Sveikas!
Tās kuras nav vakcinējušās un strādā
jautājums
vai darbā spiež vakcinēties un ja nevakcinēsies sola atlaist?
Tās kuras nav vakcinējušās un strādā
jautājums
vai darbā spiež vakcinēties un ja nevakcinēsies sola atlaist?
11.10.2021 21:17 |
Nu tad nenodod sevi citu rokas - kad tevi ir slikti neej pie ārsta, nejautā ko darīt - tā tak ir sava ķermeņa nodošana cita rokās. Viss atrisināts - Tev ārsta pakalpojumus vispār nevajag!
Dzirdēju, ka antivax sūta klientus pakaļ materiāliem😀
so.so @ 16.10.2021 12:19
++
Par tiem neaizvietojamajiem darbiniekiem. Jā, neviens teorētiski nav neaizvietojams. Bet praksē, ja no 300 darbiniekiem 60 darbinieki tiek vienlaicīgi atstādināti/atlaisti, uzņēmums ir neapskaužamā situācijā, neatkarīgi no šo cilvēku ieņemamā amata. Turklāt es saprotu, ka savu personu gribas izcelt, sakot, ka nevakcinētie ir melnā darba darītāji un mēs bez viņiem varam iztikt utt. Tomēr, nolaižoties atpakaļ realitātē: 1) kā jau Mia minēja - atkritumu izvedēju trūkumu Jūs pašas jutīsiet stipri vairāk, nekā mārketinga speciālistu trūkumu; 2) man personīgi pazīstamie antivax ir savas jomas profesionāļi ar grādiem dažādās eksaktās sfērās; zinu kādu, kurš ir vadošā izstrādes amatā ražošanas uzņēmumā, kuru nedomāju, ka kāds saprātīgs uzņēmuma īpašnieks atlaistu (pie tam viņš savu darbu nevar darīt attālināti).
Jo ātrāk sabiedrība un tās vadītāji sapratīs, ka visus cilvēkus nekad nevarēs piespiest nodot savu ķermeni kāda cita rokās, jo ātrāk mēs no šīs veselības/ekonomiskās krīzes tiksim ārā. Un vismazāk jau nu vajadzētu skatīties uz veco Eiropu šobrīd, jo tās pašreizējā populācija ir tādā kritiskās domāšanas diendusā, ka leks arī pa logu ārā, ja viņiem pateiks.
Viss ok @ 16.10.2021 11:18Un vēl… pazīstu “jaunu un veselu cilvēku”, kas saslima ar covid delta paveidu. Ārstējās mājās, protams, ka ar it kā vieglu slimības gaitu, bet mocījās vairāku nedēļu garumā ar spēcīgām galvassāpēm, un nekas pret tām nelīdzēja. Un protams arī temperatūra, klepus plusā tam. Vai tiešām virglāk nav paciest, ka nedaudz pasāp pleca un iespējamu temperatūru naktī pēc vakcīnas?
Jums varbūt šķiet, ka esat jauni un veseli - jauni esat, bet vai tik veseli - to neviens nezin, kamēr nepiemeklē šī slimība.
Neviens neaizies vakcinēties tāpēc, ka jūs izdomāsiet kādu ļoti oriģinālu veidu, kā to cilvēku apsaukāt vai pazemot.
Tipa loģiskāko ceļu caur ģimenes ārstu, bet ārstam tad būtu jārukā 24/7
reina @ 16.10.2021 08:50Ja par uzdoto tiešo jautājumu - mums visi, izņemot vienu, ir vakcinēti. Nezinu, ko ar to vienu darīs, šaubos, ka atlaidīs... Vīram gan darbā ir jau pirmie atstādināšanas gadījumi, viena darbiniece pati aizgāja.
Latvijā es neieiešu vakcinēto statistikā, jo viss, kas te notiek, ir jau tik tālu piegriezies, ka man, ja godīgi, ir jau vienalga, kas šajā pandēmijas sakarā te notiks tālāk. Un es ticu, ka neesmu tāda vienīgā.
Un neticu, ka tad, ja arī Latvijā savakcinētu tos 80%, kaut kas diži mainītos. Gan jau dziedošais Kariņš un pianists Pavļuts izdomātu vēl kaut ko oriģinālu.
Ja es dzīvotu Islandē, arī droši vien ietu vakcinēties, neskatoties uz to, ka Covid esmu izslimojusi un atkārtoti ar to saslimt nebaidos, jo zinu, ka izslimošu kā vieglas iesnas. Bet es ietu un vakcinētos, jo ticētu savai valdībai un vakcinējoties vēlētos mainīt situāciju valstī uz labo pusi.
Jā, ierobežojumi redzēti visādi un tādi bijuši visās pasaules valstīs, bet tas, kas jau vairāk kā gadu notiek Latvijā (nemaz nerunājot par to milzīgo piķi, kas izgrūzts visā šajā procesā), ir stulbuma augstākā pilotāža.