MATI- meitenes skaistākā rota!

10 gadi
Reitings 353
Reģ: 22.05.2013
Sveikas dārgās!
Vēlos parunāt par un ap matiem! Kā kopt, mazgāt, veidot un atveseļot!
Droši iesaisties- vēlos dzirdēt VISU!
12.08.2021 17:14 |

Patīk
Reitings 855
Reģ: 09.05.2021
TeaPot @ 12.08.2021 21:12
Meitenes, kādi padomi, lai cīnītos ar matu izkrišanu? Man ir paveicies ar ļoti bieziem matiem, bet krīt ārā pēdējā laikā kā traki, domājams, drīz būšu pliku pakausi ? Pietiek ar roku cauri izbraukt, ka paliek tāda čupiņa saujā. Analīzes normālas, uzturvielu trūkumam nevajadzētu būt pie vainas. Netaisnoju, nežāvēju ar fēnu, nelokoju, mazgāju pāris reizes nedēļā ar matiem draudzīgiem kopšanas produktiem (bez silikoniem utt). Pieļauju, ka stress pie vainas. Bet varbūt ir kādi ieteikumi, kā to matkriti samazināt?

Stress ļoti ieteikmē, ļoooooti. Arī vairogdziedzeris var būt pie vainas. Man palīdzēja, kad sāku dzert matu vitamīnus un D3, bet j jau Tev analīzes normālas, tad padzer nomierinošas tējas kas ir mazākais ko var darīt.
12.08.2021 21:50 |

10 gadi
Reitings 44002
Reģ: 11.02.2015
Vai ir kāda fellow čirka? Kā novākt pūkošanos, bet lai mati nepaliktu crunchy?
12.08.2021 21:54 |

Reitings 235
Reģ: 16.08.2017
Jā, man ir ļoti biezi un gari, bet galiņi... ir kaut kādas pat konkrētas vietas,kas ir sausas un jā, tikai pējējos mēnešus esmu sākusi lietot eļļas un tās jāliek labi daudz, lai justu efektu. Arī šampūnu ziņā nespēju atrast neko jaunu. Lietoju NATURA SIBERICA Oblepikha Siberica šampūns bojātiem matiem, var nopirkt Drogās, bet lētāk ar atlaidīti Siberikas veikaliņā vai Multilukss, kur arī var nopirkt dažādas eļļas matiem. Matu maska, kas ļoti iepatikusies ir "Maska bojātiem matiem L'Oreal Professionnel Paris Serie Expert Absolut Repair Lipidium" Mēģinu pāriet pie kaut kā cita, bet viss liekas tāds ķīmisks, līdz atgriežos pie tā paša šampūna un kondicioniera. Kad biju sīka, tad to vien darīju kā mazgāju matus, šobrīd dažreiz pat sanāk, ka nemazgāju 5 dienas un tā kā mati ir tumši, ļoti nevar manīt, lai gan sajūta nav patīkama. Fēnoju, taisu lokas ar taisnotāju - visu ko nevajadzētu. Galiņi nav sašķēlušies, bet sausi...Kas arī liekas jocīgi. Bet vispār, pirms 4 gadiem sanāca matus izdedzināt balinot, no gariem, skaistiem matiem palika tiešām gandrīz nekas... Bet šobrīd izskatās, kā nekas nebūtu bijis.
13.08.2021 10:33 |

Reitings 235
Reģ: 16.08.2017
Par rīcineļļu runājot, matos tā nederēs, bet skropstas un uzacis man palika kuplākas, katru vakaru smērējot divas nedēļas. Arī sīkajām grumbiņām noder. Kad redzu uz pieres kādu sīku svītriņu, savā sejas krēmā nedaudz iejaucu rīcineļļu un ar masējošām kustībām uzklāju uz sejas, bet bieži to nedaru, jo vienkārši nav iespējams katru vakaru sēdēt pie spoguļa tik ilgi. Un vispār, ja sejas masāžu varētu pārvērst par ikdienas rutīnu kā zobu tīrīšanu, būtu ļoti labi rezultāti...
Bet ja par matiem, nē, rīcineļļa pārāk bieza. Lietoju Nurme Castor Oil, bet domāju, ka visas vienādas tāpēc nav nozīme kādu pērc.
13.08.2021 10:40 |

Reitings 5589
Reģ: 19.09.2016
RedBull @ 12.08.2021 18:07
Ātrākais ceļš kā atveseļot, manuprāt, ir NEBOJĀT! :D
Esmu biezu matu īpašniece, man mati dabiski galos skruļļojas, bet ilgu laiku man tas nepatika(un tagad neesmu sajūsmā, bet var sadzīvot), bija periods(kādus 2 gadus ilga), kad es taisnoju nedēļā kaut kur 3 reizes, bieži arī žāvēju ar fēnu, jo parasti mazgāju rītos vai vēlu vakarā. Mati bija sausi, tādi pūkaini un uz tausti arī nepatīkami. Mēģināju es daudz ko - dārgākus salona šampūnus, drogu variantus, dažādus naturālos, kā Madara, visu ko, bet nekas man nepalīdzēja, jo es tāpat turpināju tos bojāt. Tad nezinu, kaut kas prātā nostrādāja un tagad jau gadu matus nebojāju vispār(esmu taisnojusi 2 reizes gada laikā un 1 reizi žāvējusi ar fēnu) un ir uzlabojumi - vairs nav tik sausi un nepūkojas tik traki, bet tāpat man līdz galam nepatīk, jo tikko izmazgājot, pagaidot, kad izžūst, mati kupli kā pūdelim.
Esmu domājusi par keratīnu, jo daudzām tas ir ielikts, nesūdzās, bet pagaidām neesmu saņēmusies, jo man nepatīk tas ''nolaizītais'' efekts un tā arī neesmu tikusi skaidrībā, cik slikts tas ir matiem? Citi saka, ka bojā matus un jāliek tad visu laiku, ja gribi efektu, citi saka, ka atjauno matus un nebojā, var likt
Kādas jūsu domas par keratīnu? Esat likušas? Cik ilgs efekts?
'
Pastāstīšu par savu pieredzi ar keratīnu. Man ir dabiski lokaini mati, bet nezinu, kas uznāca, ka izdomāju ielikt keratīnu. Viss jau bija ok. Bet tad es sagribēju savas lokas atpakaļ. Un pie tām es tiku tikai visus keratīna matus nogriežot. Keratīns pilnībā neiziet no mata, mats vairs nekad nebūs tāds kā pirms. Tapēc iesaku padomāt divreiz.
13.08.2021 10:55 |

Reitings 5589
Reģ: 19.09.2016
Ir kādas sastāvdaļas no kā izvairāties matu kosmētikā?
Es divus gadus izvairījos no silikona, bet tad sapratu, ka maniem matiem patīk silikons. Bet cenšos izvairīties no Isopropyl alkohola, jo tas ir sausinošais komponents. Un man ir neizpratne - kapēc tik daudz matu līdzekļos, kas ir it kā matu atjaunošanai sastāvā ir tas alkohols?? Kur loģika! Sanāk lieto, lai mati paliktu labāki, bet beigās tik izsausināti.
13.08.2021 11:06 |

Reitings 36
Reģ: 08.08.2021
Es no pieredzes ieteiktu nežēlot un nogriezt sausos un salūzušos galus. Labāk kādu mirkli pieciest un pastaigāt ar īsākiem matiem nekā staigāt ar garākiem, bet ar nesmuku un pretīgu švammi galos.
Kā arī jāatceras, ka matus jūs varat saglabāt veselīgus to augšanas garumā, kur tie aug no saknēm uz lejā, nevis saglābt sabojātus galus. Nokaltušas puķes tak arī nevar pēkšņi atdzīvināt, ne?
13.08.2021 11:21 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Kur var iegādāties zīda gumijas? Pačekoju google, tur ir divas opcijas, par 10 eiro vienu gumiju maksāt, nu drusku fail.
Shayk @ 12.08.2021 18:38
Iesaku ista zida matu gumijas. Talak jau jaskatas kadi matu kopsanas lidzekli der. Var biotin padzert. Poliem labs ir labs, saucas 'Noble Health'.
13.08.2021 11:21 |

Reitings 36
Jacqueline @ 13.08.2021 11:21
Kur var iegādāties zīda gumijas? Pačekoju google, tur ir divas opcijas, par 10 eiro vienu gumiju maksāt, nu drusku fail.

Bet tas taču ir ilgtermiņa ieguldījums. Gribi smukus matus - nopērc matu gumiju saudzēšanai. Nav jau katru nedēļu 10€ jātērē par matu gumiju. Tad jau nav jēga pirkt matu eļļu pa 15€, jo tāpat tiek izmazgāta un pa noteku nolaista lejā 😅
13.08.2021 11:47 |

Reitings 720
Reģ: 23.03.2020
Pret matu pūkošanos man palīdz botokss, bet man matu struktūra ir ne šis, ne tas, nav ne lokaini, ne taisni, tad uz nakti ar copes palīdzību taisu lokainus matus, jo taisnot nav vērts, protams, ar lietaino laiku vispār nedraudzējos, jo tad pūka parādās daudz reiz ātrāk.
13.08.2021 11:53 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
Dindija @ 13.08.2021 11:47

Bet tas taču ir ilgtermiņa ieguldījums. Gribi smukus matus - nopērc matu gumiju saudzēšanai. Nav jau katru nedēļu 10€ jātērē par matu gumiju. Tad jau nav jēga pirkt matu eļļu pa 15€, jo tāpat tiek izmazgāta un pa noteku nolaista lejā ?

Tur jau tā lieta, ka būs ik nedēļas pasākums, man tās gumijas zūd kā zeķes! Čau, Rasma!
13.08.2021 12:38 |

10 gadi
Reitings 1472
Reģ: 13.02.2009
Man ir gari, biezi un viļņaini mati ar tendenci pūkoties. Visbiežāk dzirdu - "ak, laimīgā! Ar tādiem matiem noteikti viegli, izmazgā un staigā!", bet, diemžēl ne tuvu nav tā. Ikdienā veidoju - žāvēju ar apaļo ķemmi un nostiepju. Laikietilpīgi, bet vienīgais veids kā izvairīties no putna ligzdas cienīga efekta uz galvas :D
Lai cik banāli arī neliktos, bet tieši regulāra matu galiņu apgriešana manā gadījumā ir panākumu atslēga, lai ataudzētu matus, jo sausie gali tikai šķeļas tālāk un ķeras, apgrūtina ķemmēšanu.
Ko vēl esmu pamanījusi - pārstājot lietot omega 3 ievērojami pasliktinās arī ādas un matu stāvoklis, tādēļ to dzeru visu cauru gadu (ne gluži matu dēļ, bet gan ādas). Tāpat arī izmantoju zīda matu gumiju, matus žāvēju ar fēnu un lietoju vienmēr aizsarglīdzekli pret karstumu. Svarīgi, lai fēns nepārkarst un matiem nebūtu saskare ar karstu metālu. Tonēju 3-4x gadā un pēdējās reizes ar Alfaparf krāsām, saudzīgas. un vasarā papildus visam iepūtu spf aizsardzību matiem - nav tik sausi,izbalējuši gali kā citus gadus!
Par kopšanas līdzekļiem - esmu izmēģinājusi teju visu Drogās pieejamo klāstu un neesmu atradusi neko, kas būtu wow!
Investēju dārgajā galā un sapratu, ka labu produktu vajag ļoti maz, tādēļ ilgtermiņā skatoties izmaksas tās pašas vien ir.
mani favorīti:
šampūni: Olaplex, Kerastase Chronologiste Bain Révitalisant atjaunojošais šampūns, Alter Ego Arganikare Miracle Beautifying(šis gan derēs biezu matu īpašniecēm). Tām, kas vēlas kuplumu iesaku Kerastase Volumifique.
kondicionieri/balzami: Olaplex, Tigi Bed Head Recovery Conditioner #2 (šis jau pieejamāks variants ikdienas lietošanai). Patika arī Moroccanoil Moisture repair, bet ne tik ļoti, lai pirktu atkal.
maskas:Kerastase Chronologiste Masque Intense Régénérant. Dārga, pat ļoti dārga matu maska, bet dievīga! Nesatauko, nepadara smagus, bet lieliski pabaro,mitrina matus, viegli ķemmējami. Lietoju taupīgi (1x ned nosusinātos matos), iztieku 5-6 mēn. Otrs favorīts: Tigi Bed Head Recovery Treatment Mask #2.
Toņa atjaunošanai patīk Hairmed maska-krāsa. Man ir tumši mati, ņemu Iced Coffee toni + C neutral. Sanāk vēsi brūns tonis, mati kļūst ievērojami mirdzošāki.
eļļas: Kerastase Chronologiste Parfum En Huile (bieza, diezgan smaga un lietoju parasti gada tumšajos mēnešos, patīk arī aromāts - koksne, apelsīns, muskus), Kerastase Elixir Ultime L'Huile Rose - vieglāka, nesatauko, ātri iesūcas un matu gali izskatās veselīgāki.
veidošanai/aizsardzībai pret karstumu: Wella Eimi Perfect Me krēms/losjons. Labāku nav, esmu izmēģinājusi sākot no OSIS beidzot ar Moroccanoil, Oribe utt. Price performance ļoti labs.
procedūras: Matu botokss! Mājas apstākļos ielieku kādu ampulu no Alfaparf (pērku frizieru servisā). Procedūras gan salonā noteikti vislabāk ieteiks meistars, bet par botoksu esmu ļoti apmierināta, veselīgi, gludi un noņem pūku. Keratīnu neesmu mēģinājusi un friziere neiesaka manam matu tipam nemaz.
Vēl viena piezīme, matu kopšanas līdzekļus sūtu no https://www.trilabshop.com/ , jo tur manis pieminētie līdzekļi ir krietni lētāki kā LV salonos. Vienīgi Alfaparf un Hairmed esmu pirkusi frizieru servisā. Vienu reizi pamēģināju Olaplax sūtīt Membershopā, bet kvalitāte atšķīrās kā diena pret nakti.
13.08.2021 16:49 |

Reitings 36
jenna @ 13.08.2021 16:49
Man ir gari, biezi un viļņaini mati ar tendenci pūkoties. Visbiežāk dzirdu - "ak, laimīgā! Ar tādiem matiem noteikti viegli, izmazgā un staigā!", bet, diemžēl ne tuvu nav tā. Ikdienā veidoju - žāvēju ar apaļo ķemmi un nostiepju. Laikietilpīgi, bet vienīgais veids kā izvairīties no putna ligzdas cienīga efekta uz galvas :D
Lai cik banāli arī neliktos, bet tieši regulāra matu galiņu apgriešana manā gadījumā ir panākumu atslēga, lai ataudzētu matus, jo sausie gali tikai šķeļas tālāk un ķeras, apgrūtina ķemmēšanu.
Ko vēl esmu pamanījusi - pārstājot lietot omega 3 ievērojami pasliktinās arī ādas un matu stāvoklis, tādēļ to dzeru visu cauru gadu (ne gluži matu dēļ, bet gan ādas). Tāpat arī izmantoju zīda matu gumiju, matus žāvēju ar fēnu un lietoju vienmēr aizsarglīdzekli pret karstumu. Svarīgi, lai fēns nepārkarst un matiem nebūtu saskare ar karstu metālu. Tonēju 3-4x gadā un pēdējās reizes ar Alfaparf krāsām, saudzīgas. un vasarā papildus visam iepūtu spf aizsardzību matiem - nav tik sausi,izbalējuši gali kā citus gadus!
Par kopšanas līdzekļiem - esmu izmēģinājusi teju visu Drogās pieejamo klāstu un neesmu atradusi neko, kas būtu wow!
Investēju dārgajā galā un sapratu, ka labu produktu vajag ļoti maz, tādēļ ilgtermiņā skatoties izmaksas tās pašas vien ir.
mani favorīti:
šampūni: Olaplex, Kerastase Chronologiste Bain Révitalisant atjaunojošais šampūns, Alter Ego Arganikare Miracle Beautifying(šis gan derēs biezu matu īpašniecēm). Tām, kas vēlas kuplumu iesaku Kerastase Volumifique.
kondicionieri/balzami: Olaplex, Tigi Bed Head Recovery Conditioner #2 (šis jau pieejamāks variants ikdienas lietošanai). Patika arī Moroccanoil Moisture repair, bet ne tik ļoti, lai pirktu atkal.
maskas:Kerastase Chronologiste Masque Intense Régénérant. Dārga, pat ļoti dārga matu maska, bet dievīga! Nesatauko, nepadara smagus, bet lieliski pabaro,mitrina matus, viegli ķemmējami. Lietoju taupīgi (1x ned nosusinātos matos), iztieku 5-6 mēn. Otrs favorīts: Tigi Bed Head Recovery Treatment Mask #2.
Toņa atjaunošanai patīk Hairmed maska-krāsa. Man ir tumši mati, ņemu Iced Coffee toni + C neutral. Sanāk vēsi brūns tonis, mati kļūst ievērojami mirdzošāki.
eļļas: Kerastase Chronologiste Parfum En Huile (bieza, diezgan smaga un lietoju parasti gada tumšajos mēnešos, patīk arī aromāts - koksne, apelsīns, muskus), Kerastase Elixir Ultime L'Huile Rose - vieglāka, nesatauko, ātri iesūcas un matu gali izskatās veselīgāki.
veidošanai/aizsardzībai pret karstumu: Wella Eimi Perfect Me krēms/losjons. Labāku nav, esmu izmēģinājusi sākot no OSIS beidzot ar Moroccanoil, Oribe utt. Price performance ļoti labs.
procedūras: Matu botokss! Mājas apstākļos ielieku kādu ampulu no Alfaparf (pērku frizieru servisā). Procedūras gan salonā noteikti vislabāk ieteiks meistars, bet par botoksu esmu ļoti apmierināta, veselīgi, gludi un noņem pūku. Keratīnu neesmu mēģinājusi un friziere neiesaka manam matu tipam nemaz.
Vēl viena piezīme, matu kopšanas līdzekļus sūtu no https://www.trilabshop.com/ , jo tur manis pieminētie līdzekļi ir krietni lētāki kā LV salonos. Vienīgi Alfaparf un Hairmed esmu pirkusi frizieru servisā. Vienu reizi pamēģināju Olaplax sūtīt Membershopā, bet kvalitāte atšķīrās kā diena pret nakti.

Super, paldies par tik daudz produktu ieteikumiem, tieši meklēju matu tonetajus ar neitrālu toni, jo lielakajai daļai ir sarkans/rižs apakštonis
14.08.2021 15:42 |

Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Dindija @ 14.08.2021 15:42

Super, paldies par tik daudz produktu ieteikumiem, tieši meklēju matu tonetajus ar neitrālu toni, jo lielakajai daļai ir sarkans/rižs apakštonis

Ja vajag nonemt rizo apakstoni, iesaku Fanola 'No Orange' sampunu.
14.08.2021 16:03 |

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
jenna @ 13.08.2021 16:49
mani favorīti:

Tieši mana situācija! Un ja tikko izmazgāju un neizžāvēju ar fēnu un apaļo ķemi, tad putnu ligzda un tik kupli kā pūdelim. Man kaut cik pieņemami savi mati šķiet dienu pēc mazgāšanas, tad parasti tas “kuplums” noplok.
14.08.2021 18:06 |

Reitings 427
Reģ: 28.12.2013
Es mēginu izvairīties no fēnošanas un tml. Ik pa laikam dzeru vitamīnus un maniem matiem ļoti patīk Biosilk līnijas produkti.
15.08.2021 10:38 |

Reitings 427
Reģ: 28.12.2013
Un nekrāsoju, nebalinu, protams, bet nu man paveicies ar dabīgo matu toni arī. Un ģimenē visiem ir bijuši biezi mati.
15.08.2021 10:40 |

Reitings 50
Reģ: 09.12.2016
Klau, kāda varbūt zina, kur var nopirkt Pantogar vitamīnus?
15.08.2021 12:00 |

10 gadi
Reitings 1472
Reģ: 13.02.2009
Dindija @ 14.08.2021 15:42

Agrāk man ļoti patika vēl Wella color recharge (cool brunette tonis) kondicionieris, bet tagad nekur neesmu manījusi.
15.08.2021 12:42 |

Reitings 380
Reģ: 20.07.2021
Jacqueline @ 13.08.2021 11:21

Aliexpress nav dārgas.😁😁💁‍♀️
15.08.2021 13:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits