te ārstējošais ārsts neparakstīsies izrakstīt ko stiprāku un tas arī nav vajadzīgs.
Drīzāk tās visas sajūtas pēc narkozes un apdullums. Es cēlos augšā tai pašā vakarā jau, iesaka staigāt ,nevis gulēt,raudāt un puņķoties. Vajag savākties.
Ārsti nav nekādi sadisti, jo pec operācijas uzreiz ir nozīmēts pret sāpēm. Man šķiet, ka līdz 3 diennaktīm vareja palikt dienas stacionārā, taka 3 diennaktis ja atsāpina, nu 4 jabut jau normāli-jūtami, bet normāli

Nu man nākamgad diagnosticējošā olnīcām paredzēta. Man pateica, ka pēc 2h var celties un iet mājās, ka tas nekas neesot. Bet es lasu cāli, tur visas žēlojas par sāpēm.
Narkoze man ir bijusi vispārējā, kad gudribas zobus operēja, kuri bij sākuši lauzt žokļa kaulus, 3 stundas ilga operācija, pamodos, jutos labi izgulējusies, nekāda apdulluma, pēc 30 min pareica, ka varu doties prom, ka neesot jēgas mani turēt ilgāk. Par to arī lasīju, ka citi vismaz diennakti vai 2 paliek slimnīcā, mani pēc pus stundas aizsūta. Pretsāpju zāles gan bij spēcīgas, nedēļu dzēru ik pa 4-5h.
Un tagad man arī stress par laparoskopiju. Man tas liekas n-tās reize sdrausmīgāk kā kādi zobi. Un, ja mani tiešām neatstās pa nakti, es no stresa nobeigšos.
14.11.2021 19:40 |

Patīk
Reitings 24260
Susurrrrrs @ 14.11.2021 19:40

Nu man nākamgad diagnosticējošā olnīcām paredzēta. Man pateica, ka pēc 2h var celties un iet mājās, ka tas nekas neesot. Bet es lasu cāli, tur visas žēlojas par sāpēm.
Narkoze man ir bijusi vispārējā, kad gudribas zobus operēja, kuri bij sākuši lauzt žokļa kaulus, 3 stundas ilga operācija, pamodos, jutos labi izgulējusies, nekāda apdulluma, pēc 30 min pareica, ka varu doties prom, ka neesot jēgas mani turēt ilgāk. Par to arī lasīju, ka citi vismaz diennakti vai 2 paliek slimnīcā, mani pēc pus stundas aizsūta. Pretsāpju zāles gan bij spēcīgas, nedēļu dzēru ik pa 4-5h.
Un tagad man arī stress par laparoskopiju. Man tas liekas n-tās reize sdrausmīgāk kā kādi zobi. Un, ja mani tiešām neatstās pa nakti, es no stresa nobeigšos.
pa nakti jau nu atstāj. ja liekas, ka nevarēsi izturēt, laicīgi paprasi, lai ģimenes ārsts izraksta uz receptes ultrakodu, kas līdz vidēji stiprām līdz stiprām sāpēm (atkarīgs, kāds Tev sāpju slieksnis). iespējams, pietiks ar dolmenu vai kādu citu līdzīgi stipru medikamentu (vairāk līdz vidēji stiprām sāpēm derēs). vai arī slimnīcā ķirurgam vai savam ginekologam pasaki, ka baidies, ka ar dolmen nepietiks, vai var ko stiprāku ieteikt. bet nu nav jau TIK šausmīgi. laparoskopija ir gana nopietna operācija, bet ne tik briesmīga, lai būtu ļoti jāuztraucas.
vēl ieteikums - to pirmo mēnesi nenes smagumus, neko smagāku par 5kg, pirmo nedēļu max saudzīgi (jā, ir svarīgi celties kājās pēc iespējas ātrāk, bet nepārforsē), kusties, bet prātīgi. neēd neko tādu, kas pūš vēderu, jo būs diskomforts. un ļoti iesaku nopirkt pēcoperācijas jostu. maksā līdz 20 eiro, bet efekts ļoti jūtams - puse sāpju nost.
14.11.2021 20:15 |

Patīk
Reitings 24260
Debestiņa @ 14.11.2021 16:41
pēc laparoskopijas 3-4 diennaktis patur stacionārā? kurā slimnīcā :D ja viss normāli, sarežģījumu nav, tad jau laiž ārā nākamajā dienā.
14.11.2021 20:16 |

Reitings 273
TeaPot @ 14.11.2021 20:16
pēc laparoskopijas 3-4 diennaktis patur stacionārā? kurā slimnīcā :D ja viss normāli, sarežģījumu nav, tad jau laiž ārā nākamajā dienā.
nu tas ir atkarīgs ko un kam taisa. Ja pacients žēlojas, ka ļoti sāp, vai pēc operācijas ir lielāka temperatūra, tad patur, bet tas ir ļoti reti. Mani no stacionāra izlaida 3.dienā.
1.diena iestājos un operācija. 2.dienu gulēju un vēl gulēju, ielaida pret sāpēm, ja nemaldos arī temperatūra bija mazliet. 3.dienā palaida mājās.
14.11.2021 23:14 |

Patīk
Reitings 24260
Debestiņa @ 14.11.2021 23:14
nu tas ir atkarīgs ko un kam taisa. Ja pacients žēlojas, ka ļoti sāp, vai pēc operācijas ir lielāka temperatūra, tad patur, bet tas ir ļoti reti. Mani no stacionāra izlaida 3.dienā.
1.diena iestājos un operācija. 2.dienu gulēju un vēl gulēju, ielaida pret sāpēm, ja nemaldos arī temperatūra bija mazliet. 3.dienā palaida mājās.
nu jā, ar komplikācijām cita lieta.
14.11.2021 23:21 |

Reitings 863
TeaPot @ 14.11.2021 23:21
nu jā, ar komplikācijām cita lieta.

Man pateica, ka stundu pirms būšot jāierodaa un 2-4 h pēc operācijas prom. Es joprojām nesaprotu, manam ārstam liekas, ka “this is Sparta” vai arī es dramatizēju un skatās, cik daudz un kas tiek darīts laparoskopijas laikā. Bet es noteikti laicīgi jautāšu, vai varēs palikt stacionārā, nu neizklausās man tas kaut kas super viegls.
15.11.2021 07:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!