Viss par un ap NL

Reitings 227
Reģ: 14.08.2021
Meitenes, domāju,ka arī šai diskusijai sen jau bija pienācis laiks atvērt savu sadaļu! Tad nu lūk! Izpaužās!🤣😅
19.09.2021 16:07 |

Reitings 6606
Reģ: 20.09.2022
Un nevajag jaukt divas dažādas lietas - sveikšanai dzimšanas dienā nevajadzētu būt kā "Paldies!". Tas ir jauks žests no sveicēju puses - atcerēties, apsveikt, radot patīkamas emocijas svētkos. "Paldies!" saka ikdienā, mācību gada noslēgumā un izlaidumā.
28.11.2024 13:24 |

Reitings 6606
Sunlight @ 28.11.2024 12:58
Jūs taču saprotat, ka tie 20 eiro nav no cilvēka, bet no visas grupas, vai ne? Cik grupā bērni? Divītis no katra? Vāks ?

Un, skolotāja tagad sēdēs un rēķinās cik kurš bērna vecāks ir iemaksājis kopējai dāvanai? 🤦‍♀️ Cik kurš var, tik arī atļaujas piemest (ja tā ir nolēmuši darīt). Vai arī sveic individuāli, ja tā vēlas. Var nesveikt, tai ir jābūt brīvai izvēlei.
Esmu kādu laiku arī strādājusi pirmsskolā. Nekad ne no viena vecāka negaidīju dāvanas svētkos. Ja kāds atcerējās, apsveica, biju pateicīga. Vecākiem nav pienākums apdāvināt skolotājus. Bērna labsajūta, apskāviens, smaids, zīmējums rada lielāku prieka sajūtu nekā tā dāvanu karte, lai arī cik tā būtu vērta..
28.11.2024 13:40 |

Reitings 4156
Reģ: 08.09.2015
Marija atkal vakar bija nenormāli pārgurusi, no kā, no tā, ka bija bērni jāaizved un jāsavāc no dārziņa? Es nesaprotu, no kā viņa tik ļoti pārgurst, ko viņa tādu dara, kad bērnus aizved uz mācību iestādi, ja redz 19:00 tos pat nespēj nomazgāt! Un vēl pieminēt, ka bērns atkal bērnus mazgājis, jo redzi viņai nav bijis spēka🤦‍♀️ Diez kā Neits nav pārguris braucot ar 4 transportiem, dienu pavadot skolā, mājas darbi un, tad vēl uzņemas mātes pienākumus, kaut kāds sviests😡
28.11.2024 14:00 |

Reitings 2316
Reģ: 30.05.2024
amnēzija @ 28.11.2024 13:24
Un nevajag jaukt divas dažādas lietas - sveikšanai dzimšanas dienā nevajadzētu būt kā "Paldies!". Tas ir jauks žests no sveicēju puses - atcerēties, apsveikt, radot patīkamas emocijas svētkos. "Paldies!" saka ikdienā, mācību gada noslēgumā un izlaidumā.

Es patiesībā pat piekrītu. Manuprāt, labāk pat lielāks puķu pušķis, ne 20 eur dāvanu karte. Piedodiet, bet viens Maximas pirkuma maiss ar basic lietām ir 20 eiro. Kas tas vairs mūsdienās ir? Un uzsvaru lieku uz to, ka šie 20 eiro NAV no vienas ģimenes. Bet veselas grupiņas dāvana! Padsmit bērni!
Tā ir audzinātāja, kas pavada LIELĀKO DIENAS DAĻU ar bērnu! Ticu, ka nereti iemāca daudz vairāk lietas par vecākiem. Ja tādam cilvēkam ir žēl samesties katram “pa piecītim”, man laikam nav, ko teikt. Žēl par tādu attieksmi.
28.11.2024 14:01 |

Reitings 1304
Reģ: 07.02.2024
ZANZEZAN @ 28.11.2024 12:58
uzliec brilles un paskaties labāk viņas pārtikušo dzīvi. TĀDA mašīna, ka nav par ko tehnisko iziet, tāds dzīvoklis, ka visi bērni guļ viena istabā un šī blakus ledusskapim, tādi nodokļi, ka nezina kur vēl ņemt naudu, lai visu nosegtu. Jā, viņai nav nodokļu parādu, jo oficiāli neko nesaņem, neapgroza nekādu naudu, no kuras kaut ko maksāt. Nav viņai nekā. Pat saviem pulverišiem vairs naudas nav, pēdējās tabletes izdzer. Viss, tur viss ir slikti. Un ja tikai pēc mašīnas un mēteļa vērtē cilvēkus, tad tiešām, aizej pārbaudi redzi.

Es to visu saprotu un redzu. Tas bija sarkasms, jo viņa pati pozicionē sevi savādāk. Par to ir stāsts.
28.11.2024 14:03 |

Reitings 2316
amnēzija @ 28.11.2024 13:40

Un, skolotāja tagad sēdēs un rēķinās cik kurš bērna vecāks ir iemaksājis kopējai dāvanai? ?‍♀️ Cik kurš var, tik arī atļaujas piemest (ja tā ir nolēmuši darīt). Vai arī sveic individuāli, ja tā vēlas. Var nesveikt, tai ir jābūt brīvai izvēlei.
Esmu kādu laiku arī strādājusi pirmsskolā. Nekad ne no viena vecāka negaidīju dāvanas svētkos. Ja kāds atcerējās, apsveica, biju pateicīga. Vecākiem nav pienākums apdāvināt skolotājus. Bērna labsajūta, apskāviens, smaids, zīmējums rada lielāku prieka sajūtu nekā tā dāvanu karte, lai arī cik tā būtu vērta..

Bet tur jau tā lieta. Nolemts ir vnk 20 eur, nevis “minimāli katrs piemet tik un, ja gribat vairāk, ieskaitat”. Manā skatījumā būtu normāli, ka, ja gribu, ieskaitu to pašu piecīti un tad tas tiek pielikts dāvanai, palielinot dāvanu kartes summu. Bet izskatās, ka nav šis gadījums.
28.11.2024 14:04 |

Reitings 141
Reģ: 06.09.2024
1. Marija baigi piņņājusi, vai buhājusi, vai abi kopā. Tur jau draina spaini vajag.
2. Šitā fanātiskā pedogogu sveikšan ārpus 1.septembra un pēdejās mācību dienas man vispār liekas kaut kads padomju laiku, dibenā līdēju vaibs. Absolūti cienu jebkuru pedagogu kurš ar manu bērnu strādājis, bet nu nopietni? Davana dzimenē? Pffff. Un ja skolā katram priekšmetam savs skolotājs - tad 10 skolotāji jasveic dzimenēs? Vai tad tas pienākas tikai darziņa pedagogiem un skolas pedogogi lai iet kakāt? :D Jau vairs nezin ka izcelties. Nekad dzīvē neesmu bērna pedagogam metusies dzimenes davanai un nekad ari nav bijusi tada iniciatīva no citiem vecākiem darziņa un skolu grupās.
P.S nē - ar naudu man problēmu nav :D :D ir gan divītis gan piecītis.
28.11.2024 14:09 |

Reitings 1758
Reģ: 25.01.2023
Citronpipars @ 28.11.2024 14:09
1. Marija baigi piņņājusi, vai buhājusi, vai abi kopā. Tur jau draina spaini vajag.
2. Šitā fanātiskā pedogogu sveikšan ārpus 1.septembra un pēdejās mācību dienas man vispār liekas kaut kads padomju laiku, dibenā līdēju vaibs. Absolūti cienu jebkuru pedagogu kurš ar manu bērnu strādājis, bet nu nopietni? Davana dzimenē? Pffff. Un ja skolā katram priekšmetam savs skolotājs - tad 10 skolotāji jasveic dzimenēs? Vai tad tas pienākas tikai darziņa pedagogiem un skolas pedogogi lai iet kakāt? :D Jau vairs nezin ka izcelties. Nekad dzīvē neesmu bērna pedagogam metusies dzimenes davanai un nekad ari nav bijusi tada iniciatīva no citiem vecākiem darziņa un skolu grupās.
P.S nē - ar naudu man problēmu nav :D :D ir gan divītis gan piecītis.
Tai jābūt pilnīgi brīvai izvēlei,mesties davanai vai ne.Arī ,ja tie ir 2 eiro tikai.Un nevajag pārmest vecākiem,kas to vēlas nedarīt.Un es negribētu ar tādu mammīti viena grupā,kas iznes socvidē saraksti un neaizkrāso pat vārdu.
28.11.2024 15:17 |

Reitings 908
Reģ: 16.09.2021
Kenty @ 28.11.2024 15:17
Tai jābūt pilnīgi brīvai izvēlei,mesties davanai vai ne.Arī ,ja tie ir 2 eiro tikai.Un nevajag pārmest vecākiem,kas to vēlas nedarīt.Un es negribētu ar tādu mammīti viena grupā,kas iznes socvidē saraksti un neaizkrāso pat vārdu.

Un katrā grupā ir mamaša, kurai dāvanā jāmetas nez cik, jo taču tik daudz pūļu ieliek. Mačkas gadījumā, viņai nav kārtīgi naudas biļetei, bet metīs nez cik naudas.
28.11.2024 15:20 |

Patīk
Reitings 48202
Reģ: 12.10.2022
NikaYt @ 28.11.2024 07:41
Hahahaha! Tā viņai arī vajag un vienīgais klauns ir viņa pati! Iedomājās, ka vinnēja 500 eiro tiesā un viss, tagad mūžu mūžos to saņems vai tik uz augšu inflācijas dēļ? ? tiesas lēmumu var apstrīdēt, ja mainījušies apstākļi un tie ir mainījušies - viņa neko nedara Neitam no tā, kādēļ dabūja tos 500 eiro. Kur smilšu terapija, logopēds, bokss? Privātmāja, mašīna (ne sabiedriskais)? Augļi uz cik eiro bija? :D
Kopumā atbalstu, ka vecāki maksā lielus uzturlīdzekļus, bet nu šis ir tas gadījums, kad sieviete ļaunprātīgi to izmantoja.
Tagad saka, ka Kristaps neredz bērnu. Kur palika ņaudējieni "Neitu uz manu dzimšanas dienu paņēma prom Kristaps pie psihologa", "Kristaps ienāca manā kāpņu telpā, kā viņam nav kauna"
Mašai nav svarīgi, ka bērnam ir tēvs, bet tas, lai viņš sponsorētu Mašu un visu viņas taboru.
Dabūja no Kristapa alimentus, tad tiešām sāka ņaudēt, kāpēc bērns tik bieži ar tēvu, laikam bailes, ka neatņem alimentus.
Uzturlīdzekļu tabulā bija norādīts, ka mājokļa īres maksa ir 1600 eiro + 400 eiro par komunālajiem. Abiem kopā 500 par bērnu. Tagad re varētu būt ap 350-400, komunālie 150-250, maksimums 700, dalīts uz 4, tad abiem kopā 175 eiro, bet visdrīzāk mazāk.
Un lai pierāda 3870 eiro gadā par boksu, 3600 eiro gadā par graudu terapiju 2x nedēļā un logopēds 3300 eiro 2x nedēļā pa gadu. Gads tūlīt būs noslēdzies.
Viņa netērē bērnam pat pusi no alimentu kopsummas. Lai Kristapam izdodas, jo tas var Mašu atmest atpakaļ realitātē un beidzot sākt apdomāt, ko viņa dara.
28.11.2024 15:38 |

Patīk
Reitings 48202
ZANZEZAN @ 28.11.2024 08:07
viņa nefiltrē ne jo raksta, ne ko runā. Visu laiku ir cita pasaka, kas nu kuram brīdī izdevīgāk. Vienīgi problēma, ka pati neko neatceras bet turpina dzīvot savā burbuļu pasaulē. Kristapam noteikti ir info par soc.dienestu, dzerstiņiem utt. Visu liks priekšā tiesā. Tā kaza pati Visu uz paplātes uzlika, ja Kristapam ir smadzenes, tad tas viss ir safilmēts, noskrīnots un liekams priekšā. Ne velti maša tagad tik klusiņa un kārtīga. Instagramma! Jo saprata, ka liekot to visu pati sev bedri rok.
Dzīvē garantēju, ka nekas nav mainījies, kā turpina šļūkt ar saviem job, kā turpina dzert proseko tā turpina. Nav un nebūs tādas sievietes apzinigas mātes. Nekad!
Un pats interesantākais ir tas, ka tagad Maša visu laiku lG mēģina izcelt es to un es šito un tikai Neits, Neits, Neits.
lepriekš visu laiku bija mazākais, jo ar to varēja attaisnot, kāpēc neko nedara. Tagad, kad bail par alimentu zaudēšanu, tad pārmetas uz citu bērnu, pa kuru iepriekš bija vienalga, jo no alimentiem Mašai atleks labums, nevis bērnam.
28.11.2024 15:50 |

Patīk
Reitings 48202
Inna86 @ 28.11.2024 08:34
Kā juriste pakomentēšu, ka uzturlīdzekļi nav abiem vecākiem jānodrošina vienādās daļās, kā te daudzas raksta. Mašai ir ir trīs apgādībā esoši bērni, oficiālu ienākumu nav, principā trūcīgā. Viņai ir visas tiesības prasīt no bērna tēva segt lielāko daļu uzturlīdzekļu, viņam tas arī ir vienīgais bērns. Tiesa var vērtēt arī vecāku izglītību un tādas lietas.
Trūcīga būdama varēja tiesā norādīt, ka tērē bērnam viena pati 837 eiro pārtikā mēnesī? Tikai 1 bērnam. Nesmīdini.
28.11.2024 15:54 |

Reitings 597
Reģ: 13.01.2023
Mashka Kakashka @ 28.11.2024 11:17

Kāpēc viņai vienmēr publiski nozākā Kristapu un piedzen tikai no viņa alimentus? Kāpēc viņa netiesājas ar Rafaelu par Vitas un Īlona uzturēšanu?
Vitai gadījumā nav spāņu pilsonība? Domāju negrib riskēt,ka bērns būs jaatdot uz Spāniju tēvam ! Jo ja tētis gribēs Vīnē mierīgi vinnēs tiesu,ka bērna labklājībai būtu dzīvot pie tēva ,plis iespējams vins kko tomēr maksa,tik Marija nestāsta
28.11.2024 16:18 |

Reitings 498
Reģ: 09.02.2024
Ļoooti ilgi Marija izturēja bez ex apdiršanas, nu ļoooti ilgi. Viņa neizdara pilnīgi nevienu lietu ko pirms tam baigi apņemās. Angļu IG spilgts piemērs, kā jau teicu, max pāris mēneši. Par ex arī teica, ka VISS vairs nekad par to nerunāšot. Par Neitu arī-jo esot jau liels un risks, a te stāsta kā mazgā mazajiem DIBENUS!
Cirks aizbrauca, klauns palika.
28.11.2024 16:19 |

Patīk
Reitings 48202
Mercury6 @ 28.11.2024 09:14

Te vairāk akcents uz to, ko iepriekš meitene minēja - mātei ar 3 bērniem nav tādas pašas finansiālās iespējas kā tēvam ar vienu bērnu. Nav, protams, Kristapam jāuztur visi viņas bērni, bet visus Neita izdevumus gan varētu nosegt, ja pats neaudzina. Labi, es ticu, ka šobrīd Marija uz Neitu netērē pat tos 500€ mēnesī un kā jau iepriekš minēju, Marija ļoti riebīgi iznesa to alimentu lietu. Bet atkal - kādu laiku atpakaļ, kad viņai nauda bija, tad noteikti deva pat vairāk kā tos 500€ uz visiem treniņiem, terapijām, privātmāju un braucieniem. To arī varēja redzēt, ka naudu ieguldīja daudz, kad pašai bija. Tad nu tas Kristaps varēja arī paklusēt un kādu laiku paņemt uz sevi vairāk, nevis uzreiz skriet uz tiesu raudāt. Man Marija nepatīk ne kā sieviete, ne māte, bet nu tie nabadzīgie vīrieši, kuri gadiem maksā minimālos un savu bērnu neredz un tikai gudri runā arī manī iedveš riebumu. Te ir abi labi. Ideālajā pasaulē Marijai jāsaņemas, lai nav jāpiesavinās Neita alimenti, lai kaut īri samaksātu, bet jāsāk strādāt, lai var nodrošināt sevi un pārējos 2 bērnus un var uz Neitu tad tērēt tos Kristapa 500€. Ja nevar vienoties, vēl būtu variants, ka Kristaps maksā minimālos un pats ved Neitu uz terapijām un treniņiem un pērk apģērbu. Bet tas laikam tiesā neiet cauri tāda apņemšanas pirkt. Uzliek konkrētu summu, kas jāskaita mātei un viss.
Hahaha. :D Maša bija iedomīga un lepna, kad NL bija ziedu laiki, ne no viena neko nevajadzēja. Un kad viņai bija nauda, tad bērns tāpat bija nomests pie omītes.
Ceļojumos bērnus vilka līdzi, lai varētu satikt spāni, bet viņš Mašu atšuva. Un kuīza ceļojumus, škiet, ka apmaksāja omīte ar voučeriem no sava MLM.
Ja tas ir bērna interesēs, tad Maša varētu arī piekrist, ka bērns aug pie tēva, bet viņa to nekad nepieļaus, jo tad zaudēs naudu.
Maša visu dara savās interesēs nevis bērna.
28.11.2024 16:21 |

Reitings 3951
Reģ: 29.04.2024
Sunlight @ 28.11.2024 14:01

Es patiesībā pat piekrītu. Manuprāt, labāk pat lielāks puķu pušķis, ne 20 eur dāvanu karte. Piedodiet, bet viens Maximas pirkuma maiss ar basic lietām ir 20 eiro. Kas tas vairs mūsdienās ir? Un uzsvaru lieku uz to, ka šie 20 eiro NAV no vienas ģimenes. Bet veselas grupiņas dāvana! Padsmit bērni!
Tā ir audzinātāja, kas pavada LIELĀKO DIENAS DAĻU ar bērnu! Ticu, ka nereti iemāca daudz vairāk lietas par vecākiem. Ja tādam cilvēkam ir žēl samesties katram “pa piecītim”, man laikam nav, ko teikt. Žēl par tādu attieksmi.
nu bet kas tev liedz sveikt skolotāju privāti? Tak kaut miljonu dāvini!
Skolotājs dara savu darbu, par to saņem algu(kādu tas jau cits jautājums, bet ne vecāku kompetenece).
Tā kopīgā sveikšana ir kaut kāds psrs pārpalikums. Katrs kas vēlas apsveic, nevēlas nesveic! Arī dāvanas lielums ir katra paša ziņā!
Ja arī tas ir no visas grupas, kada starpība cik cilvēki un kāda summa! Galvenais jau ir tas žests, apsveikums, iepriecināšana!
Vēl galdu uzklājiet, balonus sapūtiet, spā uzsauciet un palaidiet brīvdienas uz parizi!
Un macka jau lielā sveicieja. Biļetei kapeiku nav, ta nav, dzivo īrētā dzivokli un tiesājas par alimentiem, tagad lepni paziņo, ka 20e ir par maz..
Protams, gribas ielīst un izlekt augstāk pār savu pakaļu, lai redz cik jauka mammīte, a patiesībā..
a ko tad ta neteica, kad druškas uzdāvināja viņai tikai proseko pa 30eiro? Tad viss ok, tās nav kapeikas? Smieklīgi nak.
28.11.2024 17:01 |

Reitings 2316
Te forumā visas lielas biezās, bet, kad 5 eiro bērna audzinātājai jānoliek, tā ir traģēdija un jāskaita katrs eiro 😅
Un, jā, es piekrītu katram komentāram, ka “ziedu laikos” Marija bija lielākā sučka ever un atļāvās uzkakāt visiem no piektā stāva. Jā, tagad pati ir attapusies uz dibena un cenšas izlīst kā nu vien māk. Jā, es arī NENORMĀLI priecājos, ka NL ziedu laiki ir beigušies un ka tas NL kuģis dodas turpat, kur krievu priekšgājējs.
Bet dažas vienkārši izķngā katru teikumu, lai ko arī Marija pateiktu 😂 Varu derēt, ka, ja viņa uzrakstītu “ārprāts, veseli 2 eiro dāvanai, šausmas”, viņai ne piebalsotu, bet rēktu dubultā.
28.11.2024 17:09 |

Reitings 1902
Reģ: 05.07.2024
Blablablabla @ 28.11.2024 16:18
Vitai gadījumā nav spāņu pilsonība? Domāju negrib riskēt,ka bērns būs jaatdot uz Spāniju tēvam ! Jo ja tētis gribēs Vīnē mierīgi vinnēs tiesu,ka bērna labklājībai būtu dzīvot pie tēva ,plis iespējams vins kko tomēr maksa,tik Marija nestāsta
Tas, ka viņas tēvs ir no spānijas nedod viņai spānijas pilsonību. Piedzima viņa Latvijā tomēr.
28.11.2024 17:18 |

Reitings 6606
Sunlight @ 28.11.2024 17:09
Te forumā visas lielas biezās, bet, kad 5 eiro bērna audzinātājai jānoliek, tā ir traģēdija un jāskaita katrs eiro ?
Un, jā, es piekrītu katram komentāram, ka “ziedu laikos” Marija bija lielākā sučka ever un atļāvās uzkakāt visiem no piektā stāva. Jā, tagad pati ir attapusies uz dibena un cenšas izlīst kā nu vien māk. Jā, es arī NENORMĀLI priecājos, ka NL ziedu laiki ir beigušies un ka tas NL kuģis dodas turpat, kur krievu priekšgājējs.
Bet dažas vienkārši izķngā katru teikumu, lai ko arī Marija pateiktu ? Varu derēt, ka, ja viņa uzrakstītu “ārprāts, veseli 2 eiro dāvanai, šausmas”, viņai ne piebalsotu, bet rēktu dubultā.

Kāpēc uzreiz biezās? Nu nav, skolotājas sveikšana dzimšanas dienā, obligāts pasākums. Un apsveikšanai dzimšanas dienā nav jābūt - "Paldies" par to, ka cilvēks dara savu darbu. Tā ir brīva griba apsveikt vai neapsveikt. Tie ir svētki konkrētam cilvēkam, nevis kaut kāds apbalvojums par profesionālu darba pienākumu veikšanu. Kā jau iepriekš rakstīju, "Paldies!" saka ikdienā, mācību gada noslēgumā vai izlaidumā. Un arī tam nav jābūt piespiedu kārtā, bet brīvprātīgi. Un tās summas bērnudārzā - 634eiro apmērā Ziemassvētku dāvanām, ir ārtprātīga. Ko darīsiet, kad bērns būs skolēns un absolvēs 9.klasi? Sarkano paklāju noklāsiet un īrēsiet pili? 😀
28.11.2024 18:49 |

Reitings 597
Reģ: 13.01.2023
brunettte teksts @ 28.11.2024 17:18[/quote ne?man likas,ka viņa nokārtoja pilsonību esot tur ,bet es tik tā aizdomājos! Kait kam jau jābūt tur,kāpēc viņa neķeras klāt otram tetim
28.11.2024 19:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits