Brendija @ 02.09.2021 20:59Palasot šo diskusiju, es vispār brīnos, ka Latvijā ir tādas algas. Neko nesaprotu. Visi sūdzas, ka saņem kapeikas, ka algasmazas,ka nekam nepietie,a šeit palasot, salasījušies visi miljonāri. Es mēnesī uz rokas saņemu 350 euro!!! Un man visam pietiek. Nesaprotu, kur šitā var žēloties uz dzīvi ar 3-5k mēnesī, un vēl teikt, ka nekam nepietiek???
Avca @ 02.09.2021 21:19
Brentija, kas tas tāds? Tevi čakarē . Minimālā bez apgādājamajiem ir 418 uz rokas.
pazīstu cilvēkus, kuri pelna ap 800-900 eiro spēj izdzīvot, pabarot bērnus un kaut kam iekrāt ar mazo algu
Brendija @ 02.09.2021 20:59Palasot šo diskusiju, es vispār brīnos, ka Latvijā ir tādas algas. Neko nesaprotu. Visi sūdzas, ka saņem kapeikas, ka algasmazas,ka nekam nepietie,a šeit palasot, salasījušies visi miljonāri. Es mēnesī uz rokas saņemu 350 euro!!! Un man visam pietiek. Nesaprotu, kur šitā var žēloties uz dzīvi ar 3-5k mēnesī, un vēl teikt, ka nekam nepietiek???
Miaa @ 02.09.2021 21:31
Vai ne? Mana mamma mēnesī saņem ap tiem pašiem 350eur uz rokas. Ja kādu mēnesi alga ir par 10 vai 20 eur lielāka, aiz prieka nezina, kur likties. Bet dzīvo, badā nav, apģērbusies ir. Jā, nedzīvo šiki, ceļojumos nebraukā, iekrāt diži neko nevar, bet nesūdzas. Tāpēc mani pārsteidz, ka ir cilvēki, kuri saņem n-tās štukas mēnesī un vēl saka, ka kaut kam nepietiek un ka vajag vairāk. Nevienam neko nepārmetu, tikai brīnos un nesaprotu kā ir jādzīvo un jāšķiežas ar naudu, lai ar vairākiem tūkstošiem mēnesī nepietiktu (un, pie tam, dzīvojot Latvijā, nevis, nez, kaut kādā Islandē, kur par vienām vakariņām atstāj pusi savas algas). Priecājos, ka esmu dzīvē pieredzējusi visādus laikus, tāpēc, ja vajadzētu, iztiktu arī ar minimālo algu. Šobrīd nepelnu daudz, bet būtu grēks sūdzēties un čīkstēt, ka ar to nepietiek. Un, nē, es nepelnu pat 2k, kur nu vēl 5k vai 7k mēnesī.
Ar naudu nemaz nevajag baigi šķiesties, lai būtu lieli izdevumi, pietiek ar māju, auto, bērniem, mājdzīvniekiem, dārzu un šeku reku nekas baigi pāri nepaliek.
Galu galā, kā ar tādu algu var samaksāt ar frizieri par manikīru kur nu vēl sejas krēmi un kopjošās procedūras. Tas vsp nav reāli.
Avca @ 02.09.2021 21:40
Miaa bet kā viņa ar tādu algu samaksā par īri Rīgā? Kā viņa nopēr jaunus ādas zābakus? Kā apģērbj bērnus, un kā samaksā par bērnu pulciņiem? Galu galā, kā ar tādu algu var samaksāt ar frizieri par manikīru kur nu vēl sejas krēmi un kopjošās procedūras. Tas vsp nav reāli.
neizvēligais @ 02.09.2021 21:41Miaa vai ne, neviens jau te nemirst no bada, tādā rietumeiropā forši dzīvot, jo var pirkt visādus gadžetus, principā importa preces, parējais nav īpāši letāks, varbūt pārtika Rietumeiropā ir tāda pati ,jo PVN ir mazāks un arī ES vairāk subsīdē ēdienu(to pašu arī mums būtu jaspiež uz valdību un ES,man pohuj par valsts parādu,citiem ir vēl lielāks).
neizvēligais @ 02.09.2021 22:04Avca cik saprotu naudā vispār tika izgudrota 5.tukstoš pirms kristus dzimšanas, kā tu domā cilvēki mira nost, jo nebija nauda, nē, kautkā jau dzīvoja, īpaši ja tu esi piedzimusi.
neizvēligais @ 02.09.2021 21:55Ko Motherofdragons vidējā alga programētājiem Latvijā ir 5,7 k brutto(4k netto), ko jūs te sapņojat,manai masīcai(viņai atrada) un man grūtības atrast darbu IT(iešu visticimāk uz online kazino strādāt), vienam pazistamajam ar visām virstundām bankā sanāk virs 2k uz rokas. VID par progrāmmētajiem vidējā stundas likme ir 20,66 un jā nostrādā 160 h sanāk 3,3k nezinu vai bruto vai netto, bet nav tik viegli tur tikt īpaši jaunpienācējam, varbūt mid vai senior ir stipri vieglāk.