Baidens jau nav tur vienīgais vainīgais. Visi, kas tur 20 gadus gāza armiju un naudu bez jebkādas jēgas, ir vainīgi. Arī Baidens, bet arī visi pirms viņa. ASV diezgan apkaunojuši sevi un visus, ko tur sūtīja karot.
Man liekas, ka tie, kas ķērās pie lidmašinas, cerēja, ka lidmašīna apstāsies un nepacelsies, bet nu tur grūti pateikt, kas īsti notika un kāda bija motivācija. Piekrītu, ka īpaši prātīgi tas neizskatījās, bet situācija tur bija diezgan traka, tāpēc grūti no pāris sekundes gariem video saprast "pilno bildi"
Man ir personīgi žēl visu to sieviešu un meiteņu, kam sapnis par izglītību un karjeru ir principā iznīcināts, bet es arī neuzskatu, ka visām citām valstīm ir pienākums tāpēc atkal iet karot un mēģināt kaut ko uzlabot. Protams, ja ir iespēja palīdzēt cilvēkiem, kam tur draud izrēķināšanās tāpēc, ka ir NATO armijām vai vēstniecībām palīdzējuši vai tapēc, ka tās ir sievietes ar izglītību, tad es personīgi domāju, ka tas ir pareizi, bet nu arī saprotams, ka visiem tāpat palīdzēt vienkārši nav iespējams un nav arī citu valstu pienākums. Kā jau saku - personīgi žēl, bet nedomāju, ka tāpēc kādam ir jāmetas atkal karā iekšā.
Es domāju, ka ne sūda nekas nemainīises. Jā, ok, būs migranti, bet jau tagad viņu ir daudz, un talibi nebūs vienīgais, kas palielina migrāciju. Domāju, ka Latvijā tapat ir droši, jo nu - kuru Latvija interesē. pat migranti te ilgi nepaliek un cenšas tikt uz Rietumeiropu :D tāpat ar terorismu - tur Latvijai vispār riski nedraud. Un arī kopuma nav tā, ka terorisms būtu tik liela problēma, kā dažiem patīk sludināt.