Man šodien "makaroni po flocki", bet manā gaumē.
Pannā ieleju eļļu, pievienoju sviesta piku. Tad uz rīves sagriežu smalkās ripiņās trīs lielus sīpolus, veselu ķiploka galvu un veselu čilli piparu. Visu lieku pannā pakāpeniski - sīpoli, ķiploki, čilli. Apcepu līdz nedaudz brūni. Tad pievienoju klāt 1 kg malto cūkgaļu (var noteikti likt jaukto, vai liellopu, bet es neēdu liellopu). Cep, maisa, pievienoju garšvielas: sāli, piecu piparu maisījumu, ķimenes. Kamēr cepjas, tikmēr sagriežu dārzeņus kurus likšu vēlāk klāt. Sarīvēju burkānus. Sagriežu papriku strēmelēs - dzeltenu, sarkanu, zaļu, oranžu. Sagriežu cukini strēmelēs. Saļo zirnīšu pākstis, ja saldētas, pirms tam atsaldēju. Tad pie apceptās cūkgaļas lieku klāt pakāpeniski dārzeņus, vispirms burkānus, tad papriku, tad cukini un zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē kopā ar gaļu. Paralēli uzvāru labu pastu - penne, man vislabāk garšo Barilla penne. Kad pasta "Al Dente", nokāšu ūdeni un pievienoju apcepto gaļas/dārzeņu masu. Samaisu un vualā. Baigi garšīgi. Klāt uztaisu svaigos salātus: rukola, salātlapas, redīsi, vārītu biešu strēmeles, mazie tomātiņi, gurķi strēmelēs un to visu apleju ar olīveļļu, svaigi spiestu citronu, sāli un pipariem. Un klāt, protams, sarkanvīns no Gruzijas.
Par cik man patiesībā besī gatavot ēst, parasti taisu tā, lai viens ēdiens manās mājās priekš vakariņām pietiktu uz trim dienām, jo brokastis un pusdienas katrs ēd pa savam, kāds mājās, kāds darbā, kāds pa ceļam uz.. Nākamajā dienā uzsildu šo uz pannas, ir pat garšīgāk nekā pirmajā dienā. 🙃