Mashka Kakashka @ 25.08.2024 23:17
Nav nekāds autocorrect - bails, bailes, bail. Ir tādi vārdi kā APVIDVĀRDI! Šeit sacēla brēku par absolūti neko. Strīdēties, ja kāds lieto bailes, bail, bails, ir tas pats, kas strīdēties, ja kāds lapsenes sauc par spindzelēm, vai kāds krizdoles sauc par ērkšķorgām. Tos sauc par APVIDVĀRDIEM!
Mashka Kakashka @ 25.08.2024 23:17
Nav nekāds autocorrect - bails, bailes, bail. Ir tādi vārdi kā APVIDVĀRDI! Šeit sacēla brēku par absolūti neko. Strīdēties, ja kāds lieto bailes, bail, bails, ir tas pats, kas strīdēties, ja kāds lapsenes sauc par spindzelēm, vai kāds krizdoles sauc par ērkšķorgām. Tos sauc par APVIDVĀRDIEM!
CallMeAnnika @ 25.08.2024 23:24http://ezerkrastask.lv/par-skolu/skolotaji/ Eko programmu vada.
amnēzija @ 25.08.2024 23:30
Nu, "bailes" ir lietvārds un "bails" īpašības vārds, un "bail" jau ir apstākļa vārds. Īsti nebūs kā gadījums lapsene = spindzele. Bailīgs = bails, tā būs pareizāk.
Mashka Kakashka @ 25.08.2024 23:40
Spindzeles un krizdoles bija tikai tīri salīdzinājumam, jo bieži ir kašķi par šādām lietām. Es uzaugu un dzīvoju vietā, kur visi runāja nevis man ir "bailes", bet man ir "bails", tos sauc par apvidvārdiem. Tāpat kā kurzemnieki norauj galotnes un saka nevis nevis "viņš", bet "viš", nevis "māja", bet "māj", nevis "es nebūšu", bet "es nebūš".
Liizha1 @ 25.08.2024 23:43
Nu bet tad tā arī saki, ka mēs to bails lietojām kā bailes, nevis mētājies ar tēzauru, kur skaidri un gaiši ir uzrakstīts, ka tas ir īpašības vārds, kurš neatkarīgi no tā, ka ir apvidvārds, joprojām ir īpašības vārds
Mashka Kakashka @ 25.08.2024 23:46
Tur ir melns uz balta rakstīts, ka "BAILS" ir gan īpašības vārds, gan apvidvārds. Kā var nesaprast? Pat ir rakstīti piemēri. ?
Liizha1 @ 25.08.2024 23:54
Nu tu tiešām nesaproti, kas ir apvidvārds?
Tas ir da jebkāds vārds, lietots noteiktā apvidū - bet tas nemaina, ka tagad vienā vietā tas būs darbības vārds, bet citā lietvārds. Pamatos tas ir īpašības vārds - atbild uz kāds/kāda? Bails, bailīgs, bikls - kāds? ? nu taču, gramatika jāmācās nevis jākašķējās nevietā ? vismaz šajā kontekstā, ko piesauc no tēzaura.
Vēlreiz saku, ja tavā apvidū to lieto kā sinonīmu vārsam bailes, tas nenozīmē, ka pēc skaidrojošās vārdnīcas tas vārda pārtop par lietvārdu
Jasminaxoxo @ 25.08.2024 23:55
++++
Meitene nesaprot, ka, piemēram, "krizdole" ir lietvārds neatkarīgi no tā, ka tas ir apvidvārds.
CallMeAnnika @ 25.08.2024 23:24http://ezerkrastask.lv/par-skolu/skolotaji/ Eko programmu vada.
Mashka Kakashka @ 26.08.2024 00:04Es jums tiešām dzīvē novēlu, kaut jums lielākās problēmas dzīvē būtu risināt tikai šādus kašķus forumos, kā kurš ko raksta, saka, jo audzis tādā apvidū, kur to izmanto - bails, bailes, bail, krizdole, zapte, spindzele , lapsene, utt. Novēlu jums pašām pareizi salikt komatus, semikolus un izsaukuma zīmes.
Liizha1 @ 26.08.2024 00:11
Nedusmojies un neapvainojies tik traki? atzīsti, ka vnk kļūdījies.
Ja tu bails izmanto kā bailes, viss ok, no worries! Bet nejauc to tēzuru iekšā.
Ja tu saki - man ir bails no bitēm, tu ar to domā - man ir KAS? (Lietvārds) - man ir bailes no bitēm.
Ja tu ņem to tēzaura bails skaidrojumu, tad ieliec teikumā tos sinonīmus:
Man ir bikls no bitēm, man ir bailīgs no bitēm :) tur ir tā atšķirība starp to, ko tu saki un to, ko tev cenšamies pateikt :)
Mashka Kakashka @ 25.08.2024 23:40
Spindzeles un krizdoles bija tikai tīri salīdzinājumam, jo bieži ir kašķi par šādām lietām. Es uzaugu un dzīvoju vietā, kur visi runāja nevis man ir "bailes", bet man ir "bails", tos sauc par apvidvārdiem. Tāpat kā kurzemnieki norauj galotnes un saka nevis nevis "viņš", bet "viš", nevis "māja", bet "māj", nevis "es nebūšu", bet "es nebūš".
Mashka Kakashka @ 26.08.2024 00:04Es jums tiešām dzīvē novēlu, kaut jums lielākās problēmas dzīvē būtu risināt tikai šādus kašķus forumos, kā kurš ko raksta, saka, jo audzis tādā apvidū, kur to izmanto - bails, bailes, bail, krizdole, zapte, spindzele , lapsene, utt. Novēlu jums pašām pareizi salikt komatus, semikolus un izsaukuma zīmes.
Claire @ 26.08.2024 07:25Egita storijos saka, ka Occuba saules šampūnam klāt ir Bepantēns ???
Varbūt tomēr pantenols?