Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Cik tālu var palīdzēt draudzībā...

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Labvakar!
Man dzīve ir cilvēks, kam ir mentāla rakstura problēmas. Pats saka, ka iet pie ārstiem - psihologa un psihiatra. Pie psihologa reizi 2 nedēļās, pie psihiatra reizi mēnesi. Dzer zāles. Esmu interesējusies, kas tad īsti ir - saka, ka daļa ārstu saka, ka bipolārie, daļa, ka depresija, bet pasam sķiet, ka vairāk bipolārie. Ir nomainījis vairākus speciālistus, tagad atradis tādus ar kuriem var strādāt. Mainija speciālistus, jo “viņi neprata palīdzēt”.
Labi, viņs nesūdzas tik bieži, bet tāpat ik pa reizei man vajag uzklausīt, ko es labprāt daru un katru reizi viņš saka, ka “man nevar neviens palīdzēt”. Tā jau kaut kāda mantra viņam ko skandēt. Ik pa laikam viņam uznāk panikas un es esmu uzticamības persona par ko man proeks, bet pašai reizēm no tā sanāk stresi un ir grūti būt līdzās, kad nezini kā palīdzēt. Uzklausīt, uzklausīt, bet cilvēkam labāk nekļūst....
Varbūt man vienkārši pa īstam nekad tādus cilvēkus nesaprast, jo paša esmu diez gan mierīga un vajadzības pēc tādiem speciālistiem nav bijis.
Sis cilvēks savu stāvokli raksturo kā smagu un saka, ka tikai medikamenti uztur pie dzīvas, normālām funkcijām. Es neko nezinu par so jomu, bet zinu, ka vidusskolā man bija draudzene, kura tagad dzīvi ārzemes, bet viņai bija gan psihoterapija jāiet, gan jādzer zales, nevis vienkārši - zāles. Esmu arī so to lasījusi, ka zāles tikai uztur cilveku, bet nearstē(tāpat ka izdzer ibumetinu pret zobu sāpēm, notrullini sāpes, bet problema netiek atrisināta), tāpēc domāju, ka cilvēkam vajag terapiju. Pats sis cilvēks saka, ka ir mēģinājis un no terapijas bija tikai sliktak un ka viņs jau ta iet pie psihologa un bla bla. Spītīgs cilveks.

Varbūt kāds no malas var pateikt kā jums izskatās šī situācija - cilvēks grib vai negrib ārstēties
? It kā ja iet pie speciālistiem, tad kaut ko grib, bet tā spītēšana un visu varinatu noraidīšana reizem man liek domāt par pretējo.

Vai kāds zinoss var pateikt kada nozīme ir terapijām? Vai tiešām medikamenti var izārstēt un paihologa vizītes?
Kādam varbūt ir bijusi pašam vai līdzcilvēkam līdzīgi un varat dot padomus kā man rikoties? Kā palīdzēt
?
Paldies!
Jauki vakaru!
05.08.2021 18:37 |

Patīk
Reitings 24287
Reģ: 27.01.2021
Ir cilvēki, kuri "saaug" ar savu traumu, problēmu utt. It kā ārstējas, grib no tā tikt vaļā, bet tomēr šī slimība vai jebkura cita problēma jau ir kļuvusi par daļu no cilvēka personības, no kuras līdz galam (visbiežāk neapzināti) pat nevēlas tikt vaļā, jo jūtas tā, it kā pazaudēs daļu sevis, īpaši, ja ilgstoši pieradis sadzīvot.
Terapijas reti kuram patīk, ir jārunā par problēmu, jārokas tajā iekšā, jāstājas pretī visādām nepatīkamām lietām, atklāsmēm + tas viss augšā uzrakstais arī jārisina. Vieglāk ir visu paslaucīt zem kāda mentālā zemapziņas paklāja un ignorēt.
Nezinu, kā ir Tavam draugam. Bet viegli viņam būt blakus nebūs nekad. Atceries arī par sevi padomāt - lai Tevi viņš neparauj līdzi savā bedrē.
05.08.2021 20:12 |

Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Tāpēc, ka ir izdevīgi, ja kāds visu laiku uzklausa, pažēlo.
Piekrītu komentāram, ka daži cilvēki saaug ar problēmu, izveido to kā daļu no personības un tā un nesaņem palīdzību, lai gan domā, ka veseļojas.
Tu esi prasījusi, kas tieši viņam nepatīk terapijā?
05.08.2021 21:36 |

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
RedBull @ 05.08.2021 21:36
Tāpēc, ka ir izdevīgi, ja kāds visu laiku uzklausa, pažēlo.
Piekrītu komentāram, ka daži cilvēki saaug ar problēmu, izveido to kā daļu no personības un tā un nesaņem palīdzību, lai gan domā, ka veseļojas.
Tu esi prasījusi, kas tieši viņam nepatīk terapijā?

Esmu prasījusi. Atbilde bija, ka tas viņam izraisa stresu un negatīvas emocijas - pēc seansa bija jāraud un pēc pāris reizēm terapijas kļuva tikai sliktāk. Biežāk nāca panikas utml.
Eh, laikam ar tadu cilvēku kā ar vējdzirnavām cīnīties. Viņs ir ieņēmis galvā, ka neviens nevar palīdzēt un daudziem speciālistiem “redzot cauri”, daudzi grib tikai naudu nokāst un neiedziļinās un šādas mūžīgās atrunas, ko izmanto, lai noraidītu aicinājumus doties uz terapiju.
Es personigi domāju, ka cilvēks vienkārši ir spītīgi galvā ieņēmis, ka neviens neko nevar, viņs labāk zina un turpina ciest.
05.08.2021 21:39 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits