Astrīda571 @ 17.09.2021 23:14Aizietu un pajautātu ar kādām tiesībām šī ārda istabu. Nokauninātu tādu. Visadekvātāk, protams, būtu izsaukt policiju, un, neskatoties uz to, ka mājoklis izīrēts tur kaut kādai jukušai bābai, informētu par viņas neadekvātumu un to, ka vecmamma istabu tomēr ierādīja tev. Reāli tas, ka esi mazmeita vai meita nozīmē daudz vairāk nekā kaut kāds apakšīrnieks, kuram būtu jāārstē prāts. Protams, vēl var ieiet pie viņas ar kādu labi pazīstamu kaimiņu un aizrādīt.
Leena @ 17.09.2021 22:35Man ļoti savdabīga problēma, kura būtībā aizsākās ar covid-19 pandēmiju, kad nācās atgriezties no apmaksātiem īstermiņa studiju kursiem ārzemēs (šo laiku dzīvoju par stipendijas līdzekļiem) atpakaļ uz Latvijas mazpilsētu pie vecākiem, vecvecākiem. Tā kā tobrīd Latvijā bija krīze un nevarēja uzreiz atrast darbu, tiku iekārtota vecmammas dzīvoklī pār kuru mātei ir pilnvara. Tātad šajā divistabu dzīvoklī vienu istabu iedeva man, otru izīrēja īrniecei, kurai pāri 50, bet ļoti jocīga sieviete pēc rakstura, kaitina citus. Kad VID atklāja, ka par dzīvokli netiek maksāti nodokļi, visu dzīvokli oficiāli pēc līguma izīrēja tai īrniecei, kamēr pašai bija sociālā dienesta piešķirts statuss.
Tad nu kulminācija notika šogad, kad atkal jau kārtējo reizi pamanīju, ka vannas istabā mani higiēnas līdzekļi ir kaut kur pārvietoti, nolikti bez manas atļaujas citur, lai gan skapis bija sadalīts 2 daļās - 1 puse man, otra viņai. Gāju pie īrnieces un lūdzu, lai neaiztiek manas lietas vannas istabā, tikmēr ar lupatu tīrīju vannas istabas skapi. Īrniece tikmēr uzvilkās, ieskrēja manā istabā, ar roku no putekļainā galda, kuru vēl nebiju paspējusi notīrīt, man uz tīrās spilvendrānas, un gultas pārvalka, kuri no rīta bija novietoti uz dīvāna, iegāza putekļus no mēbeles. Klaigāja, meta mantas, vēl mani nosauca aizskarošās frāzēs - ka es esmu netīra utt.
Domāju, ko reāli tādā situācijā darīt, kad nav darba un vecmammai piederošais dzīvoklis uz papīra izīrēts īrniecei, lai gan faktiski dzīvoklī vienmēr dzīvojuši 2 atsevišķi īrnieki - katrs savā telpā. Laikam policijai jēgas nav zvanīt un informēt par miera traucēšanu un neadekvāto rīcību, ja jau viņai ir līgums. Zvanīt un traucēt mātei arī ne, jo viņa nevēlas iejaukties šajos kašķos. Kā vispār uz to reaģēt?
Patlaban jau dzīvoju viena, bet covid-19 pandēmijas laikā bija tāda nepatīkama situācija.
Susurrrrrs @ 18.09.2021 10:51Un pusotru gadu dziivoja ar stipendiju un nestraadaaja? Pandeemija 2020.saakumaa saakaas. Vareeji Riigaa iireet istabu un straadaat da jebko. Izlutinaara mamzele un nekas vairaak.
Patlaban jau dzīvoju viena, bet covid-19 pandēmijas laikā bija tāda nepatīkama situācija.
Leena @ 19.09.2021 00:18Esmu vēljoprojām deklarēta mātes dzīvoklī, kurā nedzīvoju. Patiesībā izlika uzreiz, kad atgriezos no ārzemēm, jo vecmammu nolēma paņemt aprūpē un man nebija īsti teikšanas, bet saprotu, ka tā iespējams ir labāk. Tas vecmammas dzīvoklis, kurā viņa nedzīvo, jau kādus 7 gadus tika neoficiāli bez līgumiem izīrēts 2 atsevišķiem īrniekiem - viena istaba vīrietim, kuram drīz to uzteica, jo ielika mani, otru istabu izīrēja tai trakajai, kura pat no dzīvokļa biedra istabas bija ņēmusi bez atļaujas sev mēbeles. :D Pienāca kaut kāds brīdis, kad VID uzrāva šo visu un lika noslēgt līgumu, noslēdza visu dzīvokli ar īrnieci, jo viņai bija darbs, kamēr man sociālā dienesta statuss. Sociālais dienests gribēja, lai slēdzu ar vecmammu īres līgumu par 1 istabu, jo tad varēšot 40 % apmaksāt no dzīvojamās platības, uz ko māte iebilda, ka nē, jo baigais čakars.
Šobrīd situācija ir mainījusies, strādāju, bet šobrīd nestudēju, savukārt, īrniece te sataisīja tādas ziepes, ka pati aizgāja - karantīnas laikā te piebraukāja policija. Atceros, ka 1reiz tomēr izsaucu, jo viņas vecis bija iegājis manā guļamistabā un draudēja. Policija tīri saprotoša, nedzina ārā, ja jau bija tā vienošanās.
Tām, kas te saka, ka izlutināta mamzele, varu piemetināt, ka pirms kursiem ārzemēs strādāju arī fizisku darbu uz pilnu slodzi, un neuzskatu to par mīnusu. Vienkārši covid-19 bija grūti sameklēt darbu, jo sākās ierobežojumi un daudzus pat atlaida. Braukt uz otru Latvijas galu strādāt, kur piedāvāja mazatalgotu darbu iestādē, negribēju tīri tādēļ, ka tajā miestā nebija pat ko noīrēt.
Leena @ 19.09.2021 00:45Vispār cik ļoti trūcīgai tad tai personai jābūt, lai viņu uzreiz iekārtotu sociālajā istabā? Cilvēks, kurš nekur nav deklarējies, vai bārenis?
Leena @ 19.09.2021 00:45Vispār cik ļoti trūcīgai tad tai personai jābūt, lai viņu uzreiz iekārtotu sociālajā istabā? Cilvēks, kurš nekur nav deklarējies, vai bārenis?
Leena @ 19.09.2021 02:31Bet, ja cilvēks vēlas atpakaļ savā deklarētajā dzīves vietā, kurā viņš uzaudzis, kura pieder vecākiem, un citur nav kur iet, otrs dzīvoklis izīrēts citam cilvēkam un sociālā mājā istaba nav piešķirta, viņam ir tiesības prasīt iekārtot sevi atpakaļ deklarētajā dzīves vietā? To dara caur policiju vai tiesu? Bet trūcīgie un maznodrošinātie nemaz nevar maksāt par tiesu, jo nav tam naudas. :D
hmx @ 19.09.2021 00:52
Droši vien trūcīgi ģērbtai, bez ienākumiem, bez savas mantas, pat bez vecāku un vecvecāku mantas. Varbūt pat ne bezdarbniecei, bet kādai sētniecei, kas dara vienkāršu darbu, vai kapu kopējai. Varbūt jābūt alkoholiķei, neizglītotai, mazsvarīgai - cilvēks bomzis utt.
Susurrrrrs @ 18.09.2021 17:22Un beernus var pabalstiit, ja shie ko dara sapraatiigu nevis 1,5 gadus slaistaas un karo ar iirniekiem.