Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

stress par visu

 
Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Hey!
Pašlaik esmu uzsākusi strādāt paralēli studijām, pagaidām darbs vēl klātienē, studijas attālināti gan, bet es esmu nenormālā stresā visu laiku. Kārtējā diena, kas man jāpavada pie grāmatām, jo nākamnedeļ 2 kontroldarbi, pāris semināri, mājas darbs jāiesneidz. Šķiet, ka tagad visa dzīve sastāv no darbs-mācības, es cenšos katru nedēļu ņemt vienu dienu off, bet tāpat tad nevaru atslābināties, jo man ir stress par neizdarītiem darbiem studijās vai epastiem, kurus darbā jānosūta.
Es nezinu kā cilvēki to visu samenedžē, bet es nevaru. Jā, esmu pasākusi dzert ''stop stress'' bezrecepšu tabletes, it kā palīdzot, bet nezinu, gribas dabiski rast to mieru.
Domāju, ka stresu man izraisa perfekcionisms - gan darbā, gan studijās... bet grūti atmest to.
Katru reizi sevi atgādinu - tver to visu vieglāk, bet nezinu, nesanāk... apnicis būt šajā vāveres ritenī, bet nezinu ko lai vēl izmēģina, lai dzīvotu mierīgāk un baudītu dzīvi kā cilvēks...
Visu laiku sev atgādinu, ka pienāks laiki labāki.... bet nu iekšēji emocionāli arī ir ļoti grūti, kad stress spiež
24.10.2021 10:47 |
 
Patīk
Reitings 10215
Reģ: 18.09.2021
Esmu savulaik gadiem nonstopā dzīvojusi stresā (vai nu darbs+mācības vai darbs 24/7). Bet neviens mani nespieda, pati sevi dzinu vāveres ritenī. Esmu pārdegusi kādas 3 reizes. Ko varu secināt - nav tā vērts. Ja Tev ir radies jautājums, "vai man to vajag", tad ir arī atbilde ;)
Nezinu, varbūt vari apsēsties un kārtīgi padomāt, kāda mērķa dēļ dari katru no tām lietām. Varbūt kaut ko vari atmest. Noteikti neko nedarīt, ja to prasa kāds cilvēks vai "sabiedrība". Par skolu vienkārši nesatraukties. Izkritīsi kontroldarbā - so what? Noliksi nākamreiz. Nav dzīvības un nāves jautājums. Tava mentālā veselība nav nekādu upuru vērta. Un pastāvīgi stresojot Tu vari iekulties ilgtermiņa veselības problēmās.
24.10.2021 11:41 |
 
Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Zini, es tevi ļoti labu saprotu. Pašai tā bija un vēl ik pa laikam ir. Es esmu pieņēmusi, ka esmu cilvēks, kuram neder cap ļap, man vajag kārtīgi un līdz galam. Vajag un viss.
Kā es cīnos ar stresu? Nu tāpat kā tu - atgādinu sev, ka jātver vieglāk. Ņemu dienas off, pat ja daudz darbu. Ir bijis, ka kādam kontroldarbam sāku gatavoties pārbaudes darba rītā. Vienkārši cilvēka spējas ir ierobežotas un nevajag bojāt veselību sabiedrības standartu dēļ.
Manuprāt, kada jēga no tā, ko dari, ja tev visas dienas paiet non stop stresojot?! Nebūs perfekti, bet pasaule neapstāsies. Viss dzīvē nav tikai darbs un mācības....
Vispār uzskatu, ka daudz vairāk vajadzētu runāt par atpūta nepieciešamību, virsstundu kaitīgumu uc., jo pagaidām sabiedrība lielākoties baro cilvekus ar to - esi aktīvs, celies agri, izdari daudz, esi produktīvs 24/7. Nē, bļāviens, ir okay nebūt produktīvam un ir okay kādreiz paslinkot un katrs esam dažāds
Es arī ar šo cīnos un brīnumreceptes nav, bet galvenais pieņemt sev pašai, ka ir okay nebūt perfektai, okay ja nesanāk. Neviens nav ideāls.
Bet nu ja kāds atklās brīnumrecepti, cepums no manis!
24.10.2021 12:55 |
 
Patīk
Reitings 10215
Reģ: 18.09.2021
Piekrītu Naktsputnam!
Starp citu, to, ko daru, man arī patīk darīt LABI. Un vienīgais risinājums, lai to dabūtu gatavu, ir darīt MAZĀK. Jo daudz & labi - tad būs pārslodze.
Piemēram, es esmu freelancere, un varu pati izvēlēties sev slodzi. Jau vairākus gadus strādāju krietni mazāk nekā pilnu slodzi. Ja strādātu 2x vairāk, nopelnītu 2x vairāk, bet uz kā rēķina? Kāda jēga, kad nav laika pat sapelnīto naudu iztērēt!?!
Otrs - es neesmu perfekcioniste visās jomās. Varbūt vari atrast jomas, kur nav nepieciešams viss tik perfekti, un uz tām atslābt.
Un - dzīve notiek ŠEIT un TAGAD. Nav tā - tagad riktīgi kapāšu un chillīgi dzīvošu pēc 10 gadiem. Rītdiena nav apsolīta un kas tik var negadīties, tā ka izbaudīt šodienu ir visprātīgākais :)
24.10.2021 13:15 |
 
Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Es saprotu ar prātu, ka dzīve neapstājas pie sliktāk uzrakstīja kontroldarba vai nenosūtīta epasta, bet tāpat visu laiku esmu tādā kā stresā. Pati nezinu kāpēc. Pirms lokdauna gāju uz sporta zāli, tas palīdzēja atslēgties no ikdienas un jutos harmoniskāk. Tagad cenšos sportot mājās, bet ne pārāk sanāk, jo slinkums un man vajag to vidi, lai saņemtos.
Bet paldies par pieredzēm! Labi apzināties, ka neesmu vienīgā tāds dīvaine.
24.10.2021 16:08 |
 
Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Ve prieks pilna komplekta vajag otru pusiti kam veltit laiku :)
24.10.2021 17:38 |
 
Patīk
Reitings 10215
Reģ: 18.09.2021
Redbull, varbūt palīdzēs, ja iesi ārā? Paskriet vai staigāt. Kaut vai pusstundu - stundu dienā. Izvēdināsi galvu. Rudenī un ziemā tas aukstums vien nedaudz atslēdz smadzenes :))
24.10.2021 20:08 |
 
Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Tam, kam pietiekams, kvalitatīvs miegs arī stress or daudz mazāk! Tas arī mazàk ēd saldumus, kas tos padara nervozus. Tāpat ar atkarību radošām lietām kā cigaretes, alkohols, zāle, kafija.
Koncentrēties labāk palīdz sibīrijas žeņšeņ tabletes( latv. Zeltsakne, ang. Rhodiola rosea).
Gulēt palīdz 5htp vai melatonīns.
Pret depresiju ir asinszāles tēja un D vitamīns.
24.10.2021 22:43 |
 
Reitings 150
Reģ: 01.10.2021
Mildronāts un nomierinoši līdzekļi būtu tieši laikā. Tas ir pilnībā normāli, pie lielas slodzes un stresa kaut ko padzert. Abi jādzer 3 mēnešus. Neārstēts stress var novest pie augsta asinsspiediena, sirdsklauvem utt. Un katru dienu iet vismaz 30 min staigāt. Vakaros vienkārši mēģini plānot savu dienu, sāc visu pierakstīt, cikos kas ir jādara, cikos obligāti celties un iet gulēt. Ir pierādīts, ka režīms atvieglo dzīvi un nav tik liels stress.
25.10.2021 00:22 |
 
Reitings 150
Reģ: 01.10.2021
Aukstas dušas un elpošanas vingrinājumi, wim hof, palīdz atbrīvot prātu, spriedzi, uzlabo vispārējo pašsajūtu. Veiksmi 🌞
25.10.2021 00:23 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Aj kā man tas ir pazīstams! Stresot par visu! Agrāk pat aizmigt nevarēju pirms pārbaudes darba/semināra/prezentācijas vai jebkā cita... un pati sevi dzinu vāveres ritenī, pati sev izivirzīju prasības, klausījos citos(un studiju laika spiedienu izdarīja vecāki)...
Tagad es stresoju daudz mazāk. Tagad ir tāda sajūta - nu, ka būs, ta būs(jo ko es varu mainīt? Pagatavojos darbam iespēju robezas, viss, paveiksies, tad paveiksies, nē, tad nakamreiz jādomā ko citādāk darit...) + šogad ir pēdējais bakalaura gada, tāpēc nevaru izrotet no budžeta un ir lielāks chill :D
+ man ļot palīdzēja fiziskās aktivitātes(!), es eju vai nu izskriet(man ne pārāk patīk, bet aizņem mazāk laika, jo skrienu 2-3km tikai) vai eju 1h garā pastaiga katru dienu piems miega(ok, tagad īsti nesanak komandantstundas dēļ, nākas skriet :D)
Nezinu, mani nomierina būšana dabā. Harmonizē. Nojugtos mācīties un tikai strādāt.
Ņemu vienu dienu off katru nedēļu, tad vispār roka grāmatas neņemu.
25.10.2021 08:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits