Man ir tāda sajūta, ka īsti neesmu saprasta. Vai pat daži labi šo vienkārši nespēj saprast.
Mīlestība ietver visu. Arī audzināšanu. Tu mīli vispirms un tad mīlestībā audzini.
“Debīli vecāki” - vecāki,pieaugušie, kas redz savu bērnu kā objektu, kā pašsaprotamu lietu, ko paši izveidojuši un tik dresē pēc savas patikšanas, nemaz nedomājot kādas sekas tas atstāj uz tālāko dzīvi emocionālā līmenī.
Cik pieauguši cilvēki ir pilnībā nelaimīgi? Cik vispār nespēj uzticēties nevienam? Cik ir to, kas nocietinājuši savas sirdis uz labo?
Tur ir tā lielā sāpe, ko mēģinu pateikt.
Pieaugušie ar savu attieksmi, “audzināšanu” sabojā bērnu. Te, PROTAMS, var piesieties, ka nejau vienmēr, kads varbūt jau ir ar garīgu problèmu, un no visa pasargāt nav iespējams. Jā, BET tu vari būt vecāks, kas liek savu bērnu, ko pats radīja, kā prioritāti. Kurš nevis mēģina izdresēt nogulēt visu nakti jau pirmajā dzīves mēnesī (kas vispār nav dabīgi un IR traumatiski), bet gan iedot bērnam drošību, saikni, kas viņam palīdzēs tālākā dzīvē būt drošam par sevi, par savām velmēm, par savu vērtību. Tu nevari domāt, ka bērns , kurš tiek atstumts no vistuvākā cilvēka, kļūs par pašpietiekamu cilvēku. Tā tas vienkārši nestrādā. Visticamāk viņs ies un pusaudžu vecumā meklēs to tuvību pāragrās attiecībās, sliktās draugu kompanijas utt.
Un visai mūsu dzīvei pamati tiek ielikti tieši jau mazotnē.
Bet es ticu, ka šis teksts nemaz nevar aizķerties visiem. Laikam jau šo vairāk rakstu sevis dēļ, jo esmu super vīlusies (lai gan itkā jau zināju) , ka šāda tā pasaule ir. Un tu vari būt vismīlīgākais mazulis, bet pret tevi tāpat attieksies kā pret sūdu.